Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Μιλάνο ο πρωθυπουργός για την απασχόληση στην ΕΕ
  • [02] Στάση εργασίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ
  • [03] Η μετά μνημόνιο εποχή στη συνάντηση Γκ. Χαρδούβελη - Κρ. Λαγκάρντ, την Κυριακή
  • [04] Οι μάχες μαίνονται στο Κομπάνι

  • [01] Στο Μιλάνο ο πρωθυπουργός για την απασχόληση στην ΕΕ

    Στο Μιλάνο θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στην 3η Ευρωπαϊκή Σύνοδο για την Απασχόληση, στο επίκεντρο της οποίας αναμένεται να είναι η διαμάχη ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους πολέμιους της λιτότητας. Τον κ. Σαμαρά θα συνοδεύει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτσης.

    Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος για την Απασχόληση, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε σύγκρουση ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους πολέμιους της δημοσιονομικής πειθαρχίας, με τον πρόεδρο της Γαλλίας να αναγκάζεται να τηρήσει αμυντική στάση και τον ιταλό πρωθυπουργό να περνά στην επίθεση ως προς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Περί τους είκοσι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένονται σήμερα στο ραντεβού του Μιλάνου, το οποίο θεωρητικά είναι αφιερωμένο στην ανεργία των νέων, αλλά αναμένεται να δώσει την ευκαιρία για μία «πολιτική συζήτηση για την οικονομική κατάσταση» όπως το έθεσε ο Ματέο Ρέντσι στην επιστολή-πρόσκληση που απηύθυνε προς τους ευρωπαίους εταίρους του.

    Αν και η ιταλική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι ο μοναδικός πρωταγωνιστής της συνέντευξης Τύπου που θα κλείσει τις εργασίες θα είναι ο Ιταλός πρωθυπουργός, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι ενώπιον των δημοσιογράφων θα παρουσιαστεί τελικά το τρίο Ματέο Ρέντσι, Φρανσουά Ολάντ και Αγγελα Μέρκελ.

    [02] Στάση εργασίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ

    Στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας έχει προκηρύξει για σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Συγχρόνως, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στη λεωφόρο Συγγρού. Αιτία για τις κινητοποιήσεις αποτελεί ο επανέλεγχος των συμβάσεων που έχουν μετατραπεί από ορισμένου σε αορίστου χρόνου σε βάθος 20ετίας.

    Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ τάσσεται ευθέως υπέρ του ελέγχου των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών, που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο στις υπηρεσίες των ΟΤΑ α' και β' βαθμού. Δεν θα «σκύψει όμως το κεφάλι» -όπως αναφέρεται- «στον προσχηματικό επανέλεγχο με άλλα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου». Και προστίθεται χαρακτηριστικά για την πολιτική του αρμόδιου υπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη: «Είναι περισσότερο από εμφανές πως ο Μητσοτάκης προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να ανταποδώσει στον κ. Σαμαρά τα όσα κατέγραψε η Ιστορία το 1993, όταν η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έπεσε προτού ολοκληρώσει τη θητεία του».

    [03] Η μετά μνημόνιο εποχή στη συνάντηση Γκ. Χαρδούβελη - Κρ. Λαγκάρντ, την Κυριακή

    Η εν εξελίξει αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, το δημόσιο χρέος και η επόμενη ημέρα μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού μνημονίου στο τέλος του έτους, θα βρεθούν στο επίκεντρο της προγραμματισμένης για την προσεχή Κυριακή, συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

    Ο κ. Χαρδούβελης πρόκειται να αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, το Σάββατο, 11/10.

    [04] Οι μάχες μαίνονται στο Κομπάνι

    Στο Κομπάνι συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών, περισσότερες από 24 ώρες μετά την είσοδο στην πόλη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, την οποία δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του διεθνούς συνασπισμού.

    Η κατάσταση στην τρίτη κουρδική πόλη της Συρίας, η οποία απέχει λίγα χιλιόμετρα από την Τουρκία, έχει άμεση επίδραση στη γειτονική χώρα, όπου τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν χθες μεταξύ της αστυνομίας και κούρδων διαδηλωτών. Οι Κούρδοι της Τουρκίας κατέβηκαν στους δρόμους καταγγέλλοντας την «απραξία» της Άγκυρας απέναντι στους τζιχαντιστές και την άρνησή της να προχωρήσει σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς ώστε να βοηθήσει στρατιωτικά τις μάχες στο Κομπάνι. Τα πιο αιματηρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κουρδικό προπύργιο του Ντιγιάρμπακιρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία, όπου οκτώ διαδηλωτές σκοτώθηκαν, γράφει η εφημερίδα Hurriyet.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 October 2014 - 8:30:23 UTC