Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Αν. Νεράντζης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης
  • [02] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά με Ευ. Βενιζέλο
  • [03] Έσοδα άνω των 10 εκατ. ευρώ από την πώληση έξι ακινήτων του Δημοσίου
  • [04] ΥΠΟΙΚ: Εξαιρούνται από τη φορολογία πολλές κατηγορίες παροχών
  • [05] Δεξαμενόπλοιο με ιρακινό αργό πλέει ανοικτά της Λεμεσού
  • [06] Διαδηλώσεις Κούρδων στην Τουρκία για το Κομπάνι
  • [07] ΗΠΑ: Τετράχρονη μοίραζε σακουλάκια με ηρωίνη στο νηπιαγωγείο
  • [08] Μ. Βαλς: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να απορρίψει τον προϋπολογισμό της Γαλλίας

  • [01] Ο Αν. Νεράντζης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

    Την επιστράτευση εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, του Τάσου Νεράντζη, ως κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου, κατά την τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αντί του 'Αδωνι Γεωργιάδη, ανακοίνωσε απόψε στη Βουλή, ο Α' αντιπρόεδρος του Σώματος, Γιάννης Τραγάκης.

    Εξάλλου, ο κ. Τραγάκης ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση της Ραχήλ Μακρή από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καθώς και την ένταξη σ' αυτήν του βουλευτού Αχαΐας, Νίκου Νικολόπουλου, ως συνεργαζόμενου βουλευτή.

    [02] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά με Ευ. Βενιζέλο

    Σε εξέλιξη είναι στο Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Όπως έγινε γνωστό, παρόντες στη συνάντηση είναι τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, όσο και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

    [03] Έσοδα άνω των 10 εκατ. ευρώ από την πώληση έξι ακινήτων του Δημοσίου

    Ποσό ύψους 10.325.000 ευρώ εισέπραξε το ΤΑΙΠΕΔ από την πώληση έξι ακινήτων του Δημοσίου, που διενήργησε σήμερα, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr. Το τίμημα, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, είναι κατά 14% υψηλότερο των αντίστοιχων τιμών εκκίνησης.

    Αντίθετα, για τρία άλλα ακίνητα (στις περιοχές της Λίμνης Ευβοίας, της Πάτρας και το πρώην Ειρηνοδικείο Κλειτορίας Αχαΐας), δεν επιτεύχθηκε η επιθυμητή τιμή. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, το ΤΑΙΠΕΔ θα αξιολογήσει εκ νέου τις δυνατότητες αξιοποίησης των εν λόγω ακινήτων.

    Τα έξι ακίνητα που πωλήθηκαν σήμερα, είναι τα εξής: 4-όροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας- Μητροπόλεως 9 (τίμημα 3.785.000 ευρώ), 6-όροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας- Ευαγγελιστρίας 9 (1.720.000 ευρώ), οικόπεδο με 11 κτίρια στο Μοσχάτο- Φλωρίνης 18 (1.800.000 ευρώ), ακίνητο στην οδό Θεοφίλου 13- 'Ανω Πόλη Θεσσαλονίκη (540.000 ευρώ), αγροτεμάχιο στο Παγγαίο Ν. Καβάλας (1.450.000 ευρώ) και κτήμα στον οικισμό Καλά Νερά- Μαγνησία (1.030.000 ευρώ).

    [04] ΥΠΟΙΚ: Εξαιρούνται από τη φορολογία πολλές κατηγορίες παροχών

    Η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αφορά την εξαίρεση πολλών κατηγοριών παροχών από τη φορολογία και αποσαφηνίζει το πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για να μην υπάρχουν προβλήματα στους φορολογικούς ελέγχους, τονίζει σε δήλωση του ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

    Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού είναι η ακόλουθη: «Πολλοί προσπάθησαν να πουν ότι φορολογούμε εν γένει τις παροχές σε είδος. Θα ήθελα να ενημερώσω ότι η εγκύκλιος που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αφορά την εξαίρεση πολλών κατηγοριών παροχών σε είδος που μέχρι σήμερα θεωρούνταν παροχές και φορολογούνταν. Συνεπώς αποσαφηνίζεται το πλαίσιο των παροχών σε είδος και της φορολόγησής τους για να μην υπάρχουν προβλήματα στους φορολογικούς ελέγχους όπου τα προβλήματα αυτά ήταν αρκετά, ταλαιπωρούσαν τις επιχειρήσεις και δημιουργούσαν τεράστια ασάφεια ακόμη και στους φορολογούμενους μισθωτούς. Συνεπώς ξεκαθαρίζεται το επιχειρηματικό περιβάλλον».

    [05] Δεξαμενόπλοιο με ιρακινό αργό πλέει ανοικτά της Λεμεσού

    Δεξαμενόπλοιο φορτωμένο με πετρέλαιο, το οποίο φέρεται ότι έχει «κλαπεί» από το Ιράκ έχει προκαλέσει κινητοποίηση από μέρους των Αρχών της Κύπρου και γειτονικών χωρών.

    Το δεξαμενόπλοιο αυτό πλέει ανοικτά της Κύπρου και βρίσκεται περίπου 14 ναυτικά μίλια από τη Λεμεσό, σε διεθνή ύδατα, χωρίς ακόμη να έχει εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ στο πλοίο φαίνεται να επιβαίνουν Ιρακινοί Κούρδοι, οι οποίοι αναζητούν αγοραστές για το πετρέλαιο.

    Ωστόσο, είναι επίσης ενδεχόμενο τα πρόσωπα που επιβαίνουν στο πλοίο να μην είναι Κούρδοι, αλλά τζιχαντιστές.

    [06] Διαδηλώσεις Κούρδων στην Τουρκία για το Κομπάνι

    Ένας άνδρας σκοτώθηκε σήμερα στο Μους στη νοτιοανατολική Τουρκία κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης που πραγματοποίησαν Κούρδοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την άρνηση της τουρκικής κυβέρνησης να επέμβει στρατιωτικά προκειμένου να εμποδίσει την κατάληψη της συριακής πόλης Κομπάνι, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Οι συνθήκες του θανάτου του 25χρονου άνδρα δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί.

    Η εφημερίδα Hurriyet μετέδωσε ότι τον πυροβόλησαν άγνωστοι, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι επλήγη στο κεφάλι από ένα δακρυγόνο που εκτόξευσε η αστυνομία.

    Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

    Ταραχές ξέσπασαν σήμερα σε πολλές πόλεις της Τουρκίας μεταξύ των δυνάμεων επιβολής της τάξης και διαδηλωτών που καταγγέλλουν την πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης έναντι των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

    Επεισόδια σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, στην πρωτεύουσα Άγκυρα, στο Ντιγιάρμπακιρ - την άτυπη «πρωτεύουσα» των Κούρδων στη νοτιοανατολική Τουρκία -, το Μαρντίν και στην Αττάλεια (νότια).

    [07] ΗΠΑ: Τετράχρονη μοίραζε σακουλάκια με ηρωίνη στο νηπιαγωγείο

    Μια νεαρή γυναίκα συνελήφθη σήμερα στο Ντέλαγουερ όταν διαπιστώθηκε ότι η 4χρονη κόρη της μοίραζε στο νηπιαγωγείο σακουλάκια με... ηρωίνη, νομίζοντας ότι είναι καραμέλες.

    Η αστυνομία κλήθηκε το μεσημερι στον παιδικό σταθμό Χίκορι Τρι, στην πόλη Σέλμπιβιλ, όταν οι νηπιαγωγοί κατάλαβαν ότι πολλά από τα μικρά παιδιά είχαν στην κατοχή τους σακουλάκια με μια λευκή σκόνη. Οι αστυνομικοί παρέλαβαν τα ύποπτα "δώρα" και από τις εργαστηριακές αναλύσεις διαπίστωσαν ότι περιείχαν ηρωίνη.

    Η 4χρονη μετέφερε τα ναρκωτικά στο σχολείο της εν αγνοία της, μέσα σε ένα σακίδιο που της έδωσε η μητέρα της την τελευταία στιγμή, όταν είδε ότι το δικό της είχε καταστραφεί κατά τη διάρκεια της νύχτας από τον σκύλο της οικογένειας. "Νομίζοντας ότι περιείχαν γλυκά, άρχισε να τα μοιράζει στους φίλους της", ανέφεραν οι αστυνομικοί.

    Τα παιδιά δεν πρόλαβαν να ανοίξουν τα σακουλάκια. Ορισμένα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, όμως όλα επέστρεψαν στα σπίτια τους αφού υποβλήθηκαν σε εξετάσεις.

    [08] Μ. Βαλς: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να απορρίψει τον προϋπολογισμό της Γαλλίας

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε σήμερα στο κοινοβούλιο της χώρας ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015, που προβλέπει μια σαφή απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους, είναι "αυτό που χρειάζεται η Γαλλία" και δεν θα μπορούσε να απορριφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    "Δεν υπάρχει παρά μόνο ένα κοινοβούλιο (...) που έχει την αρμοδιότητα να εγκρίνει ή όχι τον προϋπολογισμό της Γαλλίας (...) και αυτό είναι το γαλλικό κοινοβούλιο" τόνισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή "δεν μπορεί (...) να απορρίψει (τον προϋπολογισμό) αλλά μπορεί να κάνει παρατηρήσεις, όπως είναι δικαίωμά της".

    Σύμφωνα με πολλές ευρωπαϊκές πηγές, η Επιτροπή ενδέχεται να ζητήσει από το Παρίσι να αναθεωρήσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, στο οποίο προβλέπεται έλλειμμα 4,3% του ΑΕΠ το 2015, μακράν του 3%, για το οποίο έχει δεσμευτεί η γαλλική κυβέρνηση. Εδώ και έναν χρόνο η Επιτροπή έχει δικαίωμα να ελέγχει τα προσχέδια των εθνικών προϋπολογισμών, ένα προνόμιο που δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 October 2014 - 18:30:30 UTC