Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρ. Πλεβνέλιεφ: Ο Αντ. Σαμαράς έκανε τις σωστές μεταρρυθμίσεις
  • [02] Από την Τετάρτη οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 5.000 ανέργων
  • [03] Το ΔΝΤ προτείνει αλλαγές στις διεθνείς συμβάσεις για τα κρατικά ομόλογα
  • [04] Έξι ελληνικές startups έχουν βάλει υποψηφιότητα για την «παγκόσμια Silicon Valley»
  • [05] Πρώτο κρούσμα του Έμπολα στην Ευρώπη
  • [06] Εκπρόσωπος της Κομισιόν διαψεύδει τις φήμες περί απόρριψης του προϋπολογισμού της Γαλλίας
  • [07] Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Νέλλη Αγγελίδου

  • [01] Ρ. Πλεβνέλιεφ: Ο Αντ. Σαμαράς έκανε τις σωστές μεταρρυθμίσεις

    Το έργο του Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργού της Ελλάδος εξήρε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ροσέν Πλεβνέλιεφ που βρίσκεται στη χώρα μας.

    Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας παρακάθισε σε γεύμα που του παρέθεσε στο μουσείο βυζαντινού πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Πολιτισμού ενώ παρών ήταν και ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.

    «Ο Έλληνας πρωθυπουργός επέδειξε υποδειγματική συμπεριφορά, αγνόησε το πολιτικό κόστος και έκανε τις σωστές μεταρρυθμίσεις βγάζοντας τη χώρα από μια τεράστια περιπέτεια. Μακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του κι άλλοι ηγέτες» είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλγαρίας.

    [02] Από την Τετάρτη οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 5.000 ανέργων

    Ξεκινά από την Τετάρτη η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σχετικά με την επιχορήγηση επιχειρήσεων με σκοπό τη δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης για ανέργους ηλικίας 25 έως 66 ετών.

    Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών και είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

    Η επιχορήγηση στις επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους είναι έως 450 ευρώ ανά μήνα ανά ωφελούμενο. Αναλυτικότερα, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης το μήνα.

    [03] Το ΔΝΤ προτείνει αλλαγές στις διεθνείς συμβάσεις για τα κρατικά ομόλογα

    Δίνοντας έμφαση στη «δικαστική διαμάχη» στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για την περίπτωση της Αργεντινής, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρουσιάζει σε έκθεσή του προτάσεις για αλλαγές στις διεθνείς συμβάσεις σχετικά με τα κρατικά ομόλογα.

    Όπως σημειώνεται, το ΔΝΤ προτείνει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν το κόστος των αναδιαρθρώσεων, περιλαμβάνοντας πιθανές αλλαγές στο πλαίσιο δανεισμού του ΔΝΤ και καταγράφοντας παράλληλα μια σειρά από προτάσεις για την ενίσχυση των «ρητρών συλλογικής δράσης», που περιλαμβάνονται στα περισσότερα κρατικά ομόλογα, καθώς και αλλαγή στο λεγόμενο pari passu για «ίση μεταχείριση των πιστωτών».

    Στη δικαστική διαμάχη για την Αργεντινή, όπως τονίζεται, σύμφωνα με την απόφαση του Αμερικανού δικαστή, η χώρα αυτή δεν δικαιούταν να πληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους ομολογιούχους εάν πρώτα δεν πλήρωνε τα hedge funds.

    Στην έκθεση σημειώνεται ιδιαίτερα ότι «αδυναμίες» στις συμβάσεις κρατικών ομολόγων μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο προσπάθειες για ελεγχόμενη αναδιάρθρωση κρατικών χρεών και ότι το ΔΝΤ στηρίζει τη «συλλογική δράση» για την αντιμετώπιση τέτοιων αδυναμιών.

    [04] Έξι ελληνικές startups έχουν βάλει υποψηφιότητα για την «παγκόσμια Silicon Valley»

    Το Athens Founder Institute, το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρηματιών και νεοφυών επιχειρήσεων παγκοσμίως, ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο του προγράμματός του στην Αθήνα και βραβεύει τους έξι αποφοίτους του αύριο, Τρίτη 7 Οκτωβρίου, ενώ αναμένεται η δυναμική συνέχεια του προγράμματος με τον δεύτερο κύκλο τον Ιανουάριο του 2015.

    Στην Ελλάδα το πρόγραμμα ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2014 και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο με συνολική διάρκεια 14 εβδομάδων. Σε αυτό το διάστημα οι εν δυνάμει ιδρυτές-Founders είχαν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν και να αναπτύξουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματικό πλάνο, να μελετήσουν την αγορά και τον ανταγωνισμό ανάλογα με τον κλάδο δραστηριοποίησής τους, καθώς και να δεχθούν καθοδήγηση και συμβουλές από καταξιωμένα στελέχη της αγοράς και επιχειρηματίες. Έξι από τους συμμετέχοντες κατάφεραν να περάσουν στην τελική φάση του εντατικού προγράμματος, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα εργαλεία και τη γνώση που έλαβαν και προχώρησαν στην ίδρυση των δικών τους νέων καινοτόμων επιχειρήσεων.

    Οι Απόφοιτοι και οι Επιχειρήσεις τους: Allcancode - Κώστας Καρολεμέας, Enter Art - Χριστιάνα Χειραναγνωστάκη, Girapp - Λία Ζόρζου, Modernizor - Δημήτρης Σχορετσιανίτης, My eTutor - Αθανάσιος Λαδόπουλος, Villosophy - Γιώργος Ζαχαρτζής.

    [05] Πρώτο κρούσμα του Έμπολα στην Ευρώπη

    Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας επιβεβαίωσε απόψε ότι μια Ισπανίδα νοσοκόμα βρέθηκε θετική στον ιό του Έμπολα, το πρώτο κρούσμα της ασθένειας εκτός των χωρών της Δυτικής Αφρικής.

    Η υπουργός Υγείας Άνα Μάτο είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή το πρωτόκολλο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.

    Η νοσοκόμα μετείχε στην ιατρική ομάδα που φρόντιζε τον Ισπανό ιερέα Μανουέλ Γκαρθία Βιέχο ο οποίος πέθανε από τον Έμπολα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Την επομένη του θανάτου του η γυναίκα έφυγε για διακοπές και ακόμη βρίσκεται σε άδεια. Αισθάνθηκε αδιαθεσία την 30ή Σεπτεμβρίου.

    Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί άλλα κρούσματα και ότι παρακολουθούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με την ασθενή τις τελευταίες ημέρες. Υπό παρακολούθηση είναι επίσης και 30 γιατροί και νοσοκόμες που είχαν ασχοληθεί με τη νοσηλεία των δύο Ισπανών ιερέων που πέθαναν από τον Έμπολα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

    [06] Εκπρόσωπος της Κομισιόν διαψεύδει τις φήμες περί απόρριψης του προϋπολογισμού της Γαλλίας

    Ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διέψευσε από τις Βρυξέλλες τις φήμες περί απόρριψης του προϋπολογισμού της Γαλλίας για το 2015, λέγοντας πως δεν μπορεί να κάνει πρόωρες δηλώσεις για το θέμα.

    Ο εκπρόσωπος αυτός δήλωσε ότι «δεν έχουμε ακόμη λάβει το προσχέδιο προϋπολογισμού της Γαλλίας, οπότε είναι νωρίς να εικάσουμε για την απόφαση που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

    Όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης αναμένεται να υποβάλουν το προσχέδιο προϋπολογισμού τους για το ερχόμενο έτος στην Κομισιόν μέχρι τη 15η Οκτωβρίου. Η Επιτροπή θα αποφανθεί ως την 30ή Νοεμβρίου, όπως προβλέπεται από τους νέους κανόνες στην ΕΕ.

    Ο εκπρόσωπος προσέθεσε πως η προθεσμία για το πόρισμα ενδέχεται να αλλάξει μόνο σε περίπτωση που η αξιολόγηση του προϋπολογισμού δεν συμβαδίζει με τις υποχρεώσεις κάθε κράτους μέλους προς τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [07] Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Νέλλη Αγγελίδου

    Πλήρης ημερών έφυγε σήμερα από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου Νέλλη Αγγελίδου, σε ηλικία 87 ετών.

    Γεννημένη στην Αθήνα το 1927 η Νέλλη Αγγελίδου σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης» Καρόλου Κουν, από όπου και αποφοίτησε το 1955. Τους πρώτους ρόλους της τους έπαιξε στο «Θέατρο Τέχνης» με έργα ρεπερτορίου από την παγκόσμια και ελληνική δραματουργία. Στο Εθνικό Θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1959 στον "Ιουλιανό τον Παραβάτη" του Νίκου Καζαντζάκη και μέχρι την τελευταία της εμφάνιση ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους.

    Αξιομνημόνευτη ήταν η τελευταία της εμφάνιση στο Εθνικό Θέατρο, το 2001, στις "Φάλαινες του Αυγούστου" του Ντέιβιντ Μπέρυ μαζί με την Αντιγόνη Βαλάκου και τη Βέρα Ζαβιτσιάνου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 October 2014 - 20:30:24 UTC