Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Ο κ. Τσίπρας αμφισβητεί τη δεδηλωμένη
  • [02] ΣτΕ: Στις Στρατιωτικές Σχολές όσοι έχουν ελληνική ιθαγένεια
  • [03] Ν. Μηταράκης: Η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει σημαντικά κεφάλαια από το εξωτερικό για επενδύσεις σε ακίνητα
  • [04] Θα φορολογηθούν ως εισόδημα το 2015 οι παροχές σε είδος
  • [05] Τάιμς: Οι Τούρκοι όμηροι στη Μοσούλη αντηλλάγησαν με 180 τζιχαντιστές
  • [06] Απολύσεις στη Hewlett Packard

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Ο κ. Τσίπρας αμφισβητεί τη δεδηλωμένη

    «Με αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας ότι "ψήφο εμπιστοσύνης δίνει ο λαός" αμφισβητεί την Αρχή της Δεδηλωμένης στη Βουλή. Πώς κάθεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία "απονομιμοποιημένη Βουλή" όπως τη χαρακτηρίζει;» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

    Η κ. Βούλτεψη πρόσθεσε πως «η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση, αποτελεί απάντηση στην ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα προσωπικά που έσερνε τη χώρα στην εκλογολογία». Ακόμη, ανέφερε: «Δεν έχει λόγο ύπαρξης ο ΣΥΡΙΖΑ όταν τελειώσει το μνημόνιο. Κάνουμε διαπραγμάτευση με τους θεσμικούς μας εταίρους για όλα. Δεν ξέρω αν έχει βρει ο ΣΥΡΙΖΑ καμιά μηχανή που να κόβει λεφτά. Από την ώρα που εξαρτάται η χρηματοδότησή σου από κάποιον, φυσικά και διαπραγματεύεσαι μαζί του και δεν χρειάζεται να παραμυθιάζουμε τον λαό και να του λέμε "θα πάμε μόνοι μας, θα χτυπήσουμε τη γροθιά στο μαχαίρι και θα κοπεί το μαχαίρι"».

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος. «Υπάρχουν πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν σταθερά μονομερείς ενέργειες για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ άλλα στελέχη επισημαίνουν πως μονομερείς κινήσεις δεν αποτελούν μέρος της στρατηγικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας χθες στην ομιλία του έδειξε πως συμμορφώθηκε με τη γραμμή Λαφαζάνη» σημείωσε.

    [02] ΣτΕ: Στις Στρατιωτικές Σχολές όσοι έχουν ελληνική ιθαγένεια

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 3317/2014 απόφασή της έκρινε ότι μπορούν να εισέρχονται στις Στρατιωτικές Σχολές και υποψήφιοι οι οποίοι δεν έχουν ελληνική καταγωγή (Έλληνες το γένος) αλλά έχουν μόνο την ελληνική ιθαγένεια και απέρριψε την προσφυγή απόστρατων αξιωματικών και Έλληνα πολίτη.

    Οι απόστρατοι αξιωματικοί και ο Έλληνας πολίτης (και Έλληνας το γένος) ζητούσαν να ακυρωθεί η από 15.4.2011 απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας η οποία όριζε στα προσόντα συμμετοχής στον διαγωνισμό για την εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην Σχολή Ευελπίδων, κ.λπ., ότι πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, χωρίς να απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος, καθώς και η απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία κυρώθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, κ.λπ.

    Η Ολομέλεια του ΣτΕ ερμηνεύοντας το άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών έκρινε ότι οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες θεσπίζεται «ως προσόν για την πρόσβαση στις δημόσιες λειτουργίες εκτός από την Ελληνική ιθαγένεια και η ελληνική καταγωγή», είναι αντίθετες στο επίμαχο άρθρο 4 του Συντάγματος.

    [03] Ν. Μηταράκης: Η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει σημαντικά κεφάλαια από το εξωτερικό για επενδύσεις σε ακίνητα

    Τα αποτελέσματα των παραχωρήσεων εκμετάλλευσης και των πωλήσεων ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, μέχρι στιγμής φτάνουν τα 790 εκ. ευρώ. Είναι αποτελέσματα που μας δείχνουν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών αφού το περιθώριο βελτίωσης είναι μεγάλο.

    Αυτό σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης στο 15ο Συνέδριο για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας (PRODEXPO 2014) και υπογράμμισε ότι "η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να προσελκύσει σημαντικά κεφάλαια από το εξωτερικό για επενδύσεις σε ακίνητα παντός είδους, ενισχύοντας σταδιακά τη ζήτηση και στην εγχώρια αγορά".

    Όπως εξήγησε, ειδικά τώρα, που ο τουρισμός στην Ελλάδα ξεπερνά τις προβλέψεις, αφού εκτιμάται ότι η συνολική τουριστική ροή του 2014 θα ανέλθει σε 22,5 εκατ. τουρίστες, η κτηματαγορά έχει μοναδική ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το momentum για την προσέλκυση αγοραστών ειδικά στις τουριστικές περιοχές. Ενδεικτικά ανέφερε ότι η Ελλάδα μπήκε τον Αύγουστο στο top-10 των αμερικανικών αναζητήσεων για αγορές ακινήτων (ανάλυση της Omniture Discover και στοιχεία της διαδικτυακής πλατφόρμας αγγελιών ακινήτων Realtor.com)

    [04] Θα φορολογηθούν ως εισόδημα το 2015 οι παροχές σε είδος

    Ως εισόδημα θα φορολογηθούν το 2015 οι παροχές σε είδος που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις τους. Μεταξύ αυτών είναι δωροεπιταγές, δαπάνες κάλυψης κόστους κινητών τηλεφώνων, η παροχή εταιρικών αυτοκινήτων, οι εργοδοτικές συνδρομές για δαπάνες σχολείων φροντιστηρίων, παιδικών σταθμών όπως και ιατρικά έξοδα.

    Διευκρινίσεις για την εφαρμογή του μέτρου δίνει εγκύκλιος, της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, στην οποία σημειώνεται ότι οποιεσδήποτε παροχές σε είδος που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή συγγενικό του πρόσωπο συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημά του στην αγοραία αξία τους, εφόσον η συνολική αξία των παροχών σε είδος υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ ανά φορολογικό έτος.

    Έτσι, όπως σημειώνεται, με εξαίρεση τις παροχές που αφορούν τα δάνεια, τα δικαιώματα προαίρεσης απόκτησης μετοχών και την παραχώρηση κατοικίας, για τις οποίες δεν υφίσταται περιορισμός όσον αφορά την αξία αυτών, οι λοιπές παροχές σε είδος που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή συγγενικό του πρόσωπο συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημα από μισθωτή εργασία, εφόσον η συνολική αξία των παροχών αυτών υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων ευρώ ανά φορολογικό έτος.

    [05] Τάιμς: Οι Τούρκοι όμηροι στη Μοσούλη αντηλλάγησαν με 180 τζιχαντιστές

    Οι 46 Τούρκοι όμηροι που κρατούνταν στη Μοσούλη και απελευθερώθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου από το Ισλαμικό Κράτος ενδέχεται να ανταλλάχθηκαν με 180 τζιχαντιστές που κρατούνταν σε τουρκικές φυλακές, πολλοί από τους οποίους κατάγονταν από ευρωπαϊκές χώρες.

    Μεταξύ των ξένων τζιχαντιστών που αποφυλακίστηκαν περιλαμβάνονται τρεις Γάλλοι, δύο Βρετανοί, δύο Σουηδοί, ένας Ελβετός, ένας Βέλγος και δύο υπήκοοι ΠΓΔΜ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Τάιμς.

    Η εφημερίδα γράφει ότι βασίζει το ρεπορτάζ της σε έναν κατάλογο με τα ονόματα των μαχητών του ΙΚ που απελευθερώθηκαν από την Άγκυρα και υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της επιβεβαιώθηκαν από πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών.

    Στα τέλη Σεπτεμβρίου η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ έγραψε ότι έγινε ανταλλαγή των Τούρκων ομήρων με περίπου 50 μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Τότε, μια πηγή της τουρκικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

    [06] Απολύσεις στη Hewlett Packard

    Η αμερικανική κατασκευάστρια συστημάτων πληροφορικής Hewlett-Packard (HP) ανακοίνωσε, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσής της, τους στόχους της όσον αφορά τις καταργήσεις θέσεων εργασίας, υπολογίζοντας ότι οι απολύσεις αναμένεται πλέον να ανέλθουν σε 55.000 συνολικά.

    Οι πρώτες απολύσεις ξεκίνησαν το 2012 και ο συνολικός τους αριθμός έχει αυξηθεί πολλές φορές. Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των πιο πρόσφατων της αποτελεσμάτων χρήσης τριμήνου, που δημοσίευσε τον Αύγουστο, η HP ανέφερε ότι έχει στόχο την κατάργηση ενός συνόλου 45.000-50.000 θέσεων εργασίας.

    «Οι προϋποθέσεις για επιπλέον περικοπές έχουν πλέον αναγνωριστεί και προβλέπουμε τώρα ένα σύνολο 55.000 περικοπών» θέσεων εργασίας, ανέφερε η εταιρεία σε έγγραφα που δημοσιεύτηκαν με την ευκαιρία μιας τηλεδιάσκεψης με αναλυτές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 October 2014 - 16:30:23 UTC