Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους πέντε οι νεκροί από το τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία
  • [02] Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τις ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ κατά των τζιχαντιστών
  • [03] Σε κρίσιμη κατάσταση ο Μπιανσί μετά τον τραυματισμό του στο γκραν πρι της Ιαπωνίας

  • [01] Στους πέντε οι νεκροί από το τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία

    Πρόβλημα στα φρένα επικαλέστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 39χρονος αλλοδαπός οδηγός του φορτηγού οχήματος που παρέσυρε σε μια «τρελή κούρσα» περισσότερα από 30 αυτοκίνητα στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου της Βέροιας. Από τη σφοδρή σύγκρουση βρήκαν τραγικό θάνατο πέντε άτομα, καθώς αργά το απόγευμα κατέληξε ένας άνδρας στο χειρουργείο, ενώ τραυματίστηκαν 30.

    Η τραγωδία συνέβη στις 10:20 το πρωί όταν το φορτηγό αυτοκίνητο, που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας, με οδηγό τον 39χρονο, προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

    Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 οχήματα, τα οποία σχημάτισαν μια «μάζα», ενώ κάποια πήραν φωτιά. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για τον απεγκλωβισμό των ατόμων από τα αυτοκίνητα.

    Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί. Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, δύο γυναίκες ηλικίας 53 ετών, έναν άνδρα 42 ετών και έναν Βούλγαρο, η ηλικία του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Αργά το απόγευμα, κατέληξε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια εγχείρησης, ακόμη ένας άνδρας που ήταν σοβαρά τραυματισμένος.

    Στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν, τόσο με ασθενοφόρα όσο και με ιδιωτικά οχήματα, περίπου 30 τραυματίες. Από αυτούς οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση και πρόκειται για μικρά παιδιά, ηλικίας 6 μηνών και 1,5 ετών.

    Από την αστυνομία συνελήφθη ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού, καθώς και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών.

    Κατά την προανάκριση, ο οδηγός υποστήριξε πως είδε την ηλεκτρονική πινακίδα που προειδοποιούσε τους οδηγούς για έργα στην περιοχή, είδε και τους δύο σημαιοφόρους, όμως τα φρένα του είχαν «μπλοκάρει».

    Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού, ο οποίος θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα της Βέροιας για να απολογηθεί. Μαζί του θα οδηγηθεί και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία Οδό, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, το φορτηγό αυτοκίνητο ήταν γεμάτο εμπορεύματα βάρους 19 τόνων.

    [02] Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τις ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ κατά των τζιχαντιστών

    Οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς το Σαββατοκύριακο εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, καταστρέφοντας άρματα μάχης, θωρακισμένα οχήματα και όλμους, ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανικός στρατός.

    Τα αμερικανικά καταδιωκτικά πραγματοποίησαν τρεις βομβαρδισμούς στη Συρία το Σάββατο, ενώ άλλα βομβαρδιστικά και ελικόπτερα πραγματοποίησαν έξι επιθέσεις με πυραύλους εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στο Ιράκ σήμερα, διευκρίνισε η αμερικανική διοίκηση αρμόδια για τη Μέση Ανατολή και την κεντρική Ασία (Centcom).

    Οι επιθέσεις στη Συρία, βορειοδυτικά της Μαγιαντίν, ανατολικά, κατέστρεψαν έναν εκσκαφέα, δύο άρματα και ένα ακόμη όχημα.

    Δύο νέες επιθέσεις βορειοανατολικά του προπυργίου του ΙΚ που είναι η πόλη Ράκα, είχαν στόχο μονάδα της ισλαμιστικής οργάνωσης και κατέστρεψαν έξι οχυρές θέσεις, αναφέρει η ανακοίνωση.

    Στο Ιράκ, τέσσερις επιθέσεις βορειοανατολικά της Φαλούτζας, στα κεντρικά, έπληξαν δύο θέσεις όλμων, μια μεγάλη μονάδα του ΙΚ και δύο μικρότερες. Τρία οχήματα Humvees καταστράφηκαν επίσης, καθώς και δύο ολμοβόλα σε δύο βομβαρδισμούς στην Χιτ, στο κεντρικό Ιράκ και στη Σίντζαρ, ανατολικά, διευκρινίζει η αμερικανική διοίκηση.

    Οι νέες αυτές επιθέσεις σημειώθηκαν μετά το παγκόσμιο κύμα αγανάκτησης για τον αποκεφαλισμό ενός ακόμη ομήρου, του βρετανού εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Αλαν Χένινγκ, σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή. Οι τζιχαντιστές απειλούν να σκοτώσουν έναν ακόμη όμηρο, τον Αμερικανό Πίτερ Κάσιγκ, σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς στην περιοχή.

    Οι ΗΠΑ άρχισαν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Ιράκ τον Αύγουστο πριν τους επεκτείνουν σε στόχους βορειότερα και στη Συρία τον Σεπτέμβριο.

    [03] Σε κρίσιμη κατάσταση ο Μπιανσί μετά τον τραυματισμό του στο γκραν πρι της Ιαπωνίας

    Κρίσιμη χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς η κατάσταση του Ζιλ Μπιανσί, ο οποίος υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια του σημερινού γκραν πρι της Φόρμουλα Ενα, στη Σουζούκα της Ιαπωνίας. Ο Γάλλος οδηγός της Μαρούσια έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του λόγω της βροχής και συγκρούστηκε με γερανό, που είχε εισέλθει στην πίστα για να παραλάβει το μονοθέσιο του Άντριαν Σούτιλ, ο οποίος είχε βγει από την πίστα λίγο νωρίτερα. Το σοβαρό ατύχημα οδήγησε στην οριστική διακοπή του ιαπωνικού γκραν πρι στον 46ο γύρο.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της FIA, η αξονικη τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Μπιανσί έδειξε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Ο πατέρας του Γάλλου οδηγού δήλωσε στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό "France 3" ότι θα χρειαστεί να περάσουν 24 ώρες για να υπάρξει μία πιο σαφής εικόνα για την κατάσταση του 25χρονου.

    Σοκαρισμένοι από το ατύχημα ήταν και οι υπόλοιποι οδηγοί του πρωταθλήματος, με τους Λιούις Χάμιλτον, Νίκο Ρόσμπεργκ και Σεμπάστιαν Φέτελ να ανεβαίνουν σιωπηλοί στο πόντιουμ των νικητών. «Η κατάσταση του συναδέλφου μας είναι η βασική μας ανησυχία αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Βρετανός, ο οποίος με τη σημερινή του νίκη αύξησε τη διαφορά του στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών. «Δεν σκέφτομαι την κούρσα, σκέφτομαι τον συνάδελφό μου», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο Ρόσμπεργκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 October 2014 - 18:30:23 UTC