Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 31χρονου που συνελήφθη στον Βύρωνα
  • [02] Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία
  • [03] Χ. Αθανασίου: Η κριτική δεν μπορεί να φτάνει ως τη μη εφαρμογή των νόμων
  • [04] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Ι. Βρούτση με την τρόικα
  • [05] Συνάντηση της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ με την τρόικα
  • [06] Συναντήσεις Ν. Δένδια με προεδρεία εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στην εταιρεία ελληνικός Χρυσός
  • [07] Η Δαμασκός θεωρεί "επίθεση" κάθε επέμβαση της Τουρκιας στο συριακό έδαφος

  • [01] Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 31χρονου που συνελήφθη στον Βύρωνα

    Δόθηκαν πριν από λίγο στην δημοσιότητα, από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, τα στοιχεία και φωτογραφία του άνδρα που συνελήφθη προχθές, την ώρα που μετέβη στο γκαράζ-γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στον Βύρωνα, το οποίο παρακολουθείτο αρκετές μέρες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

    Πρόκειται για τον Αντώνη Σταμπούλο του Κωνσταντίνου και της Ροζάλντα, ο οποίος γεννήθηκε την 21/2/1983 στην Αττική.

    Ο 31χρονος δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις αρχές για οποιονδήποτε λόγο, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της ανάκρισης ήταν εντελώς αρνητικός. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, αρνήθηκε να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα και δεν δεχόταν με τίποτα να φωτογραφηθεί, κάνοντας γκριμάτσες για να εμποδίσει τους φωτογράφους της ΕΛΑΣ.

    Για τον λόγο αυτόν, η φωτογραφία που δίνεται στην δημοσιότητα είναι από την αστυνομική του ταυτότητα, αφού ταυτοποιήθηκε ο συλληφθείς.

    [02] Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία

    Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή περίπου στις 6.10 το απόγευμα σε πολλές περιοχής της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

    Σύμφωνα με τους σεισμογράφους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται, σε ορεινή περιοχή της νοτιοδυτικής Αχαΐας.

    Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 18 χιλιόμετρα ανατολικά από την κοινότητα Κάτω Μαζαράκι της δυτικής Αχαΐας.

    [03] Χ. Αθανασίου: Η κριτική δεν μπορεί να φτάνει ως τη μη εφαρμογή των νόμων

    «Στη Δημοκρατία όλοι μας και όλα, ακόμα και οι δικαστικές αποφάσεις, μπορούν να είναι αντικείμενο κριτικής. Αυτό δεν το αρνείται κανείς. Τούτο όμως δεν μπορεί να φθάνει ως την άρνηση εφαρμογής των νόμων ή το μη σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.στην εκδήλωση για την 28η επέτειο καθιερώσεως του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, πολιούχου των Αθηνών και προστάτη των δικαστικών λειτουργών.

    Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να μεταφέρει στην κυβέρνηση τη δυσαρέσκεια των δικαστικών λειτουργών για τη μη εφαρμογή των αποφάσεων του Μισθοδικείου, που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στις αποδοχές τους. «Περιμένουμε λύση άμεσα» ανέφερε η κυρία Θάνου.

    [04] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Ι. Βρούτση με την τρόικα

    Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Δένδια του υπουργού Εργασίας Ι. Βρούτση και του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, για την ρύθμιση του θέματος των κόκκινων δανείων που αναμένεται να περιλαμβάνει και διαγραφή προσαυξήσεων σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης σχολίασε ότι ήταν μία προγραμματισμένη επαφή των υπουργών και ότι δεν θα γίνει συνάντηση με την τρόικα - για τα θέματα του υπουργείου- μέσα στο σαββατοκύριακο αλλά προγραμματίζεται αυτό να συμβεί από Τρίτη.

    Σε ό,τι αφορά ένα προσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας σχολίασε το ίδιο στέλεχος, ότι πρόκειται για παλιό σχέδιο το οποίο δεν αποτελεί αντικείμενο των τωρινών συνομιλιών με την τρόικα.

    Οι εκπρόσωποι της τρόικας έχουν συνάντηση αυτή την ώρα με τον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση, η οποία πραγματοποιείται στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο τα εργασιακά και το ασφαλιστικό. Μετά τη χθεσινή συνάντηση, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας ανέφερε, ότι οι θέσεις της ελληνικής πλευράς ταυτίζονται με αυτές του διεθνούς γραφείου εργασίας, για το ότι δεν απαιτείται αλλαγή της νομοθεσίας για το θέμα των ομαδικών απολύσεων.

    [05] Συνάντηση της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ με την τρόικα

    Πακέτο μέτρων για την ενίσχυση της οικοδομής επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο. Ορισμένα από τα μέτρα αυτά, όπως η πρόταση για φοροαπαλλαγή του κόστους εργασιών για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και η δέσμευση 800 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ για τον ίδιο σκοπό, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης και ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου με την τρόικα, στο υπουργείο Οικονομικών.

    Όπως ανέφεραν μετά τη συνάντηση αρμόδιοι παράγοντες, η πρόταση για τη φοροαπαλλαγή είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, καθώς η απώλεια εσόδων που προκύπτει από την έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα της δαπάνης (έως του ποσού των 15.000 ευρώ, σύμφωνα με την πρόταση του ΥΠΕΚΑ) αντισταθμίζεται από την φορολογία του εισοδήματος των επαγγελματιών, το ΦΠΑ σε υλικά και εργασία, καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    [06] Συναντήσεις Ν. Δένδια με προεδρεία εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στην εταιρεία ελληνικός Χρυσός

    Τη διαβεβαίωση ότι θα εξετασθεί με ιδιαίτερη προσοχή το ιδιόμορφο καθεστώς λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκα, με γνώμονα τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και τον σημαντικό ρόλο τους στην εθνική οικονομία έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας στη συνάντηση που είχε σήμερα με το Προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

    Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν τον υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση, στα οποία ζήτησαν να βρεθεί λύση. Ο υπουργός νωρίτερα, είχε συναντηθεί με το προεδρείο του Σωματείου των Εργαζομένων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» οι οποίοι ζήτησαν να διασφαλισθούν από τους αρμόδιους φορείς οι συνθήκες για την απρόσκοπτη συνέχιση της επένδυσης. Επίσης, οι εργαζόμενοι της εταιρείας τον ευχαρίστησαν για τις ενέργειές του στο παρελθόν σχετικά με την προστασία του δικαιώματος στην εργασία και την τήρηση της νομιμότητας στην περιοχή.

    Ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι με το επενδυτικό σχέδιο θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και ευχήθηκε να συνειδητοποιήσουν όλοι οι φορείς της περιοχής την ανάγκη για κοινωνική ειρήνη και αντιμετώπιση της ανεργίας, μέσα στο πλαίσιο πάντοτε της νομιμότητας και της τήρησης των κανόνων δικαίου.

    [07] Η Δαμασκός θεωρεί "επίθεση" κάθε επέμβαση της Τουρκιας στο συριακό έδαφος

    H κυβέρνηση της Συρίας θα θεωρήσει οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη συριακή επικράτεια ως μια «επίθεση», ανακοίνωσε το συριακό υπουργείο Εξωτερικών σήμερα, μία ημέρα μετά την υπερψήφιση από την τουρκική Εθνοσυνέλευση της πρότασης που δίνει το πράσινο φως στον στρατό να επέμβει στη Συρία και το Ιράκ εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

    «Η πολιτική που διακηρύσσει η τουρκική κυβέρνηση αντιπροσωπεύει μια πραγματική επίθεση εναντίον ενός άλλου κράτους-μέλους του ΟΗΕ» επισήμανε το υπουργείο, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

    Αυτή η πολιτική αντιπροσωπεύει «μια κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, που προβλέπει τον σεβασμό στην εθνική κυριαρχία των κρατών και τη μη επέμβαση στις εσωτερικές τους υποθέσεις» επισήμανε το υπουργείο στις επιστολές που απέστειλε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

    «Η διεθνής κοινότητα και συγκεκριμένα το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να ενεργήσουν προκειμένου να βάλουν ένα τέλος στα ριψοκίνδυνα εγχειρήματα της τουρκικής ηγεσίας που αντιπροσωπεύουν μία απειλή για την ασφάλεια και την παγκόσμια ειρήνη» συνεχίζει το υπουργείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 October 2014 - 16:30:25 UTC