Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Καρύδης: Να σταματήσει η κατάσταση που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της χώρας
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να συμπράξουν για να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο
  • [03] Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας
  • [04] Φάκελος, «παγιδευμένος» με εκρηκτικό μηχανισμό, στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [05] Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια αναφοράς η ΕΚΤ
  • [06] «Η αύξηση των διαφορών και της ανισότητας θέτει σε κίνδυνο τη Δημοκρατία», δηλώνει ο πάπας Φραγκίσκος
  • [07] Μεγάλη διαδήλωση για την συνεδρίαση της ΕΚΤ, στην Ιταλία
  • [08] Δόθηκε απάντηση στο πώς το απλό κρυολόγημα μπορεί να προκαλέσει σοβαρό άσθμα

  • [01] Δ. Καρύδης: Να σταματήσει η κατάσταση που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της χώρας

    «Το τοπίο έπρεπε να καθαρίσει, να σταματήσει όλη αυτή η κατάσταση που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της χώρας» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

    Ο κ. Καρύδης σημειώνει ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος ήταν εμπνευστής της ιδέας. «Ο κ. Βενιζέλος πήγε με ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων που δεν είχαν σκοπό να παρακάμψουν μια πολιτική πραγματικότητα, αλλά να αλλάξουν την ατζέντα. Να φύγουμε από όλο αυτό το κλίμα εκλογολογίας, προεδρολογίας που έχει κατακλύσει τη χώρα το τελευταίο διάστημα και δημιούργησε τεράστια προβλήματα και στην οικονομία και σύγχυση στους πολίτες και να πάμε στα θέματα που πρέπει να συζητηθούν επιτέλους».

    Ερωτηθείς για την ευθύνη στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην καλλιέργεια του κλίματος της εκλογολογίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζει: «Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν τη μικρότερη συνεισφορά σε αυτή την υπόθεση από άλλα στελέχη της κυβέρνησης και σε επίπεδο υπουργών που εν πάση περιπτώσει ενστερνίζονταν όλη αυτή την κατάσταση και τροφοδοτούσαν αυτό το κλίμα».

    [02] Στ. Θεοδωράκης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να συμπράξουν για να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στη web TV του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μολονότι αρνείται τον όρο του «διαμεσολαβητή» ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για το σχέδιο εθνικής συνεννόησης που προτείνει, λέει ότι το Ποτάμι θα αναλάβει το έργο της διερεύνησης στις δύο επικείμενες συναντήσεις (7-9/10) που θα έχει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι η «συνεργασία δεν είναι προδοσία». Θεωρεί ότι μία συνεργασία για ένα εθνικό σχέδιο διάσωσης της χώρας δεν είναι «εφικτή» και εξηγεί: «Δεν πιστεύω ότι μπορεί να συνεργαστεί αυτήν τη στιγμή η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θεωρώ ότι μπορούν οι δύο τους να συμπράξουν και να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο, αν και πιστεύω ότι σε μερικά πράγματα θα έπρεπε να είχαν συμφωνήσει».

    Απαντώντας στο ποιες θα είναι οι «κόκκινες γραμμές» του Ποταμιού σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, αναφέρει ότι η Ελλάδα στην ΕΕ και το ευρώ, η κοινωνική δικαιοσύνη και η οικονομική ανάπτυξη, σε ιδιωτικό επίπεδο και όχι μέσω κρατικών προσλήψεων, είναι τα ζητούμενα, ενώ δεν απορρίπτει -υπό προϋποθέσεις- συμμετοχή βουλευτών που ψήφισαν τα μνημόνια.

    Τέλος, μεταξύ άλλων, ο Στ. Θεοδωράκης σημειώνει ότι δεν σκοπεύει επί του παρόντος να ζητήσει συνάντηση και από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ αποσαφηνίζει ότι για ενδεχόμενες προεκλογικές συμμαχίες «οι τελικές αποφάσεις της συνύπαρξης θα παρθούν μετά από την έκφραση του λαού», καθώς βασική προϋπόθεση είναι το εκλογικό αποτέλεσμα.

    [03] Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας

    Στην κυκλοφορία δίνονται σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας που ήταν κλειστοί από το πρωί εξαιτίας συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας. Από νωρίς συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, αποκλείοντας τη Βασ. Σοφίας στο ύψος της Ηρ. Αττικού. Στη συνέχεια καθηγητές, γονείς και μαθητές από ειδικά, μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία Αθήνας και Πειραιά, συγκεντρώθηκαν επίσης στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς τη Βουλή, ενώ στις 15:30 θα παραστούν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ζητώντας να λυθεί το πρόβλημα για τη μετακίνηση των μαθητών. Λίγο με τις 13:30 ξεκίνησε και η πορεία, από την οδό Αριστοτέλους προς τη Βουλή, γιατρών και εργαζομένων στο ΕΣΥ, στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας τους.

    [04] Φάκελος, «παγιδευμένος» με εκρηκτικό μηχανισμό, στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    «Παγιδεύμενος» φάκελος με εκρηκτικό μηχανισμό, εντοπίστηκε σήμερα στο κτίριο, όπου στεγάζεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, στη λεωφόρο Αθηνών. Ο φάκελος βρέθηκε στο γραφείο αλληλογραφίας και αξιολογήθηκε ως «ύποπτος» από υπαλλήλους, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία. Όπως διαπιστώθηκε, περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, που εξουδετερώθηκε από συνεργείο του ΤΕΕΜ. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, επρόκειτο για φάκελο μεγέθους Α4, που περιείχε ένα τεύχος της Οικονομικής Επιθεώρησης και είχε σταλεί από την Κέρκυρα με αποστολέα ανύπαρκτο εκδοτικό οίκο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο μηχανισμός αποτελείτο από μπαταρία, μανταλάκι και λαμπτήρα, καθώς και μικρή ποσότητα πυρίτιδας σε φύλλα. Δεν υπήρχε πυροκροτητής και δεν έχει διευκρινισθεί αν θα ήταν δυνατόν να εκραγεί. Υπολείμματά του, πάντως, μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ομοιότητες με παγιδευμένους φακέλους, που έχουν σταλεί παλιότερα από τρομοκρατικές οργανώσεις.

    [05] Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια αναφοράς η ΕΚΤ

    Αμετάβλητα αποφάσισε να διατηρήσει τα κυριότερα επιτόκια της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, στη Νάπολη της Ιταλίας, όπως ανακοινώθηκε. Υπενθυμίζεται ότι βάσει απόφασής της που τέθηκε σε ισχύ στις 10/9/2014, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος διαμορφώνεται σε 0,05%, το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης σε 0,30% και διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων σε -0,20%. Πλέον, το ενδιαφέρον των αγορών στρέφεται στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσει ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στις 15:30 (ώρα Ελλάδος), αναφορικά με τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας για την πορεία της οικονομίας στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. καθώς τις αποφάσεις της επί θεμάτων νομισματικής πολιτικής.

    [06] «Η αύξηση των διαφορών και της ανισότητας θέτει σε κίνδυνο τη Δημοκρατία», δηλώνει ο πάπας Φραγκίσκος

    «Η αύξηση των διαφορών και της ανισότητας θέτει σε κίνδυνο την συμμετοχική και περιεκτική δημοκρατία», έκρινε ο πάπας Φραγκίσκος μιλώντας ενώπιον του ανώτατου συμβουλίου «δικαιοσύνης και ειρήνης» του Βατικανού. «Η συμμετοχική και περιεκτική Δημοκρατία προϋποθέτει πάντα μια οικονομία και μια αγορά οι οποίες να είναι δίκαιες και να μην απομονώνουν τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο πάπας. Ο Αργεντινός ποντίφικας, παράλληλα, σημείωσε ότι «ενώπιον μιας ολοένα και αυξανόμενης καταναλωτικής ιδεολογίας, η οποία δεν δείχνει να υιοθετεί υπεύθυνη στάση έναντι των πόλεων και της πλάσης», πρέπει να δημιουργηθούν «μηχανισμοί προστασίας των δικαιωμάτων της εργασίας , όπως και του περιβάλλοντος». Ο πάπας αναφέρθηκε, επίσης, στην «εκμετάλλευση η οποία βασίζεται στην έλλειψη ομοιομορφίας του κόστους εργασίας στις διάφορες περιοχές του πλανήτη», από την στιγμή που «δισεκατομμύρια άτομα ζουν με λιγότερο από δυο δολάρια την ημέρα».

    [07] Μεγάλη διαδήλωση για την συνεδρίαση της ΕΚΤ, στην Ιταλία

    Ένταση σημειώθηκε στην πορεία των διαδηλωτών οι οποίοι διαμαρτύρονται εναντίον της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα στην Νάπολη. Μέρος των διαδηλωτών προσπάθησε να προσεγγίσει το σημείο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, στο πρώην βασιλικό παλάτι του Καποντιμόντε. Η ένταση προκλήθηκε από μια μειοψηφία ατόμων που διείσδυσαν στην κινητοποίηση, με κράνη και καλυμμένα τα πρόσωπα. Η αστυνομία προχώρησε σε μαζικές ρίψεις νερού υπό πίεση, ενώ μέρος των διαδηλωτών απάντησε πετώντας μπουκάλια και καπνογόνα. Τα τελευταία λεπτά η ένταση φαίνεται να περιορίζεται, αφού μετά από σύντομη διαπραγμάτευση, το τμήμα της πορείας που είχε απομακρυνθεί από την προσυμφωνημένη διαδρομή, επιστρέφει στην οδική αρτηρία που οι αστυνομία έχει αφήσει ανοικτή για την συγκεκριμένη κινητοποίηση.

    [08] Δόθηκε απάντηση στο πώς το απλό κρυολόγημα μπορεί να προκαλέσει σοβαρό άσθμα

    Επιστήμονες στη Βρετανία ανακάλυψαν για πρώτη φορά ένα βιολογικό μηχανισμό που μπορεί να πυροδοτήσει απειλητική για τη ζωή κρίση άσθματος, σε ανθρώπους που έχουν κρυολογήσει. Η ανακάλυψη, που εξηγεί γιατί το άσθμα χειροτερεύει όταν κανείς κρυολογεί, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών φαρμάκων.

    Οι ερευνητές βρήκαν ότι ένα μικρό μόριο κυτοκίνης (η ιντερλευκίνη - 25 ή IL 25) φαίνεται να παίζει κεντρικό ρόλο στις συνέπειες, τις οποίες μπορεί να έχουν οι ιοί που προκαλούν κρυολόγημα στους ανθρώπους με άσθμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 October 2014 - 12:30:30 UTC