Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Στο Κυπριακό η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί ποτέ νομιμοποίηση των τετελεσμένων
  • [02] Οι μεταρρυθμίσεις στη συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με την τρόικα
  • [03] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [04] Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • [05] Ερντογάν: Η Άγκυρα θα πολεμήσει εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Στο Κυπριακό η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί ποτέ νομιμοποίηση των τετελεσμένων

    Μια θερμή επιστολή για την 54η επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

    Σημειώνοντας πως παρά τη δοκιμασία της οικονομικής κρίσης η Κύπρος «παραμένει σταθερά στην τροχιά των πλέον ανεπτυγμένων κοινωνιών, διατηρώντας κι ενισχύοντας τις άριστες σχέσεις που έχει οικοδομήσει με την ευρύτερη περιοχή και όλες τις μεγάλες και αναδυόμενες δυνάμεις του πλανήτη», ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται στο Κυπριακό τονίζοντας πως «η διεθνής κοινότητα γνωρίζει, και πάντως οφείλει να γνωρίζει, την υπεύθυνη στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ελληνοκυπριακής κοινότητας» επί του θέματος. «Από τη στάση της Τουρκίας εξαρτάται η εξέλιξη, καθώς το Κυπριακό είναι πάντα ένα πρόβλημα εισβολής, κατοχής και παράνομου εποικισμού» προσέθεσε.

    Ο κ. Βενιζέλος τέλος υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα (όπως και η Κυπριακή Δημοκρατία) «δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί και να συνεργήσει στη νομιμοποίηση τετελεσμένων».

    [02] Οι μεταρρυθμίσεις στη συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με την τρόικα

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης των 15.000 απολύσεων στο Δημόσιο, αλλά και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, πολλές απ' τις οποίες βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης. Οι δύο πλευρές εξέτασαν και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

    [03] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.Στη συνάνηση συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομκών Γκίκας Χαρδούβελης.

    Είχε προηγηθεί, την Τρίτη, τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών, κατά την οποία κρίθηκε σκόπιμο η συνάντηση να γίνει αφού υπάρχει πρώτα μια σαφής εικόνα από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

    [04] Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Αυτή την ώρα διενεργούνται κατ' οίκον έρευνες για την ανεύρεση βαρέως οπλισμού, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί με ποια υπόθεση σχετίζονται οι έρευνες ή ποια τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

    [05] Ερντογάν: Η Άγκυρα θα πολεμήσει εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

    Η Τουρκία θα πολεμήσει εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και άλλων «τρομοκρατικών» οργανώσεων στην περιοχή, αλλά θα επιμείνει παράλληλα στον σκοπό της να απομακρυνθεί από την εξουσία ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    «Θα πολεμήσουμε αποτελεσματικά εναντίον τόσο αυτών (του Ισλαμικού Κράτους), όσο και όλων των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιοχήΒ· αυτή θα είναι πάντα η προτεραιότητά μας» είπε ο Ερντογάν στην ομιλία του κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

    «(Επίσης) θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στον στόχο της απομάκρυνσης του συριακού καθεστώτος, στην ενίσχυση της προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και θα ενθαρρύνουμε ένα συνταγματικό, κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης, το οποίο θα εκπροσωπεί όλους τους πολίτες» της χώρας, είπε ο Ερντογάν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 October 2014 - 16:30:23 UTC