Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια στην Αρμενία
  • [02] Παραίτηση τριών γενικών γραμματέων της κυβέρνησης, προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές
  • [03] Εισαγγελέας για τον θάνατο του 70χρονου στην ουρά τράπεζας
  • [04] Σχεδόν οι μισοί ηλικιωμένοι άνθρωποι στον κόσμο δεν παίρνουν σύνταξη
  • [05] Δικαστική μάχη ενάντια στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου ξεκινά η κυβέρνηση της Καταλονίας
  • [06] Η ομάδα χορού DV8 επιστρέφει τον Οκτώβριο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

  • [01] Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια στην Αρμενία

    Την ανησυχία του για την επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και την ασφάλεια των χριστιανικών πληθυσμών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Αρμένιο ομόλογό του Σεργκ Σαργκσιάν, στο Ερεβάν της Αρμενίας, όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διοργανώνεται επιχειρηματικό φόρουμ για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας- Αρμενίας, ενώ υπογράφηκε διμερής συμφωνία στον αγροτικό τομέα. «Με βαθιά ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ, και γενικότερα στη Μέση Ανατολή. Εξέφρασα τη σοβαρή μας ανησυχία για την ασφάλεια των χριστιανικών πληθυσμών στα εδάφη της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι γίνονται πολύ εύκολα στόχος θρησκευτικού εξτρεμισμού», είπε ο κ. Παπούλιας. Ανέφερε, επίσης, ότι ενημέρωσε τον Αρμένιο Πρόεδρο για τα εθνικά θέματα και ειδικότερα τις συνομιλίες για το Κυπριακό, τονίζοντας ότι η στάση της Τουρκίας δεν βοηθά. «Επισήμανα ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό είναι σε μία κρίσιμη φάση και ότι η επιδίωξη είναι να βρεθεί μια βιώσιμη και λειτουργική λύση, που θα θέτει τέρμα στην τουρκική κατοχή. Πρέπει, όμως, να επισημάνω ότι οι τελευταίες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας δεν είναι διόλου ενθαρρυντικές», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    [02] Παραίτηση τριών γενικών γραμματέων της κυβέρνησης, προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές

    Τρεις γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, καθώς θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. Πρόκειται για τον γενικό γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρη Βαρτζόπουλο και τους γενικούς γραμματείς Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης Ανδρέα Κατσανιώτη και Γιάννη Παναγιωτόπουλο, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι στη Β? Θεσσαλονίκης, στην Αχαΐα και στην Αρκαδία, αντίστοιχα.

    Κυβερνητικές πηγές επισήμαναν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι η παραίτηση των τριών γενικών γραμματέων δεν συνδέεται με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, οι κρατικοί αξιωματούχοι που θέλουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές θα πρέπει να έχουν υποβάλει την παραίτησή τους 18 μήνες πριν τη συνταγματική λήξη της θητείας της κυβέρνησης. Τις επόμενες μέρες αναμένεται μάλιστα να υπάρξουν κι άλλες παραιτήσεις γενικών γραμματέων για τον ίδιο λόγο.

    [03] Εισαγγελέας για τον θάνατο του 70χρονου στην ουρά τράπεζας

    Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος ηλικιωμένου, την ώρα που περίμενε σε ουρά τράπεζας για να πραγματοποιήσει συναλλαγή.

    Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Φωτεινή Κρεωνίδου παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας, την οποία ανέθεσε στο Α.Τ. Τούμπας, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του άτυχου 70χρονου και να αποδοθούν ποινικέςευθύνες για τυχόν παραλείψεις που οδήγησαν στο θάνατό του. Όπως επιβεβαιώθηκε από την Εισαγγελία, ο ηλικιωμένος άντρας είχε προσέλθει στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Γρ. Λαμπράκη στην Τούμπα, με σκοπό να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ. Γύρω στις 11 το πρωί κι ενώ ανέμενε ήδη περί τη μιάμιση ώρα στην ουρά για να εξυπηρετηθεί, αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο και το πλήρωμά του, κατά τη διακομιδή του 70χρονου στο νοσοκομείο Παπανικολάου, κατέβαλε προσπάθειες να τον επαναφέρει. Το ίδιο έκαναν και οι γιατροί του νοσοκομείου, χωρίς όμως επιτυχία, αφού λίγο μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, ο ηλικιωμένος κατέληξε.

    Στο μεταξύ, εισαγγελικές πηγές επιβεβαίωσαν ένα ακόμη λιποθυμικό επεισόδιο που σημειώθηκε, σήμερα, σε υποκατάστημα τράπεζας της Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς -όμως- το δεύτερο αυτό περιστατικό είχε αίσια έκβαση. Και αυτής της περίπτωσης επιλήφθηκε το νοσοκομείο Παπανικολάου.

    [04] Σχεδόν οι μισοί ηλικιωμένοι άνθρωποι στον κόσμο δεν παίρνουν σύνταξη

    Σχεδόν οι μισοί άνθρωποι που έχουν υπερβεί την ηλικία συνταξιοδότησης σε διεθνές επίπεδο δεν παίρνουν σύνταξη και για το 52% που παίρνει μια σύνταξη, η προστασία που απολαύει είναι ανεπαρκής, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ). Εξαιτίας του γεγονότος αυτού η πλειονότητα των ηλικιωμένων ανθρώπων δεν έχουν καμιά εισοδηματική ασφάλεια, ούτε πιθανότητα να πάρουν σύνταξη και είναι αναγκασμένοι να συνεχίζουν να εργάζονται υπό όρους αβεβαιότητας, με γλίσχρες αμοιβές, σύμφωνα με την έρευνα της ΔΟΕ σε 178 χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία δημοσιεύεται σήμερα. Πάνω από 45 χώρες έχουν φθάσει σε ένα επίπεδο ασφαλιστικής κάλυψης 90% και πάνω από 20 αναπτυσσόμενες χώρες έχουν επιτύχει να φθάσουν σε ένα ασφαλιστικό καθεστώς καθολικής ισχύος, ή σχεδόν.

    Στην Ευρώπη, η μείωση των κοινωνικών επιδομάτων και των συντάξεων στο πλαίσιο της πολιτικής δημοσιονομικής προσαρμογής και περικοπής των δημοσίων δαπανών «έχει συμβάλει στην αύξηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού», τονίζεται στην έκθεση. Επισημαίνεται επίσης ότι τουλάχιστον 123 εκατ. πρόσωπα στην ΕΕ πλήττονται από την κατάσταση αυτή, ήτοι το 24% του πληθυσμού.

    [05] Δικαστική μάχη ενάντια στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου ξεκινά η κυβέρνηση της Καταλονίας

    Η κυβέρνηση της Καταλονίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε την εκστρατεία για το δημοψήφισμα της 9ης Νοεμβρίου προκειμένου να σεβαστεί τη νομιμότητα, εκφράζοντας παράλληλα την «αποφασιστικότητά» της να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, μετά τη χθεσινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να εμποδίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της επαρχίας αυτής. «Δεν μπορούμε να βάλουμε τους δημοσίους υπαλλήλους μας με την πλάτη στον τοίχο», δήλωσε ο Φρανσέσκ Ομς, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της επαρχίας, διαβεβαιώνοντας παρόλα αυτά για «την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει» προς μια διαβούλευση. Παράλληλα η Καταλονία ξεκίνησε δικαστική μάχη ενάντια στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ισπανίας, την ώρα που οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας καλούν σε νέες διαδηλώσεις.

    [06] Η ομάδα χορού DV8 επιστρέφει τον Οκτώβριο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

    Η φημισμένη ομάδα χορού DV8 Physical Theatre επιστρέφει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με την παράσταση «John» από τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου, σε ένα μείγμα σωματικής δεξιοτεχνίας, κίνησης και λόγου. Το έργο αντλεί υλικό από συνεντεύξεις 50 ανδρών, στους οποίους απευθύνθηκε ο χορογράφος των DV8, Λόιντ Νιούσον, ζητώντας τους να απαντήσουν σε ερωτήσεις για την αγάπη, τον έρωτα και το σεξ. Η παράσταση υπόσχεται «να εισβάλει στα άδυτα του ανδρικού ψυχισμού και να ταρακουνήσει τις βεβαιότητες και τα στερεότυπά μας». Αυτό που κάνει τη δουλειά των DV8 να ξεχωρίζει- από την ίδρυση της ομάδας το 1986- είναι η ενασχόλησή τους με κοινωνικοπολιτικά θέματα και η αποκαλυπτική παρουσίασή τους στη σκηνή. Το έργο που έχει επιδείξει ο Λόιντ Νιούσον, ως επικεφαλής της ομάδας DV8 Physical Theatre, έχει μία δυναμική επίδραση στο σύγχρονο χοροθέατρο. Οι δουλειές του με την ομάδα DV8, είτε στη σκηνή, είτε σε φιλμ, έχουν αποσπάσει πολλές διακρίσεις και βραβεία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 September 2014 - 14:30:27 UTC