Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σειρήνες θα ηχήσουν, αύριο, σε όλη την επικράτεια στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων»
  • [02] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο ΑΤ Χαλανδρίου για τον καταυλισμό των Ρομά
  • [03] Στο υπουργείο Οικονομικών η τρόικα
  • [04] Eurostat: Οριακή υποχώρηση της ανεργίας στην Ελλάδα, τον Ιούνιο
  • [05] Ντ. Κάμερον: «Δεν θα ράγιζε και η καρδιά μου» σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ
  • [06] Πρώτο κρούσμα του κοροναϊού MERS στην Αυστρία

  • [01] Σειρήνες θα ηχήσουν, αύριο, σε όλη την επικράτεια στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων»

    Σειρήνες πρόκειται να ακουστούν αύριο σε όλη την επικράτεια λόγω διεξαγωγής της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων».

    Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής 'Αμυνας, ως εξής: * Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης). * Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

    Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής 'Αμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

    [02] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο ΑΤ Χαλανδρίου για τον καταυλισμό των Ρομά

    Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου, σχετικά με τον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι, ωστόσο οι συζητήσεις των εμπλεκομένων με την απομάκρυνση των αθιγγάνων από την περιοχή συνεχίζονται, καθώς όπως προέκυψε από τη σύσκεψη, φαίνεται να αναστέλλεται η λύση της μετεγκατάστασής τους στο όρος Πατέρας.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο πρόεδρος του καταυλισμού των Ρομά Στέλιος Καλαμιώτης και εισαγγελέας, ο κ. Ρούσσος φέρεται ότι εξέφρασε αίτημα με το οποίο ζητούσε να μην επέμβουν σήμερα και μέχρι να βρεθεί λύση οι αστυνομικές δυνάμεις στον καταυλισμό. Αίτημα το οποίο, συμμερίζεται και ο κ. Αγγελάκας.

    Σε κάθε περίπτωση, από τη σύσκεψη προέκυψε ότι δεν υπάρχει λύση για τα 12 κτίσματα που ήταν προς κατεδάφιση, με τους μεν αθιγγάνους και το Πανεπιστήμιο Αθηνών να υποστηρίζουν ότι αυτά κατοικούνται κανονικά και τις εκθέσεις της πολεοδομίας να καθιστούν σαφές ότι τα κτίσματα είναι ακατοίκητα.

    Έπειτα και από τη σημερινή σύσκεψη των αρμοδίων φαίνεται ότι όλα είναι ανοιχτά και θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση οι συζητήσεις για τον καταυλισμό.

    Ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα, το ρεύμα της Μεσογείων προς Αθήνα παραμένει κλειστό.

    [03] Στο υπουργείο Οικονομικών η τρόικα

    Σε εξέλιξη βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, με αντικείμενο την 5η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Παρόντες, από ελληνικής πλευράς, είναι ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου. Από την πλευρά των δανειστών, μετέχουν οι Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), ενώ ο Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) θα έρθει στην Αθήνα με τη μεσημεριανή πτήση. Οι συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν σε τουλάχιστον δύο κύκλους: κατά την α΄ φάση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 8 Οκτωβρίου, κύριο αντικείμενο θα είναι το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού (κατατίθεται στη Βουλή στις 6 Οκτωβρίου, με άγνωστο ακόμη το ύψος του δημοσιονομικού κενού για το 2015) και η ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια. Η β΄φάση αναμένεται να αρχίσει μετά τις 13 Οκτωβρίου και επί τάπητος θα τεθούν οι περίπου 1.000 εκκρεμότητες που καταγράφει η τρόικα στο Μνημόνιο, αλλά και τα ανοικτά «καυτά» μέτωπα, όπως το ασφαλιστικό και τα εργασιακά (αναλογιστικές μελέτες για ταμεία, συνδικαλιστικός νόμος, ομαδικές απολύσεις), η ολοκλήρωση του αριθμού των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων για το 2014 και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, οι δαπάνες των νοσοκομείων, η «μικρή ΔΕΗ», κλπ. Στα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς, είναι η υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου (πρωτογενές πλεόνασμα) για δεύτερο συνεχές έτος, η οποία, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς παράγοντες, συνηγορεί για φορολογικές αλλαγές προς την κατεύθυνση των ελαφρύνσεων. Σημειώνεται, ότι με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, θα πρέπει να αρχίσει η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό (η τρόικα το υπολογίζει σε 12 δισ. ευρώ) και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

    [04] Eurostat: Οριακή υποχώρηση της ανεργίας στην Ελλάδα, τον Ιούνιο

    Στο 27% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο από 27,1% τον Μάιο, παραμένοντας η υψηλότερη στην ΕΕ με δεύτερη την Ισπανία (24,4% με στοιχεία Αυγούστου), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Ιούνιο έφτασε τα 1,3 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 23,8%, στις γυναίκες στο 31,1% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 51,5%. Εξάλλου, αμετάβλητη στο 11,5% παρέμεινε η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, ενώ στην ΕΕ μειώθηκε από 10,2% σε 10,1%. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα το Ιούλιο και τον Αύγουστο.

    Συνολικά τον Αύγουστο καταγράφονται 24,6 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 18,3 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη. Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 134.000 στην ΕΕ και κατά 137.000 στην ευρωζώνη. Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Αυστρία (4,7%) και στη Γερμανία (4,9%).

    [05] Ντ. Κάμερον: «Δεν θα ράγιζε και η καρδιά μου» σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι «δεν θα ράγιζε η καρδιά του» σε περίπτωση εξόδου της χώρας του από την ΕΕ, αλλά πρόσθεσε ότι θα προτιμούσε η Βρετανία να παραμείνει σε μία μεταρρυθμισμένη ΕΕ ύστερα από νέα διευθέτηση με τις Βρυξέλλες. Ο Κάμερον, ο οποίος έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί τον ρόλο της Βρετανίας στην ΕΕ προτού προχωρήσει σε δημοψήφισμα μέχρι το 2017 με το ερώτημα της παραμονής ή της εξόδου, δέχεται πιέσεις από το αντιευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) και από ορισμένους από τους βουλευτές του να σκληρύνει την ρητορική του για το ζήτημα.

    Ερωτηθείς από το ραδιόφωνο του BBC σχετικά με δήλωσή του ότι θα ράγιζε η καρδιά του αν έβλεπε τη Σκωτία να ανεξαρτητοποιείται από το Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο Κάμερον είπε: «Είναι χίλιες φορές πιο σημαντικό συναισθηματικά για μένα το Ηνωμένο μας Βασίλειο σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση». Η σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ δεν λειτουργεί σωστά--είπε ο Κάμερον--και δεν θα υποστήριζε την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ αν δεν επρόκειτο για το εθνικό της συμφέρον. Ωστόσο, τόνισε ο ίδιος, η καλύτερη επιλογή θα ήταν η Βρετανία να παραμείνει μέλος αλλά να τροποποιήσει τη σχέση της με την ΕΕ.

    [06] Πρώτο κρούσμα του κοροναϊού MERS στην Αυστρία

    Η Αυστρία ανέφερε το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS) στο έδαφός της, όπως μετέδωσε σήμερα ο ραδιοσταθμός ORF Oe 1 επικαλούμενος το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για μία γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία, η οποία είχε πρόσφατα επισκεφθεί τη χώρα. Φορείς μετάδοσης του MERS στον άνθρωπο ενδεχομένως να είναι οι καμήλες. Ο ιός προκαλεί βήχα, πυρετό και πνευμονία και το ένα τρίτο από τους ασθενείς που προσβάλλονται από αυτόν πεθαίνουν. Οι γιατροί επιδιώκουν να κατανοήσουν τον τρόπο μετάδοσής του προκειμένου να ελέγχξουν την επιδημία, η οποία εκδηλώθηκε στη Μέση Ανατολή το 2012 και μέχρι σήμερα έχει προκαλέσει τον θάνατο 333 ανθρώπων παγκοσμίως, ενώ περισσότεροι από 850 έχουν μολυνθεί. Η γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία νοσηλεύεται σε θάλαμο απομόνωσης σε νοσοκομείο της Βιέννης και όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της θα ειδοποιηθούν και θα ελεγχθούν για τυχόν συμπτώματα, δήλωσε στον ραδιοσταθμό αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 September 2014 - 10:30:41 UTC