Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Αύριο θα ανοίξουν όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης»
  • [02] Δικαιώθηκε το Δημόσιο στη δικαστική αντιπαράθεση με τον «Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών»
  • [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λαμία για τα διόδια
  • [04] Αναρμόδιος ο ΑΠ να κρίνει για τους κατ' οίκον ελέγχους της εφορίας
  • [05] Αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες της προσεχούς αγωνιστικής

  • [01] «Αύριο θα ανοίξουν όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης»

    Ολοκληρώθηκαν οι διαδοχικές συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση - Νίκο Δένδια, Χαράλαμπο Αθανασίου, Κυριάκο Μητσοτάκη, Γιάννη Μανιάτη και Μάκη Βορίδη - με αντικείμενο τις μνημονιακές εκκρεμότητες, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

    Οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν αύριο στις 11.30 το πρώτο τετ α τετ με τον κ. Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών, και όπως δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, «αύριο θα ανοίξουν όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης».

    Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν την προσεχή Τετάρτη με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια (11.30) και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη (15.00). Το απόγευμα της Πέμπτης, θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και την Παρασκευή με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

    Ο υπουργός Οικονομικών, το απόγευμα θα μεταβεί εκ νέου στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό.

    Χθες, ο κ. Χαρδούβελης είχε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

    [02] Δικαιώθηκε το Δημόσιο στη δικαστική αντιπαράθεση με τον «Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών»

    Το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας, με απόφαση του, δικαίωσε το ελληνικό Δημόσιο στη δικαστική αντιπαράθεση που είχε με την εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» (ΔΔΑ) και τη γερμανική εταιρεία «Hochtief», η οποία επί 20 έτη διαχειριζόταν την κατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σύμφωνα με την απόφαση η ΔΑΑ δεν κατάβαλε στο ελληνικό Δημόσιο ΦΠΑ για υπηρεσίες του αεροδρομίου.

    Πάντως, το συνολικό ποσό των οφειλών της γερμανικής εταιρείας προς το ελληνικό δημόσιο προς το παρόν είναι δύσκολο να υπολογιστεί, καθώς οι οφειλές τελούσαν σε αναστολή λόγω προσφυγής και δεν έχουν προσμετρηθεί ακόμη από την Εφορία οι χρήσεις μέχρι το 2013. Παράλληλα, στα διοικητικά δικαστήρια εκκρεμεί σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση και άλλων αποφάσεων επί προσφυγών που έχουν κατατεθεί για μη απόδοση ΦΠΑ και για άλλα έτη.

    Με την απόφαση που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο απορρίπτει τους ισχυρισμούς των εκπροσώπων της γερμανικής εταιρείας, σύμφωνα με τους οποίους το ελληνικό Δημόσιο παραβίασε την «καλή πίστη» ή το ευρωπαϊκό δίκαιο και κρίνει πως με βάση το ελληνικό Σύνταγμα η διεθνής Διαιτησία στην οποία είχαν προσφύγει η γερμανική διοίκηση δεν μπορεί να διαγράψει τα διοικητικά πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί.

    [03] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λαμία για τα διόδια

    Την αντίθεσή τους στη λειτουργία των πολλαπλών διοδίων, μετωπικών και πλευρικών γύρω από την πόλη της Λαμίας, κατέθεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εκπρόσωποι φορέων, οργανώσεων και κατοίκων της περιοχής.

    Στις δύο το μεσημέρι, εξελίχθηκε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λαμίας με πρωτοβουλία του δήμου Λαμιέων, των εκπροσώπων, των επαγγελματιών και βιοτεχνών, της εκκλησίας αλλά και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Παρόντες ήταν και οι περισσότεροι δήμαρχοι από ολόκληρη την περιοχή οι οποίοι δήλωσαν την αντίθεσή τους σε αυτό που εξελίσσεται, καθώς τα πλευρικά διόδια μπαίνουν πλέον σε όλες τις περιοχές, ενώ όπως ανακοινώθηκε, αρχίζουν αυτές τις μέρες οι εργασίες εγκατάστασης και για ένα σταθμό μετωπικών διοδίων μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας, στο 216ο χλμ της ΝΕΟ Λαμίας-Λάρισας.

    Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι φορέων, έκαναν λόγο για ασφυκτική κατάσταση που δημιουργούν τόσο τα μετωπικά διόδια, όσο και τα πλευρικά, που αρχίζουν να λειτουργούν στην περιοχή και δημιουργούν αξεπέραστα προβλήματα στην τοπική κυκλοφορία και στην κίνηση μεταξύ των περιοχών του νομού, ενώ σημείωσαν ακόμα την έλλειψη παραδρόμων για την τοπική κυκλοφορία.

    [04] Αναρμόδιος ο ΑΠ να κρίνει για τους κατ' οίκον ελέγχους της εφορίας

    Η διοικητική Ολομέλεια της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έκρινε πως δεν είναι αρμόδια να αποφανθεί αν η έφοδος στην κατοικία ή την επαγγελματική έδρα των φορολογουμένων που έχουν οφειλές προς το δημόσιο, μπορεί να διενεργείται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα χωρίς την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

    Το όλο θέμα εξετάστηκε από την Ολομέλεια της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου κατόπιν ερωτήματος που της απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών. Το ερώτημα είχε αποσταλεί μετά από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με την οποία αρμόδια ελεγκτικά όργανα μπορούν να πραγματοποιούν εφόδους σε κατοικίες ή σε επαγγελματική έδρα φορολογούμενων χωρίς την παρουσία εισαγγελέα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση της Ολομέλειας της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ελήφθη κατά πλειοψηφία (6 - 5) με τους εισαγγελικούς λειτουργούς να αποφασίζουν, πάντως, να υπάρξει τις επόμενες ημέρες γνωμοδότηση για το θέμα αυτό από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που εποπτεύει το οικονομικό έγκλημα Νικο Παντελή. Η γνωμοδότηση αυτή δεν θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

    [05] Αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες της προσεχούς αγωνιστικής

    Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη, ο οποίος έχασε σήμερα τη ζωή του πέφτοντας θύμα οπαδικής βίας, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες των εθνικών διοργανώσεων των ομαδικών αθλημάτων της προσεχούς αγωνιστικής.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 September 2014 - 16:30:27 UTC