Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣτΕ: Συνταγματική η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων
  • [02] Τέσσερις νεκροί από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία
  • [03] Σ. Λαβρόφ: Η Μόσχα επιθυμεί βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ
  • [04] Στην κορυφή και ο Παναθηναϊκός

  • [01] ΣτΕ: Συνταγματική η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

    Συνταγματική κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων,από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Ειδικότερα, σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, αποφασίστηκε, κατά πληροφορίες, ότι πρέπει να απορριφθεί αίτηση ακύρωσης που είχε υποβάλει συνταξιούχος εκπαιδευτικός κατά της απόφασης του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, βάσει της οποίας της είχε χορηγηθεί μειωμένο εφάπαξ λόγω νομοθετικών περικοπών που έλαβαν χώρα μετά την συνταξιοδότηση της και καθώς περίμενε την καταβολή του εφάπαξ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι επικρατείας δέχθηκαν,κατά πλειοψηφία, ότι με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την μείωση του εφάπαξ δεν παραβιάστηκαν οι συνταγματικές διατάξεις που αφορούν την ισότητα, την αναλογικότητα, την κοινωνική ασφάλιση και την προστατευόμενη εμπιστοσύνη του διοικούμενου προς την Πολιτεία.Η υπόθεση εισήχθη προς κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ με βάσει τις διατάξεις του νόμου 3900/2010, ως πιλοτική-πρότυπη δίκη με διαδικασίες εξπρές.

    [02] Τέσσερις νεκροί από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία

    Ο θάνατος τεσσάρων ανθρώπων που είχαν παγιδευτεί το Σάββατο (χθες) από μια ηφαιστειακή έκρηξη στην κεντρική Ιαπωνία επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Κυριακής (σ.σ. τοπική ώρα), μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK, ενώ περισσότεροι από είκοσι άλλοι βρίσκονται σε κατάσταση καρδιακής ανακοπής, σύμφωνα με τις νομαρχιακές υπηρεσίες.

    Οι διασώστες ανέστειλαν τις επιχειρήσεις τους το απόγευμα λόγω της αυξανόμενης συγκέντρωσης θειαφιού.

    Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους περίπου 300 που βρίσκονταν κοντά στην κορυφή όταν το ηφαίστειο Οντάκε εξερράγη ξαφνικά εκτοξεύοντας πυκνά σύννεφα καπνού, στάχτες και πέτρες. Μια σκηνή αποκάλυψης η οποία άφησε ένα γκρίζο σεληνιακό τοπίο, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

    [03] Σ. Λαβρόφ: Η Μόσχα επιθυμεί βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ

    Η Μόσχα κάλεσε σήμερα για μία νέα «επαναφορά» («reset 2.0») στις σχέσεις με την Ουάσινγκτον, λέγοντας πως η κατάσταση στην Ουκρανία, που οδήγησε στην επιβολή δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία, βελτιώνεται χάρη στις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες του Κρεμλίνου.

    Σε διάφορες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι είναι καιρός να επαναληφθεί η "επαναφορά", μια λέξη που χρησιμοποίησε η Ουάσινγκτον για να περιγράψει μια προσπάθεια να αποκαταστήσει τις σχέσεις των δύο χωρών στις αρχές της προεδρίας Ομπάμα.

    Επιτέθηκε ωστόσο στη «νοοτροπία Ψυχρού Πολέμου» του ΝΑΤΟ, επέκρινε την Ουάσινγκτον επειδή απέκλεισε τον σύμμαχο της Ρωσίας Μπασάρ αλ-Άσαντ από την εκστρατεία της εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και είπε πως η Ουάσινγκτον «δεν μπορεί πια να ενεργεί ως ο εισαγγελέας, ο δικαστής και ο εκτελεστής σε κάθε μέρος του κόσμου».

    Μιλώντας στη χρηματοδοτούμενη από το ρωσικό κράτος διεθνή ραδιοτηλεόραση RT, ο Λαβρόφ είπε ότι «το ΝΑΤΟ διατηρεί ακόμα τη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου» και ότι η Μόσχα πρέπει να εκσυγχρονίσει τα συμβατικά και πυρηνικά όπλα της, αν και αρνήθηκε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει «σε μια νέα κούρσα εξοπλισμών».

    [04] Στην κορυφή και ο Παναθηναϊκός

    Με μια άκρως επαγγελματική νίκη απέναντι στη Νίκη Βόλου, ο Παναθηναϊκός συμμετέχει στον... συνωστισμό των ομάδων που βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας. Οι «πράσινοι» με τέρμα του Ατζαγκούν στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης που διεξήχθη στο «Απ. Νικολαίδης» και ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, επικράτησαν 1-0 της ομάδας της Μαγνησίας και έφτασαν τους 10 βαθμούς όσους έχουν Ολυμπιακός, Ατρόμητος και ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς πάντως να έχουν ένα ματς λιγότερο. Την ίδια στιγμή η Νίκη Βόλου παρέμεινε στον... πάτο της βαθμολογίας χωρίς νίκη αλλά και χωρίς βαθμό, γεγονός που υποδεικνύει τη δύσκολη αποστολή που θα έχει στο εφετινό πρωτάθλημα όσον αφορά την παραμονή της στην κατηγορία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 September 2014 - 16:30:22 UTC