Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χαλάει ο καιρός - Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο
  • [02] Στον εισαγγελέα η έκθεση για δήμους που αρνούνται τον έλεγχο
  • [03] Ηλεκτρονικό βιβλίο στις ΔΟΥ, για τις οφειλές των φορολογούμενων
  • [04] «Fast Track» στη Δικαιοσύνη, προτείνει ο ΣΕΒ
  • [05] Ο Π. Ποροσένκο θα παρουσιάσει σχέδιο κοινωνικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων, με στόχο την ένταξη στην ΕΕ
  • [06] Φίλοι και συνεργάτες θυμούνται τον Μάριο Τόκα ενόψει της συναυλίας - αφιέρωμα
  • [07] «Χαζεύει» όποιος ταυτόχρονα βλέπει τηλεόραση, «σερφάρει» στο ίντερνετ και τσεκάρει και τα μηνύματα στο κινητό
  • [08] Σχεδόν 3.000 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα, σε 5 χώρες της Δυτικής Αφρικής

  • [01] Χαλάει ο καιρός - Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο

    Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες σήμερα και από τα δυτικά.

    Πιο αναλυτικά:

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες σήμερα, αρχικά στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

    Αύριο,τα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά όλη την ηπειρωτική χώρα και βαθμιαία θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες στα δυτικά.

    Το Σάββατο, βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν στη κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποραδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Επίσης, στα ανατολικά θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι ( 8 με 9 μποφόρ) ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα (περίπου 8 με 10 βαθμούς).

    Τα φαινόμενα σταδιακά θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

    [02] Στον εισαγγελέα η έκθεση για δήμους που αρνούνται τον έλεγχο

    Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απέστειλε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τις εκθέσεις των επιθεωρητών- ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για άρνηση ελέγχου δικαιολογητικών συμβάσεων εργασίας. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση, πέντε δήμοι, από τους δέκα συνολικά που ελέγχονται έως τώρα για τη μονιμοποίηση υπαλλήλων με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, αρνήθηκαν τη χορήγηση στοιχείων και δικαιολογητικών στους εντεταλμένους, για τον σκοπό αυτό, επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης. Οι δήμοι, αναφέρεται στην ανακοίνωση, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εκθέσεις άρνησης του ελέγχου, οι οποίες διαβιβάστηκαν λόγω αρμοδιότητας και στον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, είναι οι δήμοι Χαλανδρίου, Λαρίσης, Νικαίας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πατρέων και Ζωγράφου.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Ασπροπύργου και Ρεθύμνης, η διαδικασία επανελέγχου εξελίσσεται κανονικά και τα αρμόδια όργανα συνεργάζονται και παρέχουν τα σχετικά στοιχεία στα κλιμάκια των ελεγκτών. Αντίστοιχος έλεγχος διενεργείται και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα επεκταθεί και σε άλλους φορείς.

    Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η εφαρμογή των νόμων δεν μπορεί να είναι επιλεκτική. Οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης εξάντλησαν όλα τα περιθώρια συνεννόησης με τους ελεγχόμενους φορείς, αλλά φαίνεται πως κάποιοι επιλέγουν να αρνούνται το αυτονόητο, δηλαδή τον έλεγχο νομιμότητας. Τώρα τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

    [03] Ηλεκτρονικό βιβλίο στις ΔΟΥ, για τις οφειλές των φορολογούμενων

    Ηλεκτρονικό βιβλίο εσόδων - εξόδων στο οποίο θα καταγράφονται όλες οι οφειλές των φορολογούμενων και οι απαιτήσεις τους από το δημόσιο θα τηρεί η κάθε ΔΟΥ. Έτσι, θα υπάρχει πλήρης εικόνα για το ύψος των οφειλών, το είδος και τις ημερομηνίες βεβαίωσης και εξόφλησης τους, για όλους τους φορολογούμενους. Κατά ανάλογο τρόπο θα καταχωρούνται και οι επιστροφές φόρου που δικαιούνται.

    Αυτό προβλέπει απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων κας Αικατερίνης Σαββαΐδου με την οποία ορίζεται ότι τα ηλεκτρονικά αυτά στοιχεία που θα τηρούνται σε κάθε εφορία θα συγκεντρώνονται από τη διεύθυνση ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Τη ηλεκτρονική παρακολούθηση των οφειλών αυτών σημαίνει ότι το υπουργείο Οικονομικών θα έχει καλύτερη εικόνα για τις οφειλές των φορολογούμενων και τη δυνατότητα να λαμβάνει αποτελεσματικότερα μέτρα για την είσπραξη τους.

    [04] «Fast Track» στη Δικαιοσύνη, προτείνει ο ΣΕΒ

    «Fast Track» για την εκκαθάριση των εκκρεμών υποθέσεων στη Δικαιοσύνη και συμμετοχή μη δικαστών στα δικαστικά συμβούλια, προτείνει ο ΣΕΒ για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης. Ζητεί, επίσης, διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων, αύξηση του αριθμού των δικαστών ή/ και μείωση του διαστήματος διακοπών, καθώς και αξιοποίηση του θεσμού της διαμεσολάβησης ώστε να φθάνουν λιγότερες υποθέσεις στο ακροατήριο.

    Οι προτάσεις παρουσιάστηκαν σε ημερίδα με θέμα: «Η ταχεία απονομή δικαιοσύνης, κρίσιμη προϋπόθεση για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη» που διοργανώνει σήμερα ο Σύνδεσμος.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρθηκαν στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας εκκρεμούσαν την 31η Μαρτίου 2014 περισσότερες από 400.000 υποθέσεις, από τις οποίες περισσότερες από τις μισές δεν είχαν καν προσδιορισθεί. Πρόκειται για 24.118 υποθέσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, 332.855 σε Διοικητικά Πρωτοδικεία, (εκ των οποίων 228.010 δεν είχαν προσδιοριστεί) και 51.620 υποθέσεις σε Διοικητικά Εφετεία, (εκ των οποίων 26.277 δεν είχαν προσδιοριστεί). Οι εκκρεμείς διοικητικές υποθέσεις στη χώρα μας είναι επτά φορές περισσότερες σε σχέση με την ΕΕ: είναι συγκεκριμένα 3,5 ανά 100 κατοίκους, ενώ στην πλειονότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρισκόταν κάτω του 0,5.

    [05] Ο Π. Ποροσένκο θα παρουσιάσει σχέδιο κοινωνικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων, με στόχο την ένταξη στην ΕΕ

    Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε σήμερα ότι θα παρουσιάσει αργότερα εντός της ημέρας ευρύ σχέδιο κοινωνικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων το οποίο θα επιτρέψει στο Κίεβο να καταθέσει αίτημα ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση «σε χρονικό διάστημα έξι ετών». Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας επικύρωσε μια συμφωνία ορόσημο σύνδεσης της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας την ΕΕ στις 16 Σεπτεμβρίου, αν και η εφαρμογή του εμπορικού μέρους της συμφωνίας θα καθυστερήσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 προκειμένου να κατευνάσει τη Ρωσία που δηλώνει ότι η συνθήκη θα πλήξει τις αγορές της.

    Ο Ποροσένκο δήλωσε επίσης ότι για πρώτη φορά μέσα πολλούς μήνες δεν καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο θάνατοι ή τραυματισμοί, τονίζοντας ότι η εκεχειρία «άρχισε τελικά να εφαρμόζεται».

    [06] Φίλοι και συνεργάτες θυμούνται τον Μάριο Τόκα ενόψει της συναυλίας - αφιέρωμα

    «Σ' αναζητώ στη Σαλονίκη», «Η εθνική μας μοναξιά», «Λαδάδικα», «Μια στάση εδώ», «Εξαρτάται», «Θάλασσες», «Σαν τρελό φορτηγό», «Δίδυμα φεγγάρια». Μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου είναι δικά του. Ο ίδιος ήταν για τους συνεργάτες του ήταν «ο πιο γλυκός άνθρωπος», για τους φίλους του «αδελφός», για την οικογένεια του αναντικατάστατος. Έφυγε πρόωρα ο Μάριος Τόκας, ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα του 2008, μόλις στα 54 χρόνια του, χτυπημένος από τον καρκίνο, παλεύοντας μέχρι τέλους στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ έχοντας κοντά του , την οικογένεια και τους αγαπημένους φίλους του.

    Στις 3 του Οκτώβρη στο Ηρώδειο μια μεγάλη συναυλία που φέρει την υπογραφή στενών συνεργατών του επιχειρεί να θυμίσει στο κοινό, τον Μάριο Τόκα και τη σύντομη αλλά λαμπρή πορεία του στο ελληνικό τραγούδι. «Επιθυμία μας αλλά και ηθική υποχρέωση, είναι η προστασία του μουσικού έργου του Μάριου, η διατήρησή του και η αξιοποίησή του. Με βάση αυτό το σκεπτικό και με την βοήθεια καλών φίλων και συνεργατών, πραγματοποιείται και η μουσική παράσταση - αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου». Προσδοκούμε λοιπόν, μέσα από τέτοιου είδους συνεργασίες να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας και ψυχαγωγίας, φωτίζοντας λίγο αυτό το γκρίζο περιβάλλον που όλοι μας βιώνουμε. Έχουμε ως συνοδοιπόρο αυτό που ο ίδιος ο Μάριος έλεγε, ότι δηλαδή, με τα τραγούδια του προσπαθούσε να φτιάχνει παρέες, να φέρνει τον ένα κοντά στον άλλον και ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνον όταν κάτι γράφεται με συναίσθημα και αλήθεια. Ίσως γι αυτό ν΄ αγαπιούνται τα τραγούδια του από τον κόσμο, γιατί "του μίλησαν", γιατί "μιλάνε" στην καρδιά του», εξηγεί η σύζυγος του συνθέτη και σύμβουλος του προγράμματος της συναυλίας, Αμαλία Τόκα.

    [07] «Χαζεύει» όποιος ταυτόχρονα βλέπει τηλεόραση, «σερφάρει» στο ίντερνετ και τσεκάρει και τα μηνύματα στο κινητό

    Άλλη μια επιστημονική έρευνα παρέχει ενδείξεις ότι η σύγχρονη τεχνολογία αλλάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο, ιδίως αν κανείς ταυτόχρονα βλέπει τηλεόραση, «σερφάρει» στο διαδίκτυο, ενώ «τσεκάρει» στο κινητό του τα μηνύματα που έχει στο facebook. Η νέα βρετανική μελέτη δείχνει ότι όσοι είναι φανατικοί χρήστες ηλεκτρονικών συσκευών, χρησιμοποιώντας παράλληλα ή εναλλάσσοντας διαδοχικά ταμπλέτες, "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα, τηλεόραση κ.α., εμφανίζουν μεταβολές στη φαιά ουσία σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, η οποία σχετίζεται με τα συναισθήματα.

    [08] Σχεδόν 3.000 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα, σε 5 χώρες της Δυτικής Αφρικής

    Τουλάχιστον 2.917 άνθρωποι έχουν πεθάνει από Έμπολα από τους 6.263 που έχουν προσβληθεί από τον ιό στις πέντε χώρες της Δυτικής Αφρικής, οι οποίες έχουν πληγεί, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, υπάρχει ανάγκη για περισσότερες από 1.550 κλίνες στη Λιβερία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες από την περιοχή Φασανκόνι στη Γουινέα ότι ντόπιοι έχουν στήσει οδοφράγματα για να εμποδίσουν τις ομάδες κρούσεις του ιού που επιχειρούν να εισέλθουν στην περιοχή.

    Η εξάπλωση του ιού φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί στη Γουινέα, απ΄όπου ξεκίνησε η επιδημία, αλλά ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται στη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 September 2014 - 10:30:23 UTC