Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Μαριάς: Στην Ευρωβουλή το θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου
  • [02] Αναβλήθηκε η εκδίκαση, στον Άρειο Πάγο, της υπόθεσης των καθαριστριών
  • [03] «Να εφαρμόσει άμεσα η κυβέρνηση τις θέσεις της αντιπολίτευσης που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος»
  • [04] Η Συρία επιβεβαίωσε την κατάρριψη μαχητκού της από το Ισραήλ
  • [05] Μ. Βαλς: Καμία συζήτηση, καμία διαπραγμάτευση με τους απαγωγείς
  • [06] Το πρώτο Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης ξεκινάει στο Μουσείο Μπενάκη
  • [07] Τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα θα ελέγχονται με χειρονομίες

  • [01] Ν. Μαριάς: Στην Ευρωβουλή το θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου

    Την ανάγκη ανάδειξης στην Ευρωβουλή του θέματος των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντι-φεντεραλιστών, Νότης Μαριάς. «Βασική μας προτεραιότητα, με βάση όσα είπαμε προεκλογικά, είναι να αναδείξουμε το θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, των γερμανικών αποζημιώσεων. Θέλουμε να δημιουργήσουμε συμμαχία με πάρα πολλούς ευρωβουλευτές για να μπορέσουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτού του τεράστιου εθνικού ζητήματος και να δημιουργήσουμε συμμαχίες με Ευρωπαίους πολίτες» σημειώνει ο κ. Μαριάς.

    Ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ τονίζει μάλιστα ότι στις 14 Ιουλίου έθεσε το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Στην Ολομέλεια παρευρίσκονταν και αρκετοί Γερμανοί ευρωβουλευτές και δεν είδα να φέρει αντίρρηση κανείς», τονίζει ο κ. Μαριάς.

    Ερωτηθείς για το θέμα της ρύθμισης του δημοσίου χρέους, ο κ. Μαριάς αναφέρει ότι «το χρέος είναι επονείδιστο, πρέπει να διαγραφεί. Επίσης, το ζήτημα των τοκογλυφικών ομολόγων του Μάριο Ντράγκι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δηλαδή, η ΕΚΤ αγόρασε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου με έκπτωση 40%, έβαλε 35 δισεκ. και θέλει να εισπράξει 22 δισεκ. αέρα κοπανιστό, τοκογλυφικό. Αυτό το έθεσα πάλι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να το παλέψουμε, να πληρωθούν μόνο το κεφάλαιό τους και ένα μικρό επιτόκιο 0,15%».

    [02] Αναβλήθηκε η εκδίκαση, στον Άρειο Πάγο, της υπόθεσης των καθαριστριών

    Για τις 24 Φεβρουαρίου του 2015 αναβλήθηκε στον Άρειο Πάγο η συζήτηση της αίτησης αναίρεσης του υπουργείου Οικονομικών, κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης που δικαίωσε τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Έξω από τον Άρειο Πάγο οι απολυμένες καθαρίστριες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους στην εργασία τους.

    Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γίνει γνωστό, η εισήγηση του αρεοπαγίτη κ. Χριστόδορου Κοσμίδη στο αρμόδιο Εργατικό Τμήμα είναι να μην επαναπροσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες. Ειδικότερα, ο κ. Κοσμίδης αναμένεται να προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και να αναιρεθεί η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που έχει δικαιώσει τις καθαρίστριες. Την αναβολή της συζήτησης της αίτησης αναίρεσης ζήτησαν οι συνήγοροι των καθαριστριών λέγοντας ότι τηρούν στάση αναμονής αφού είναι σε εξέλιξη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις. Την ίδια ώρα σε παρέμβαση της η ΑΔΕΔΥ επικαλέστηκε την προσφυγή που εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο και θα κρίνει τη συνταγματικότητα της διαθεσιμότητας. Από την πλευρά του, το δημόσιο συναίνεσε στην αναβολή της εκδίκασης ζητώντας ωστόσο να οριστεί σύντομη δικάσιμος. Τελικώς το δικαστήριο αποφάσισε τη διατήρηση της απόφασης του Αρείου Πάγου που έχει αναστείλει την απόφαση του Πρωτοδικείου που δικαιώνει τις καθαρίστριες.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ - Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

    Στάση εργασίας σε τρόλεϊ την Τρίτη και μετρό την Τετάρτη

    [03] «Να εφαρμόσει άμεσα η κυβέρνηση τις θέσεις της αντιπολίτευσης που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος»

    Η κυβέρνηση «να δει ποια από τα προγράμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και να τα εφαρμόσει άμεσα» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης. «Αυτό που πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να δει ποια από τα προγράμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και να τα εφαρμόσει άμεσα. Αυτό χρειάζεται η αγορά. Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, ποια είναι τα προβλήματα τα οποία έχουμε ιεραρχήσει και αναλύσει. Όχι απλώς για να αποτυπώσουμε την κατάσταση, αλλά για να προτείνουμε πολλά που αφορούν στη ρευστότητα, τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Δεν αρκεί να ανακοινώνεις παραπάνω δόσεις, αν δεν προσδιορίσεις τον αριθμό τους και το χρόνο που θα εφαρμοστούν» τονίζει ο κ. Κορκίδης.

    Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ σημειώνει μάλιστα ότι «το πρώτο που θα πρέπει να εφαρμοστεί είναι η ρύθμιση, για να μην πω η λύση, στους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Μας απασχολεί έντονα, διότι πολλοί δεν είναι απλά στο κόκκινο, το έχουν ξεπεράσει, είναι στα όριά τους. Το πάγωμα, κεφαλαιοποίηση και η αφαίρεση ασφαλιστικού χρόνου από τον ΟΑΕΕ θεωρώ ότι είναι μια λύση μαζί με την καταβολή των τρεχουσών εισφορών, που όχι μόνο θα καλύψει την ετήσια τρύπα του ταμείου, αλλά θα μπορέσει να καλύψει και ιατροφαρμακευτικά τους ασφαλισμένους ανασφάλιστους.

    Αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, ο κ. Κορκίδης σημειώνει ότι αν είχε απέναντί του την Γερμανίδα καγκελάριο θα της έλεγε ότι «το ελληνικό χρέος πρέπει να γίνει βιώσιμο για να μπορεί να γίνει βιώσιμη η οικονομία και για να μπορέσει η Ελλάδα να απασχολήσει λιγότερο στο μέλλον την ΕΕ. Νομίζω ότι η επιμήκυνση του εξωτερικού μας χρέους είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει, δεν κοστίζει τίποτε στους δανειστές μας, που έχουν κερδίσει πάρα πολλά από εμάς. Αυτό που πρέπει να αναθεωρήσουν και να σκεφτούν πώς θα το κάνουν με έξυπνο τρόπο είναι να αναγκάσουν το ΔΝΤ να φύγει από την Ευρώπη και να διαλυθεί και η τρόικα.

    [04] Η Συρία επιβεβαίωσε την κατάρριψη μαχητκού της από το Ισραήλ

    Η Συρία επιβεβαίωσε σήμερα την κατάρριψη συριακού μαχητικού από το Ισραήλ, το πρώτο τέτοιο περιστατικό εδώ και 30 χρόνια, χαρακτηρίζοντάς την επιθετική πράξη. Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε πάνω από τα Υψίπεδα του Γκολάν ένα ρωσικής κατασκευής μαχητικό Σουκόι.

    Η συριακή κρατική τηλεόραση επικαλέστηκε στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με την οποία η κατάρριψη του αεροσκάφους, που συμπίπτει με τις υπό τις ΗΠΑ αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, σημειώθηκε «στο πλαίσιο της (ισραηλινής) υποστήριξης του τρομοκρατικού (Ισλαμικού Κράτους) και του Μετώπου αλ Νόσρα (σ.σ της οργάνωσης που συνδέεται με την αλ Κάιντα)».

    [05] Μ. Βαλς: Καμία συζήτηση, καμία διαπραγμάτευση με τους απαγωγείς

    Η Γαλλία «δεν θα έχει καμία συζήτηση και δεν θα κάνει καμία διαπραγμάτευση» με τους απαγωγείς του Γάλλου ομήρου που κρατείται από την Κυριακή στην Αλγερία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1. Το Παρίσι δεν θα υποκύψει «ποτέ στον εκβιασμό». «Είναι στην ύπουλη φύση της τρομοκρατίας να προσφεύγει στον εκβιασμό, τον θάνατο, στις απειλές. Εάν υποχωρήσουμε, και κατά το ελάχιστο, τής παραχωρούμε αυτήν τη νίκη», είπε.

    Η αλγερινή τζιχαντιστική οργάνωση Ζουντ αλ-Χιλάφα, η οποία διατύπωσε υπακοή στο Ισλαμικό Μέτωπο, ανέλαβε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα την ευθύνη για την απαγωγή του γάλλου ορειβάτη Ερβέ Γκουρντέλ το βράδυ της Κυριακής στο Τίζι Ούζου, 110 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου.

    [06] Το πρώτο Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης ξεκινάει στο Μουσείο Μπενάκη

    Τo πρώτο Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης (Public Art Festival), με θέμα την Πολυμορφία, το οποίο υλοποιείται με τη συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη, της Ταινιοθήκης Ελλάδος και του Ρομάντσο, παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στον λόφο Φιλοπάππου, με θέμα την Αθήνα. Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο φεστιβάλ, το οποίο αποτελείται από εικαστικές δράσεις που πραγματοποιούνται παράλληλα και αφορούν εκφάνσεις της τέχνης που συναντάμε στον δημόσιο χώρο.

    Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, και τα εγκαίνιά του θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27/09 στο Μουσείο Μπενάκη με το εξής πρόγραμμα:

    17.30 - 19.50 Πολυμορφία: H Τέχνη στον Δημόσιο Χώρο (αμφιθέατρο)

    20.00 -22.00 Εγκαίνια εκθέσεων More or Less και Like New! (2ος όροφος)

    22.00 - 00.00 Opening Party με τους disc jockeys Εspeekay, Neck

    [07] Τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα θα ελέγχονται με χειρονομίες

    Αμερικανοί ερευνητές αναπτύσσουν μια νέα τεχνολογία, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο ενός «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου όχι μέσω οθόνης αφής, αλλά με χειρονομίες γύρω από το τηλέφωνο, χωρίς ο χρήστης να το αγγίζει καθόλου. Ενώ ορισμένα smartphones έχουν ήδη αρχίσει να ενσωματώνουν αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τις κινήσεις του χρήστη μέσω της κάμερας της συσκευής, η δυνατότητα αυτή έχει το μειονέκτημα ότι καταναλώνει πολλή ενέργεια της μπαταρίας και επιπλέον η κάμερα πρέπει να έχει πάντα ξεκάθαρη εικόνα των χεριών του χρήστη.

    Αντίθετα, η νέα τεχνολογία βασίζεται σε νέου τύπου ασύρματους αισθητήρες που καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια και επιτρέπουν στους χρήστες να «εκπαιδεύουν» το τηλέφωνό τους, ώστε να αναγνωρίζει και να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες αθέατες χειρονομίες που κάνουν κοντά σε αυτό. Η καινοτομική τεχνολογία με την ονομασία SideSwipe, που μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στα υπάρχοντα smartphones, θα παρουσιαστεί επίσημα στις αρχές Οκτωβρίου σε συνέδριο πληροφορικής στη Χαβάη. Οι ερευνητές έχουν ήδη αποκτήσει τη σχετική εμπορική πατέντα για την ανακάλυψή τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 September 2014 - 8:30:22 UTC