Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Παπαδημούλης: Μια ουσιαστική διαπραγμάτευση απαιτεί άλλη κυβέρνηση
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: Ο λόγος της εξουσίας και αυτών που τη διεκδικούν είναι ο ίδιος
  • [03] Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, το ζεύγος Γριβέα
  • [04] «Δεν είναι ασυνήθιστο για τον Κορινθιακό κόλπο η σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται νότια της Ναυπάκτου»
  • [05] Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι στάσεις εργασίας των γιατρών του Ιπποκρατείου
  • [06] Στην κυκλοφορία αύριο το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ
  • [07] Η Siemens εξαγοράζει την αμερικανική Dresser - Rand Group
  • [08] Σχεδιάζεται νέο πρόγραμμα για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων
  • [09] Οξύνεται η αντιπαράθεση Μ. Ρέντσι με την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, λόγω αλλαγών που προωθεί στα εργασιακά

  • [01] Δ. Παπαδημούλης: Μια ουσιαστική διαπραγμάτευση απαιτεί άλλη κυβέρνηση

    «Αυτό που εκλιπαρεί ο κ. Σαμαράς είναι να του χαλαρώσει λίγο η κ. Μέρκελ τη θηλιά» υποστηρίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ερωτηθείς για την αυριανή συνάντηση στο Βερολίνο. «Ο κ. Σαμαράς πάει εκεί για το δικό του συμφέρον, τις δικές του επιδιώξεις. Επί δυόμισι χρόνια δοκιμάστηκε ως διαπραγματευτής των εθνικών συμφερόντων και έχει αποτύχει παταγωδώς» αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης και προσθέτει: «Αμέσως μόλις έγινε πρωθυπουργός πήγε στην κ. Μέρκελ και είπε «ουδείς αναμάρτητος», όταν του θύμισαν τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και υποσχέσεις για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Αυτό που εκλιπαρεί ο κ. Σαμαράς είναι να του χαλαρώσει λίγο η κ. Μέρκελ τη θηλιά. Γιατί είναι ολοφάνερα τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής που χέρι-χέρι υλοποιούν Σαμαράς και Μέρκελ στην Ελλάδα και που ονομάζεται μνημόνιο. Κρατώ μικρό καλάθι για αυτή τη συνάντηση. Θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, όχι από τα λόγια αλλά από τα έργα».

    O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστηρίζει ότι «όσοι θέλουν αλλαγή πολιτικής και ουσιαστική διαπραγμάτευση θα πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτό απαιτεί άλλη κυβέρνηση, ικανή να διαπραγματευθεί. Δηλαδή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Ουδείς πιστεύει πια ότι φεύγει το μνημόνιο και η τρόικα. Αυτά θα φύγουν μαζί με την κυβέρνηση Σαμαρά».

    [02] Στ. Θεοδωράκης: Ο λόγος της εξουσίας και αυτών που τη διεκδικούν είναι ο ίδιος

    To Ποτάμι παρά τις 21 συγκεκριμένες λύσεις που παρουσίασε υπό τη μορφή προτάσεων «δεν μπορεί να αρέσει σε όλους» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ενώ «κάλεσε τα κόμματα να αλλάξουν». «Ο κόσμος έχει ανάγκη από καλύτερο ΣΥΡΙΖΑ, καλύτερη Νέα Δημοκρατία» είπε και τόνισε ότι ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ κατάλαβε μαζί με τους συνεργάτες του ότι άκουγαν τα ίδια λόγια που είχαν ακουστεί στο παρελθόν από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Καραμανλή. «Ο λόγος της εξουσίας και αυτών που τη διεκδικούν είναι ο ίδιος» σχολίασε.

    Τόνισε πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους πιο αδύναμους, κυρίως στους άνεργους και πρότεινε ως λύση τη διεύρυνση του επιδόματος ανεργίας και την εισαγωγή όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. Ερωτηθείς για τα «κόκκινα» δάνεια, απάντησε ότι «δεν πρέπει να γίνει διαγραφή τους» και πως «αντί να συσσωρεύονται τα δάνεια στις τράπεζες και κάποιοι άνθρωποι να χάνουν τα σπίτια τους, να αξιολογείται η κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να δοθούν λύσεις δίκαιες». Υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση «βρίσκεται σε πανικό... Είναι άλλη στο εσωτερικό και άλλη στο εξωτερικό». Στο ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα, ο κ. Θεοδωράκης εμφανίστηκε ανοιχτός σε πρόσωπα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το ένα θέμα είναι οι θέσεις και το άλλο το πρόγραμμα... Ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στη Νέα Δημοκρατία, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι όλοι ίδιοι. Εμείς λέμε να συζητήσουμε από πολύ νωρίς για το τι λύσεις πρέπει να δοθούν, ώστε όταν έρθει ο πολιτικός χρόνος να δούμε ποιος έχει διάθεση».

    [03] Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, το ζεύγος Γριβέα

    Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη, ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, που κατηγορούνται στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, στον κ. Γριβέα επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα και χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ. Η σύζυγός του, αφέθηκε ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ και υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

    [04] «Δεν είναι ασυνήθιστο για τον Κορινθιακό κόλπο η σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται νότια της Ναυπάκτου»

    «Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο για τον Κορινθιακό κόλπο, η σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται από την περασμένη Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ναυπάκτου» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μαρία Σαχπάζη. Σύμφωνα με την κ. Σαχπάζη, από την περασμένη Παρασκευή έχουν σημειωθεί στην συγκεκριμένη περιοχή περίπου 60 σεισμοί, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και καταγράφηκε στις 3.45 τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής. Από εκείνη την ώρα έχουν επίσης καταγραφεί άλλοι περίπου 30 σεισμοί, μικρότερου όμως μεγέθους.

    [05] Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι στάσεις εργασίας των γιατρών του Ιπποκρατείου

    Συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας και τον αποκλεισμό του εισπρακτικού μηχανισμού και αυτή την εβδομάδα, από τις 8:00 έως τις 12:00, οι ειδικοί γιατροί του Ιπποκρατείου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, ενώ οι ειδικευόμενοι γιατροί συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας. Στη διάρκεια των στάσεων εργασίας εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά από προσωπικό ασφαλείας, ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Νοσοκομειακής Επιτροπής του Ιπποκρατείου Χρήστος Στεφανίδης.

    Οι γιατροί του Ιπποκρατείου προχώρησαν στις κινητοποιήσεις, λόγω των ελλείψεων προσωπικού και υλικών καθώς και των καθυστερήσεων της καταβολής της αμοιβής τους για τις εφημερίες. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, την Τετάρτη (24/9), στις 10:00, μπροστά στην 4η ΥΠΕ.

    [06] Στην κυκλοφορία αύριο το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ

    Από αύριο (23 Σεπτεμβρίου) τίθεται σε κυκλοφορία το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη», σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

    Το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει διάφορα ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας καθώς και νέα εμφάνιση. Το ολόγραμμα και το υδατογράφημά του περιέχουν μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μίας μορφής της ελληνικής μυθολογίας. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ο αριθμός με βαθυπράσινο χρώμα. Όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται υπό γωνία, στον γυαλιστερό αριθμό δημιουργείται μια αίσθηση κίνησης του φωτός από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα. Επίσης, ο αριθμός αλλάζει χρώμα από βαθύ πράσινο σε βαθύ μπλε. Χάρη σε αυτά και άλλα χαρακτηριστικά η γνησιότητα του νέου τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ επαληθεύεται πολύ εύκολα με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία), αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΚΤ.

    [07] Η Siemens εξαγοράζει την αμερικανική Dresser - Rand Group

    Η γερμανική εταιρεία Siemens ανακοίνωσε την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας πετρελαϊκού εξοπλισμού Dresser - Rand Group έναντι του ποσού των 7,6 δισ. δολαρίων.

    Η Siemens ανέφερε ότι η προσφορά της, που αντιστοιχεί σε 83 δολάρια ανά μετοχή της Dresser - Rand , είχε την ομόφωνη στήριξη από το συμβούλιο διευθυντών της αμερικανικής εταιρείας. Η τιμή αυτή είναι υψηλότερη σε σχέση με τα 79,91 δολάρια που έκλεισε η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας την Παρασκευή, η οποία με τη σειρά της είχε αυξηθεί κατά 27% στο τελευταίο τρίμηνο λόγω της φημολογία που υπήρξε για την εξαγορά της. Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση αυτή, η Siemens ανακοίνωσε την πώληση του ποσοστού 50% που κατείχε στην κοινοπρακτική εταιρεία κατασκευής οικιακών ηλεκτρικών συσκευών (BSH Bosch und Siemens Hausgeraete GmbH) στη συνεταίρο της στην κοινοπραξία Robert Bosch GmbH έναντι του ποσού των 3 δις. ευρώ, τερματίζοντας την εδώ και περισσότερα από 45 έτη συνεργασία της στον κλάδο των οικιακών συσκευών.

    Η κίνηση για την εξαγορά της Dresser - Rand θα προωθήσει σημαντικά τη δραστηριότητα της γερμανικής εταιρείας στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρειο Αμερική.

    [08] Σχεδιάζεται νέο πρόγραμμα για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

    Μεγάλη αποδοχή στους πολίτες και την αγορά είχε το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον» που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007- 2013. Στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που διαβιβάστηκαν στη Βουλή δείχνουν ότι από τα 47.769 νοικοκυριά που συμμετέχουν στην εν λόγω δράση, τα 31.930 έχουν ήδη ολοκληρώσει τις σχετικές εργασίες. Οι τομείς της οικοδομικής δραστηριότητας που φαίνεται να ωφελήθηκαν κυρίως από το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον» είναι ο κλάδος των αλουμινοκατασκευών, ο κλάδος της θερμομόνωσης κτιρίων, οι εταιρείες ενεργειακών συστημάτων θέρμανσης και εξοικονόμησης ενέργειας, ο κλάδος των ελαιοχρωματιστών, οι επιχειρήσεις τοποθέτησης συστημάτων σκίασης, οι τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρείες, ο κλάδος των μηχανικών και οι ενεργειακοί επιθεωρητές.

    Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της γενικής γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων- ΕΣΠΑ, που διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Πάρι Μουτσινά για την επανεκκίνηση του κλάδου της οικοδομής, «η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και η ενίσχυση των νοικοκυριών σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, εντάσσεται στις προτεραιότητας της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 - 2020» και είναι βέβαιος «ο σχεδιασμός νέου αντίστοιχου Προγράμματος πολύ πιο φιλικού προς τον πολίτη στο άμεσο μέλλον, αξιοποιώντας την ήδη αποκτηθείσα εμπειρία».

    [09] Οξύνεται η αντιπαράθεση Μ. Ρέντσι με την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, λόγω αλλαγών που προωθεί στα εργασιακά

    Οξύνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του, των Δημοκρατικών, αλλά και με τα συνδικάτα, λόγω της μεταρρύθμισης της νομοθεσίας για τις εργασιακές σχέσεις την οποία προωθεί η κυβέρνηση. Το ζήτημα που προκαλεί την αντιπαράθεση είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργηθεί η πρόνοια που εμποδίζει τις απολύσεις χωρίς να υπάρχει βάσιμη αιτία.

    Όπως γράφει σήμερα ο ιταλικός Τύπος, ο στόχος της κυβέρνησης Ρέντσι είναι να αντικατασταθεί η επαναπρόσληψη των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις με μια χρηματική αποζημίωση η οποία θα ανέρχεται έως και σε είκοσι τέσσερις μισθούς των υπό απόλυση υπαλλήλων. «Με εμένα την έχετε άσχημα (. . .), θέλω να αλλάξω την Ιταλία», είπε ο Ρέντσι απευθυνόμενος στην εσωκομματική αντιπολίτευση του Δημοκρατικού Κόμματος ? η οποία θεωρεί ότι το περιλάλητο Άρθρο 18 δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει παρελθόν. «Από τον Ρέντσι απαιτώ σεβασμό, θέλω να μας συμπεριφέρεται όπως ακριβώς στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Θεωρεί ότι εκπροσωπούμε την παλιά φρουρά, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος ταυτίζεται περισσότερο με την παλιά πολιτική φρουρά, απ' ό,τι ο Μπερλουσκόνι», είπε καυστικά ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, πρώην επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 September 2014 - 10:30:23 UTC