Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νόμιμη η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Αγροτικής Τράπεζας
  • [02] Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων που διέπραττε κλοπές στον Πύργο
  • [03] Αυξάνονται τα κρούσματα από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα, στη Σιέρα Λεόνε
  • [04] Ο φετεινός Αύγουστος ήταν ο θερμότερος στα παγκόσμια χρονικά

  • [01] Νόμιμη η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Αγροτικής Τράπεζας

    Νόμιμη κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος.

    Η Ολομέλεια του ΣτΕ , απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης σειράς αποφάσεων της Τράπεζας της Ελλάδος με τις οποίες το καλοκαίρι του 2012 ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της ΑΤΕ και τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση με διορισμό εκκαθαριστή, ενώ, επιπλέον, με άλλες πράξεις ρυθμίστηκε η μεταβίβαση στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς. Επιπλέον, με τις αιτήσεις ακύρωσης ζητείτο να ακυρωθεί και η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίστηκε το ανώτατο όριο αποζημίωσης ανά δικαιούχο κατά την ειδική εκκαθάριση.

    Τις αιτήσεις ακύρωσης είχαν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Σύλλογος Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας, το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας τους και διάφοροι εργαζόμενοι της ΑΤΕ. Με την απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις που αφορούν τη βιωσιμότητα της ΑΤΕ και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της είναι νόμιμες και έχουν επαρκή αιτιολογία. Στο σκεπτικό του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου επισημαίνεται ότι στις προσβαλλόμενες αποφάσεις αναλύονται στοιχεία που καταδεικνύουν την έλλειψη ρευστότητας, την κεφαλαιακή ανεπάρκεια, την υστέρηση στην πλειονότητα των εποπτικών κριτηρίων και στα επιχειρηματικά κριτήρια παραγωγικότητας, αποδοτικότητας και λειτουργικού κόστους. Υπέρ του κύρους των προσβαλλομένων πράξεων είχε υποβάλει παρέμβαση το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), τονίζοντας ότι τυχόν ακύρωσή τους θα ενείχε σοβαρούς κινδύνους για τη συστημική ευστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

    [02] Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων που διέπραττε κλοπές στον Πύργο

    Σπείρα ανηλίκων που διέπραττε κλοπές, στον Πύργο εξάρθρωσε η Αστυνομία. Συνελήφθη ένας 16χρονος, ενώ αναζητούνται τέσσερις συνεργοί του ηλικίας 15, 13, 13 και 9 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και ληστεία κατά συναυτουργία.

    Επίσης, συνελήφθησαν οι γονείς του 16χρονου, ηλικίας 37 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Από την προανάκριση προέκυψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι οι πέντε συλληφθέντες εμπλέκονται σε άλλες τρεις κλοπές και σε μία ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου.

    [03] Αυξάνονται τα κρούσματα από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα, στη Σιέρα Λεόνε

    Η τριήμερη απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε στη Σιέρα Λεόνε με στόχο τον έλεγχο της χειρότερης επιδημίας του ιού Έμπολα που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα, συνέβαλε στον εντοπισμό δεκάδων νέων κρουσμάτων, αλλά ενδέχεται να παραταθεί, καθώς οι αρχές δεν έχουν φτάσει σε όλα τα σπίτια για να πραγματοποιήσουν ελέγχους, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς ο Στίβεν Γκαόζια, ο επικεφαλής του Επιχειρησιακού Κέντρου Εκτάκτων Καταστάσεων.

    Ο Γκαόζια είπε ότι 92 σοροί ανθρώπων που πέθαναν από Έμπολα εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα μέχρι χθες το βράδυ, τη δεύτερη ημέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Περίπου 123 άνθρωποι επικοινώνησαν με τις αρχές στη διάρκεια της επιχείρησης φοβούμενοι ότι έχουν μολυνθεί. Από αυτούς θετικοί στον ιό ήταν οι 56, αρνητικοί οι 31 και 36 αναμένουν τα αποτελέσματα, πρόσθεσε ο ίδιος.

    Σε μία από τις πιο ρηξικέλευθες αποφάσεις που έχουν ληφθεί από πληγείσα από τον ιό χώρα, οι αρχές της Σιέρα Λεόνε επέβαλαν σε έξι εκατομμύρια κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ εθελοντές πραγματοποιούσαν επισκέψεις, όχι μόνο ενημερωτικού χαρακτήρα, αλλά και για να απομονώσουν όσους έχουν μολυνθεί με τον ιό και να απομακρύνουν όσους κατέληξαν από αυτόν.

    [04] Ο φετεινός Αύγουστος ήταν ο θερμότερος στα παγκόσμια χρονικά

    Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν παγκοσμίως τον Αύγουστο καθιστούν τον φετινό τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, τον θερμότερο Αύγουστο μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ.

    Η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεανών και η μέση θερμοκρασία εδάφους ήταν 16,35 βαθμοί Κελσίου, δηλαδή 0,75 βαθμοί υψηλότερη από τις συνήθεις θερμοκρασίες του Αυγούστου. Τα στοιχεία αυτά καθιστούν τον φετινό Αύγουστο τον θερμότερο από τότε που ξεκίνησαν να φυλάσσονται αρχεία, δηλαδή το 1880.

    Μάλιστα, οι φετινές αυγουστιάτικες θερμοκρασίες έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ θερμότερου Αυγούστου που ήταν το 1998.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας, ο Μάιος και ο Ιούνιος αυτή τη χρονιά ήταν επίσης οι θερμότεροι που έχουν καταγραφεί. Χαμηλότερες ήταν οι θερμοκρασίες τον Ιούλιο, που και πάλι ήταν ο τέταρτος θερμότερος Ιούλιος στα χρονικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 September 2014 - 18:30:21 UTC