Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η πρόταση των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα δάνεια» θα δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη
  • [02] Υπό αξιολόγηση ο νόμος για τις μετεγγραφές
  • [03] Η «βίλα Αμαλία» γίνεται και πάλι σχολείο, μετά την ανακατασκευή της

  • [01] Η πρόταση των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα δάνεια» θα δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη

    Την πρότασή τους για τα «κόκκινα» δάνεια θα δημοσιοποιήσουν, την ερχόμενη Τετάρτη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Στη συνέχεια, ανέφερε, θα επισκεφθεί τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα ζητήσει, εάν συμφωνούν, να κατατεθεί. «Βεβαίως, η πρόταση θα σταλεί και στους βουλευτές της συγκυβέρνησης, προκειμένου να υπάρξει μια νομοθετική πρωτοβουλία και να τελειώσει αυτή η ιστορία. Δεν μπορούν οι τράπεζες, τις οποίες κατέχουν οι Έλληνες πολίτες, να κατάσχουν την πρώτη κατοικία ενός ανθρώπου που πήρε ένα δάνειο, γιατί τον έσπρωξαν και τον κυνηγούσαν να το πάρει, και τώρα μέσω των εισπρακτικών εταιρειών να πηγαίνουν να το δημεύσουν. Αυτά θα τελειώσουν άμεσα» είπε ο πρόεδρος των ΑΝ.Ελλ.

    Εξήγησε ότι «η πρόταση αυτή έχει να κάνει με μία μελέτη σχετικά με τους κατόχους των "κόκκινων" δανείων, με καταγεγραμμένα ακριβώς τα νούμερα που έχουν σε στεγαστικά, αποταμιευτικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια και κάρτες» και πρόσθεσε: «....Εμείς καταθέτουμε πρόταση νόμου για το πως θα πρέπει να προχωρήσουν τα "κόκκινα" δάνεια, για να μπορέσει να ανασάνει ο ελληνικός λαός, να ξαναγυρίσει το εμπόριο και ο Έλληνας πολίτης να γίνει και πάλι καταναλωτής».

    Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «παράνομη και αντισυνταγματική» φορολογία και τόνισε ότι «ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Έλληνες δεν πρέπει να πληρώσουν». Ο ίδιος, όπως ανέφερε, δεν θα τον πληρώσει και προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

    [02] Υπό αξιολόγηση ο νόμος για τις μετεγγραφές

    Ενδεχόμενες αλλαγές, και αφού ζητηθεί η γνώμη της Αρχής της Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), θα υπάρξουν στον νόμο για τις μετεγγραφές εάν διαπιστωθούν προβλήματα κατά τη φετινή πρώτη εφαρμογή του. Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε στους πρυτάνεις των πανεπιστημίων ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους, χθες Σάββατο, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το θέμα των μετεγγραφών και η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης. Την εμπλοκή της ΑΔΙΠ στην αξιολόγηση της εφαρμογής του ισχύοντος νόμου ζήτησαν οι πρυτάνεις, αίτημα που ο υπουργός Παιδείας αποδέχθηκε.

    Σημειώνεται ότι το σύστημα για τις αιτήσεις των μετεγγραφών αναμένεται να ανοίξει στις 29 Σεπτεμβρίου, δηλαδή τρεις ημέρες μετά το τέλος της διορίας που έχει δοθεί στους πρωτοετείς φοιτητές να εγγραφούν στο πανεπιστήμιο. Δικαίωμα μετεγγραφής έχουν τρίτεκνοι, πολύτεκνοι όσοι ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες αλλά και όσοι πληρούν μια σειρά από κοινωνικά κριτήρια. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων εκτιμάται σε 20.000, αριθμός που αποτελεί το ένα τέταρτο του συνόλου των επιτυχόντων. Στους δικαιούχους δεν περιλαμβάνονται πάντως όσοι πέρασαν με το 10%, δηλαδή δεν έδωσαν εξετάσεις τον Ιούνιο 2014 όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά έδωσαν εξετάσεις το 2013 και χρησιμοποίησαν το 10% με την περσινή τους βαθμολογία.

    Οι υπουργικές αποφάσεις που θα προβλέπουν τις περιπτώσεις αλλά και τη διαδικασία με την οποία θα γίνονται οι μετεγγραφές αναμένεται να εκδοθούν αύριο Δευτέρα.

    [03] Η «βίλα Αμαλία» γίνεται και πάλι σχολείο, μετά την ανακατασκευή της

    Συνολικό εμβαδόν 2.141,70 τ.μ. θα έχει το σχολικό συγκρότημα που ανεγείρεται, στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέιδεν, και στο οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί το 67ο Γενικό Λύκειο, που σήμερα φιλοξενείται σε κτίριο στη συμβολή των οδών Αγ. Μελετίου και Νεκταρίου και για το οποίο καταβάλλεται μηνιαίο μίσθωμα 11.200 ευρώ. Η ανακατασκευή της «βίλας Αμαλία» εκ νέου, ως σχολείου, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με το ποσό των 2.664.399,98 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ και πρόκειται να παραδοθεί τον Ιούνιο 2015. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο 2014, οπότε και υπογράφηκε η τελική σύμβαση.

    Οι προδιαγραφές ασφαλείας που έχει θέσει ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων επέβαλαν την εκ βάθρων ανακατασκευή του κτιρίου, με διατήρηση και ανακαίνιση του εξωτερικού περιβλήματος, όπως γίνεται σε διατηρητέα, νεοκλασικά κτίρια, που δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις νέες χρήσεις. Συγκεκριμένα, οι εγκεκριμένες μελέτες του ΟΣΚ περιλαμβάνουν νέα διαρρύθμιση των δυο κτιρίων, ενοποίησή τους εσωτερικά σε όλες τις στάθμες (υπόγειο, ισόγειο και όροφος), ενίσχυση των εξωτερικών τοίχων και κατασκευή τοιχωμάτων με σκυρόδερμα, ανακατασκευή των ξύλινων κουφωμάτων, κατάργηση της στέγης στο ένα κτίριο και αντικατάστασή της με δώμα, τοποθέτηση ηλεκτρικών αναβατορίων και συμπλήρωση με ανελκυστήρα για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 September 2014 - 12:30:21 UTC