Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε οργάνωση της λαϊκής πάλης για έξοδο από την κρίση καλεί ο Δ. Κουτσούμπας
  • [02] Ρωσία: Η Μόσχα δεν προσανατολίζεται σε πακέτο αντιμέτρων ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις

  • [01] Σε οργάνωση της λαϊκής πάλης για έξοδο από την κρίση καλεί ο Δ. Κουτσούμπας

    Για έργο εκβιασμών, τρομοκρατίας, εμπορίου ψεύτικων ελπίδων και κάλπικης αντιπαράθεσης μεταξύ της αντιπολίτευσυγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων για το ποιος είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής για το χρέος που αναγνωρίζουν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στο 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή, στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

    Εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με το πρόγραμμά του «προσπαθεί να βάλει οριστική "ταφόπλακα" σε ό,τι ριζοσπαστικό υπάρχει σε συνειδήσεις, σε αιτήματα του κινήματος, θέλει το κίνημα και τον λαό, τη νεολαία υποταγμένη, να αποδέχεται τα ψίχουλα για την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλίων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους, στόχους παντελώς ξένους και εχθρικούς προς τα πραγματικά συμφέροντα των εργατών, των υπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών».

    Ο κ. Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων ναφέρθηκε στις διεργασίες στο εσωτερικό των κομμάτων και είπε ότι οι εξελίξεις στο πολιτικό σύστημα της χώρας θα επηρεαστούν από συνολικότερες διεργασίες στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη και θα αφορούν αλλαγές στα υπάρχοντα κόμματα, αλλά και συνολικά στους θεσμούς στη Βουλή, στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην ενίσχυση της εκτελεστικής εξουσίας γενικότερα έναντι της κοινοβουλευτικής και άλλα ανάλογα μέτρα.

    [02] Ρωσία: Η Μόσχα δεν προσανατολίζεται σε πακέτο αντιμέτρων ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις

    Η Ρωσία δεν προσανατολίζεται σε πακέτο αντιμέτρων ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις για τον ρόλο της Μόσχας στην ουκρανική κρίση, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αρκάντι Ντβορκόβιτς. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ χαρακτήρισε σήμερα αντιπαραγωγική την ενίσχυση των αντιμέτρων και πρόσθεσε, ότι δεν αναμένει ότι η Δύση θα επιβάλλει νέες κυρώσεις, γεγονός που θα υποδήλωνε μία πορεία προς την λήξη ενός εμπορικού πολέμου. Η κυβέρνηση μελετά τη λήψη περαιτέρω μέτρων που αφορούν κυρίως την ναυπηγική βιομηχανία, την αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροναυπηγική βιομηχανία, στα οποία ενδεχομένως να περιλαμβάνονται μειώσεις στις εισαγωγές αυτοκινήτων και ρουχισμού. "Οι κυρώσεις δεν τίθενται υπό συζήτηση, δεν είναι προτεραιότητα", είπε ο Ντβορκόβιτς, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων RIA και Tass.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 September 2014 - 18:30:21 UTC