Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ, σε δύο νέες δημοσκοπήσεις
  • [02] Κρήτη: Την Τρίτη απολογείται ο 65χρονος που πυροβόλησε την εν διαστάσει σύζυγό του
  • [03] Τον θαυμασμό του για την ανασκαφή στην Αμφίπολη, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [04] Νέα Ζηλανδία: Νικητής για τρίτη φορά ο κεντροδεξιός Τζον Κι
  • [05] Προς τρίτη θητεία το κυβερνών κόμμα στη Νέα Ζηλανδία

  • [01] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ, σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται σε κυριακάτικες εφημερίδες. Σε δημοσκόπηση της ALCO για το «Πρώτο Θέμα», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26%, έναντι 22,2% της ΝΔ, ενώ σε δημοσκόπηση της MRB, που δημοσιεύει η «REAL NEWS», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,6%, έναντι 19,9% της ΝΔ.

    Σύμφωνα με την ALCO, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 4,3%, οι ΑΝΕΛ 3,1%, η ΧΑ 6,2%, η ΔΗΜΑΡ 1,7%, το ΚΚΕ 4,4 , το Ποτάμι 4,3%, ο ΛΑΟΣ 1,1 και οι Οικολόγοι 1%.Σύμφωνα με την MRB, η ΕΛΙΑ συγκεντρώνει το 4,2%, οι ΑΝΕΛ 3,2%, η ΧΑ 6,7%, η ΔΗΜΑΡ 1%, το ΚΚΕ 5,1% και το Ποτάμι 5,6%.

    Στη δημοσκόπηση της ALCO, 33,5% των ερωτηθέντων θεωρούν τον Αντώνη Σαμαρά πιο αξιόπιστο, ενώ 32,5% τον Αλέξη Τσίπρα. Εξάλλου, σύμφωνα με την MRB το 26,6% διατηρεί ευνοϊκή γνώμη για τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι 26,2% για τον Αλέξη Τσίπρα.

    [02] Κρήτη: Την Τρίτη απολογείται ο 65χρονος που πυροβόλησε την εν διαστάσει σύζυγό του

    Τις κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής και της απόπειρας ανθρωποκτονίας απήγγειλε ο εισαγγελέας Ηρακλείου στον 65χρονο, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε την 53χρονη εν διαστάσει σύζυγό του στο σπίτι της στο Γάζι.

    Ο 65χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίσθηκε ότι το περιστατικό οφείλεται σε ατύχημα. Υποστήριξε ότι, ενώ ήταν σκοτάδι, άκουσε θόρυβο και μπήκε στη κρεβατοκάμαρα, αλλά γλίστρησε, με αποτέλεσμα να πέσει και να εκπυρσοκροτήσει το όπλο το οποίο είχε στην κατοχή του, γιατί, όπως ανέφερε, το σπίτι είναι απομονωμένο. Ο 65χρονος, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από την εν διαστάσει σύζυγό του και τα παιδιά τους, έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

    [03] Τον θαυμασμό του για την ανασκαφή στην Αμφίπολη, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

    Tον θαυμασμό του για την αρχαιολογική ανασκαφή στην Αμφίπολη εξέφρασε, από την Ορεστιάδα, όπου πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής και της χώρας. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ,αναφερόμενος στη δυσχερή περίοδο για την Ελλάδα, προέτρεψε τον λαό να εμπνευστεί από την «υπομονή» και την «καρτερία» που επέδειξε ο εορτάζοντας 'Αγιος Ευστάθιος.

    «Η γη της Θράκης και της ευρυτέρας Ελλάδος συντηρεί και κρύπτει την κληρονομιά μας, την οποία σταδιακώς μας αποδίδει, ως μετά θαυμασμού και εγκαυχήσεως παρακολουθούμεν τας ημέρας ταύτας στην ιστορική Αμφίπολη της πλησιοχώρου της Ανατολικής Μακεδονίας» επεσήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.Τη χαρά του για την επίσκεψη του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στην περιοχή, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος. Σε ερώτηση για την αναφορά του κ.κ. Βαρθολομαίου στην ανασκαφή της Αμφίπολης απάντησε: «Όλοι παρακολουθούμε με θαυμασμό τα ευρήματα της Αμφίπολης».

    Μιλώντας στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων, όπου τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στην ηθική και πνευματική διάσταση της κρίσης και στη «δυσχερή αυτή περίοδο» για τη χώρα και τον λαό, προτρέποντάς τον να εμπνευστεί από την «υπομονή» και την «καρτερία» που επέδειξε ο εορτάζοντας 'Αγιος Ευστάθιος και να αντλήσει «δύναμη και θάρρος» από τη στάση του και από το παράδειγμα των ευσεβών προγόνων, ώστε «να ανταπεξέλθωμεν εις τας δυσκολίας και να εξέλθουμε νικηφόροι εκ της παρούσης δοκιμασίας».

    [04] Νέα Ζηλανδία: Νικητής για τρίτη φορά ο κεντροδεξιός Τζον Κι

    Ο απερχόμενος νεοζηλανδός πρωθυπουργός Τζον Κι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα και ενδέχεται αυτή τη φορά, στην τρίτη θητεία του, το Εθνικό Κόμμα του οποίου ηγείται να έχει απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Έτοιμος να ηγηθεί της χώρας του και να συνεργαστεί με τα κόμματα που έχουν όμοια ιδεολογία δήλωσε ο 53χρονος πρώην επιχειρηματίας στους ψηφοφόρους του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του κόμματος.

    "Βρίσκομαι εδώ, έτοιμος να ηγηθώ της χώρας μας και να συνεργαστώ με κόμματα που έχουν όμοια ιδεολογία με εμάς για να συνεχίσουμε να παρέχουμε μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση που εργάζεται για τον νεοζηλανδό πολίτη", δήλωσε ο 53χρονος πρώην επιχειρηματίας στους ψηφοφόρους του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του κόμματος.

    Ο πολιτικός του αντίπαλος, ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Ντέιβιντ Κάνλιφ παραδέχτηκε την ήττα του."Όπως οι περισσότεροι από εσάς αντιλαμβάνεστε οι ψήφοι του κόμματος δεν αρκούν για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Οι ψήφοι του Εργατικού Κόμματος και των Πρασίνων δεν αρκούν για να αλλάξει η κυβέρνηση", ανακοίνωσε στους οπαδούς του που δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους, έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος. "Τηλεφώνησα στον Τζον Κι, τον συνεχάρην και αναγνώρισα ότι θα συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας", πρόσθεσε.Το μόνο ερώτημα που παραμένει είναι αν το Εθνικό Κόμμα θα λάβει την απόλυτη πλειοψηφία κοινοβούλιο που έχει 121 έδρες. Η πρώτη ανακοίνωση μερικών αποτελεσμάτων έδινε στο Εθνικό Κόμμα 49%, ποσοστό που του εξασφαλίζει 61 έδρες.

    [05] Προς τρίτη θητεία το κυβερνών κόμμα στη Νέα Ζηλανδία

    Το κυβερνών Εθνικό Κόμμα στη Νέα Ζηλανδία οδεύει προς τρίτη κυβερνητική θητεία σήμερα καθώς λαμβάνει το 49% της προτίμησης των εκλογέων, περίπου τρεις ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης και μετά την καταμέτρηση σχεδόν των τριών τετάρτων των ψήφων, ενώ ο απερχόμενος πρωθυπουργός αναδεικνύεται νικητής των βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

    Σύμφωνα με τα δίκτυα TVNZ και TV3, αν η τάση αυτή διατηρηθεί, το κεντροδεξιό κόμμα του πρωθυπουργού Τζον Κι είναι σε θέση να λάβει απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και συνεπώς να μπορεί να κυβερνήσει μόνο του. Μπορεί επίσης να ενισχυθεί συνεργαζόμενο με τους εταίρους που μετέχουν στον απερχόμενο κυβερνητικό συνασπισμό, καλώντας πιθανόν τρία μικρότερα κόμματα να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση συνασπισμού. Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα λαμβάνει ποσοστό 24%, ενώ το κόμμα των Πρασίνων ακολουθεί με 10%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 September 2014 - 14:30:25 UTC