Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ενεργειακός κόμβος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη η Ελλάδα»
  • [02] Επιστροφή πινακίδων στα ανασφάλιστα οχήματα
  • [03] Φάρμακα στο σπίτι για τους ογκολογικούς ασθενείς
  • [04] Γκ. Χαρδούβελης: «Υπάρχει μόνο η προοπτική της ανόδου» για την ελληνική οικονομία
  • [05] Ο Μπ. Ομπάμα χαιρέτισε το «Όχι» των Σκωτσέζων
  • [06] Την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή ανακοίνωσε ο Ν.Σαρκοζί

  • [01] «Ενεργειακός κόμβος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη η Ελλάδα»

    Το ενδεχόμενο επιπλέον παροχής αζέρικου φυσικού αερίου στην Ελλάδα, σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο στο Μπακού.

    Το θέμα έθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο κ.Αλίγιεφ συμφώνησε να συζητήσουν περαιτέρω οι αρμόδιοι υπουργοί των δύο χωρών τις τεχνικές δυνατότητες.

    Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα, διήρκεσε 20 λεπτά, αλλά οι δύο ηγέτες είχαν πιο εκτεταμένη συζήτηση στο δείπνο, που παρέθεσε στην συνέχεια ο κ. Αλίγιεφ.

    Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η Ελλάδα εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και είναι ο πιο σημαντικός στρατηγικός εταίρος του Αζερμπαϊτζάν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ επεσήμαναν το σημαντικό ρόλο του ελληνοβουλγαρικού αγωγού.

    Οι κ.κ. Αλίγιεφ και Σαμαράς έκαναν επισκόπηση των συμφωνιών των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας και συζήτησαν για τις διαδικασίες υλοποίησης του TAP, εντός του υφιστάμενου χρονοδιαγράμματος. Μίλησαν και για την πορεία της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ, με τη μεταφορά του 66% των μετοχών στην SOCAR.

    Είναι σημαντικό ότι μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει και επισήμως την πιστοποίηση ότι η εξαγορά είναι σύμφωνη με το ευρωπαϊκό ενεργειακό δίκαιο και θα προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες. Οι κ.κ. Σαμαράς και Αλίγιεφ συμφώνησαν να επιταχυνθούν τα έργα και να γίνει προσπάθεια να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα.

    Ο κ. Αλίγιεφ είπε ότι η αυριανή ημέρα είναι σημαντική επέτειος και νέα αρχή για την χώρα του και ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις συζητήσεις που είχε για τα ενεργειακά και με τους άλλους ηγέτες που έχουν έλθει στο Μπακού.

    Ο Αζέρος Πρόεδρος αναφέρθηκε στις ενεργειακές δυνατότητες του Αζερμπαϊτζάν και στην επάρκεια των εγκαταστάσεων, ώστε να επωφελούνται και οι γείτονες και σημείωσε ότι το Σαχ Ντενίζ δεν έχει δώσει όλες του τις δυνατότητες.

    Μετά το τετ - α - τετ των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αντιπροσωπειών στων δύο χωρών στην οποία από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, ο υφυπουργός του Ασημάκης Παπαγεωργίου και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.-

    [02] Επιστροφή πινακίδων στα ανασφάλιστα οχήματα

    Από σήμερα τίθεται σε ισχύ η νομοθετική ρύθμιση για τα ανασφάλιστα οχήματα, σύμφωνα με την οποία επιστρέφονται στους παραβάτες τα στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια ικανότητας οδήγησης, άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας), εφόσον προσκομίσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και την απόδειξη πληρωμής του προστίμου. Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση αυτή προωθήθηκε με τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή, με πρωτοβουλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, πριν από περίπου 15 μέρες. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα τα στοιχεία κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων αφαιρούνταν για 6-24 μήνες, ανάλογα με την περίπτωση, ενώ σε περίπτωση υποτροπής τα στοιχεία αφαιρούνται μέχρι και για 3 χρόνια.

    [03] Φάρμακα στο σπίτι για τους ογκολογικούς ασθενείς

    Τα φάρμακά τους στο σπίτι θα παραλαμβάνουν στο εξής οι περισσότεροι ογκολογικοί ασθενείς, ώστε να αποφεύγουν την ταλαιπωρία στα φαρμακεία των νοσοκομείων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ-FM ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης. «Θα είμαστε σε συνεννόηση με ασθενείς που το έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα και παραπέμπουν είτε σε άλλο νοσοκομείο, είτε στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ», ανέφερε ο υπουργός και προσέθεσε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά από εκείνες τις περιοχές της χώρας που υπάρχουν πολλά αιτήματα ογκολογικών ασθενών.

    [04] Γκ. Χαρδούβελης: «Υπάρχει μόνο η προοπτική της ανόδου» για την ελληνική οικονομία

    «Είμαστε σε μια εποχή που το μνημόνιο τελειώνει. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται 3ο πακέτο, έχει βγει στις αγορές και θα συνεχίσει να βγαίνει στις αγορές κλείνοντας την καμπύλη των αποδόσεων. Οι ξένοι επενδυτές σε αυτό το συνέδριο ήταν πολλοί. Έδειξαν έντονο ενδιαφέρον θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα όχι μόνο στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και αλλού. Και θέλουν επειδή βλέπουν την προοπτική της ελληνικής οικονομίας». Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης λίγο μετά την ομιλία του στο Bloomberg στο Σίτι του Λονδίνου όπου ολοκληρώθηκε σήμερα το 9ο Road Show του χρηματιστηρίου Αθηνών.

    O κ. Χαρδούβελης επεσήμανε επίσης πως δεν υπάρχει κίνδυνος η ελληνική οικονομία να πάει προς τα κάτω. «Υπάρχει μόνο η προοπτική της ανόδου. Και η προοπτική της ανόδου στηρίζεται από το γεγονός ότι η Ελλάδα πετυχαίνει. Θα έχουνε ανάπτυξη σχεδόν 3% το 2015», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός. Παράλληλα τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε διότι το κίνητρο τους είναι να πάμε καλά για να πληρώσουμε και τα χρωστούμενα. Οι διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται. Ο κόσμος θα τις υιοθετήσει επειδή θα δει και το εισόδημα του σιγά - σιγά να αυξάνεται. Νομίζω από εδώ και μπρος μόνο θετικά θα βλέπουμε για την Ελληνική οικονομία. Ακόμη και οι οίκοι αξιολόγησης συνεχώς θα μας αναβαθμίζουν. Και φυσικά τα σπρεντ θα πέφτουν».

    Σ.Σ. Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και στη WEB-TV του ΑΠΕ-ΜΠΕ (http://www.amna.gr/webtv.php?id=63686)Σ.Σ. Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και στη WEB-TV του ΑΠΕ-ΜΠΕ (http://www.amna.gr/webtv.php?id=63686)

    [05] Ο Μπ. Ομπάμα χαιρέτισε το «Όχι» των Σκωτσέζων

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη σήμερα τη Σκωτία για το «γεμάτο πάθος και παρόλα αυτά ειρηνικό» δημοψήφισμα που πραγματοποίησε για την ανεξαρτησία της και πρόσθεσε ότι χαιρετίζει την απόφαση των Σκωτσέζων να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Μέσω συζητήσεων, διαμαχών και γεμάτων πάθος αλλά παρόλα αυτά ειρηνικών ανταλλαγών απόψεων θύμισαν στον κόσμο την τεράστια συνεισφορά της Σκωτίας στη Βρετανία και τον κόσμο και τάχθηκαν υπέρ της παραμονής της στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του. «Δεν έχουμε πιο στενό εταίρο από τη Βρετανία και αναμένουμε ότι θα συνεχίσουμε την ιδιαίτερη και ισχυρή μας σχέση με όλους τους κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας καθώς αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο κόσμος», πρόσθεσε.

    [06] Την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή ανακοίνωσε ο Ν.Σαρκοζί

    Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε σήμερα την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή, δηλώνοντας ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του αντιπολιτευόμενου κεντροδεξιού κόμματος UMP, μια κίνηση που θα τον φέρει πιο κοντά σε μια υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2017. Η ανακοίνωση, που έγινε μέσω της σελίδας του στο Facebook, βάζει ένα τέλος στις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και πολλούς μήνες ότι ο 59χρονος πολιτικός θα επιστρέψει στο προσκήνιο μετά την ήττα του από τον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ στις προεδρικές εκλογές του 2012. "Είμαι υποψήφιος για την προεδρία της πολιτικής οικογένειάς μου" ανέφερε ο Σαρκοζί.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 September 2014 - 16:30:22 UTC