Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολύνεκρο μπαράζ επιθέσεων αυτοκτονίας και εκτόξευσης όλμων στη Βαγδάτη
  • [02] «Ο Έμπολα αποτελεί απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια»
  • [03] Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ

  • [01] Πολύνεκρο μπαράζ επιθέσεων αυτοκτονίας και εκτόξευσης όλμων στη Βαγδάτη

    Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 ακόμη τραυματίστηκαν στη σιιτική συνοικία Καντιμίγια της Βαγδάτης απόψε στις αλλεπάλληλες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι και με ρίψεις όλμων, είπαν πηγές των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

    Δύο από τις βομβιστικές επιθέσεις των καμικάζι σημειώθηκαν στη συνοικία Καντιμίγια και μια στην κοντινή συνοικία Τόμτσα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Οι τρεις βομβιστές-καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους μετά το μπαράζ ρίψης 12 όλμων, ανέφεραν οι πηγές αυτές.

    Στη περιοχή Καντιμίγια που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας είναι χτισμένο και ένα σημαντικό σιιτικό τέμενος.

    Ένας από τους όλμους που εκτόξευσαν άγνωστοι από παρακείμενη περιοχή έπεσε κοντά στο σιιτικό χώρο λατρείας, ανέφεραν οι πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Στην περιοχή ακούστηκαν επίσης πολλοί πυροβολισμοί.

    Ο εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών Σάαντ Μάαν ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας αποκατέστησαν την ασφάλεια την περιοχή» και πρόσθεσε ότι δύο «τρομοκράτες» συνελήφθησαν στην Καντιμίγια.

    Βομβιστικές επιθέσεις σημειώνονται σε καθημερινή βάση στην ιρακινή πρωτεύουσα, αλλά συντονισμένες επιθέσεις αυτής της κλίμακας είχαν να γίνουν εβδομάδες.

    Το Ισλαμικό Κράτος, που κατέχει σημαντικά εδάφη στα βόρεια του Ιράκ, έχει εξαπολύσει πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα.

    Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές προσπαθούν να πλησιάσουν στις περιοχές των σιιτών μέσω καλλιεργημένων εκτάσεων βορειοδυτικά της Βαγδάτης.

    [02] «Ο Έμπολα αποτελεί απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια»

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισε απόψε την επιδημία του ιού Έμπολα που πλήττει χώρες της Αφρικής «απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» και κάλεσε όλα τα κράτη να παράσχουν επειγόντως πόρους και βοήθεια για την αντιμετώπιση της σοβαρής υγειονομικής κρίσης.

    Το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε ομόφωνα μια απόφαση με την οποία καλεί τα κράτη καθώς τις αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες «να άρουν τους γενικούς ταξιδιωτικούς και συνοριακούς περιορισμούς που επέβαλαν λόγω του ξεσπάσματος της επιδημίας του ιού Έμπολα, καθώς με αυτούς του περιορισμούς συμβάλλουν στην περαιτέρω απομόνωση των χωρών που πλήττονται και υπονομεύουν τις προσπάθειές τους να ανταποκριθούν» και να καταπολεμήσουν την κρίση.

    Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία που το Συμβούλιο Ασφαλείας αναφέρεται με τέτοιους όρους σε μια υγειονομική κρίση και μια από τις ελάχιστες που αναφέρεται σε ασθένειες. Το είχε κάνει μόνο σε δύο περιπτώσεις μέχρι σήμερα ? για το AIDS, το 2000 και το 2011.

    Το ΣΑ του ΟΗΕ καλεί να σταλούν κατεπειγόντως στις πληγείσες χώρες νοσοκομεία εκστρατείας, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αεροσκάφη-νοσοκομεία και επιμελητειακούς πόρους.

    Το ψήφισμα «ενθαρρύνει» επίσης τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, τις τρεις χώρες όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα του φονικού ιού, να ενισχύσουν τα εθνικά συστήματα υγείας τους και τους μηχανισμούς διάγνωσης, απομόνωσης και αποτελεσματικής θεραπείας των ασθενών του Έμπολα.

    Παρά το ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας, που είναι επιφορτισμένο με τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης, πολύ σπάνια συζητά ή λαμβάνει αποφάσεις ή μέτρα σε θέματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, η ανάλυση των δεδομένων οδηγεί στο συμπέρασμα πως η «έκταση της επιδημίας Έμπολα αποτελεί απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», τονίζεται στην απόφαση.

    [03] Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ

    Ονειρεμένο ξεκίνημα στον 11ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ έκανε ο ΠΑΟΚ. Με χατ τρικ του Στέφανου Αθανασιάδη (11΄, 16΄, 28΄) ο «δικέφαλος» του Βορρά διέλυσε με 6-1 τη Ντιναμό Μινσκ στην Τούμπα (ισοφάρισε την πιο ευρεία ευρωπαϊκή του νίκη) και αποθεώθηκε από τον κόσμο του. Το σκορ άνοιξε στο 4΄ με το αυτογκόλ του Νίκολιτς, ενώ στο 50΄ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την ασπρόμαυρη φανέλα, όπως και το πρώτο του τέρμα σε ευρωπαϊκό ματς πέτυχε ο Τζανδάρης στο 90΄. Από το 64΄ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σίμοβιτς, παρ' όλα αυτά πέτυχαν το «γκολ της τιμής» στο 80΄ με το Νίκολιτς.

    Διαβάστε επίσης:

    Ήττα για τον Παναθηναϊκό και ισοπαλία του Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 September 2014 - 22:30:22 UTC