Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε τις τροπολογίες που είχε καταθέσει για πετρέλαιο θέρμανσης και δωρεάν ρεύμα - Καταγγέλλει τη διαδικασία συζήτησης στη Βουλή
  • [02] Πάπας σε Αλ. Τσίπρα: Είναι αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι
  • [03] Αόριστης διάρκειας ισχύ έχουν τα πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού Η/Υ στο Δημόσιο
  • [04] Προσλήψεις 1.500 μόνιμων γιατρών και 2.500 νοσηλευτών στο ΕΣΥ το 2015, ανακοίνωσε ο Λ. Γρηγοράκος
  • [05] Το ΔΝΤ προειδοποιεί για τον κίνδυνο υποχώρησης των χρηματοπιστωτικών αγορών
  • [06] Θέλουμε να τροφοδοτήσουμε την Ευρώπη όπως έχουμε συμφωνήσει, δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας
  • [07] Γκ. Χαρδούβελης: Η Ελλάδα μπορεί να καλύψει μόνη της ενδεχόμενο χρηματοδοτικό κενό
  • [08] Η ΕΚΤ διέθεσε 82,6 δισ. ευρώ σε 255 τράπεζες της Ευρωζώνης
  • [09] Δημοψήφισμα στη Σκωτία: Προηγείται το «Όχι» σύμφωνα με έρευνα
  • [10] Σε ισχύ τίθεται η ευρωπαϊκή Σύμβαση για την καταπολέμηση των στημένων αγώνων

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε τις τροπολογίες που είχε καταθέσει για πετρέλαιο θέρμανσης και δωρεάν ρεύμα - Καταγγέλλει τη διαδικασία συζήτησης στη Βουλή

    Αποσύρθηκαν οι τροπολογίες που είχαν κατατεθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του κόμματος και πρότειναν την επαναφορά του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα Μαρτίου του 2011 και την παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Οι δύο τροπολογίες είχαν κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Θρακικό Πέλαγος, το οποίο συζητείται από το πρωί στο Θερινό Τμήμα Εργασιών της Βουλής. Αποσύρθηκαν όμως, από την αξιωματική αντιπολίτευση με το σκεπτικό ότι η συζήτηση των συμβάσεων για τους υδρογονάνθρακες έπρεπε να γίνει με τρόπο που θα έδινε μεγαλύτερη άνεση χρόνου και διότι κατατέθηκαν πολλές υπουργικές τροπολογίες από την κυβέρνηση. «Είναι δύο τροπολογίες που ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να γίνει ευρεία συζήτηση. Θα τις ξανακαταθέσει» εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Δρίτσας και πρόσθεσε ότι έχουν κατατεθεί εννιά υπουργικές τροπολογίες και το προεδρείο δεν θα έπρεπε να δεχθεί τουλάχιστον τις εκπρόθεσμες και «ο κάθε υπουργός να αντιμετωπίζει τη Βουλή ως να είναι φέουδο».

    [02] Πάπας σε Αλ. Τσίπρα: Είναι αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι

    Είκοσι λεπτά διήρκεσε η ιδιωτική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου Α', με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ποντίφηκας αναφέρθηκε σε «κρίση αξιών», είπε ότι είναι αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι.

    O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του δήλωσε ότι «η Αριστερά και η χριστιανική Εκκλησία, εκκινούμε από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά τεμνόμαστε σε ίδιες βασικές αξίες: την αλληλεγγύη, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την κοινωνική δικαιοσύνη, και την επιθυμία μας για παγκόσμια ειρήνη». Ο κ. Τσίπρας, ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να συζήτησει με τον «πάπα των φτωχών» για την οικονομική κρίση, την ανάγκη να επανεμπνεύσει η πολιτική τούς ανθρώπους σε συλλογικές, πανανθρώπινες αξίες, την ανάγκη να επιστρέψει η ειρήνη στον κόσμο, αλλά και για το μεταναστευτικό. Επίσης του μετέφερε την εικόνα από την Ελλάδα, που συνεχίζει να βυθίζεται στην κρίση, που παίρνει πλέον ανθρωπιστικές διαστάσεις, και τόνισε ότι «χρειαζόμαστε τη στήριξη ευρύτερων δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη», για να βάλουμε ένα τέρμα σ΄αυτή την πολιτική. Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Είχα σήμερα την ευκαιρία με τον πάπα Φραγκίσκο επονομαζόμενο και ως "πάπα των φτωχών" να κουβεντιάσουμε για την οικονομική κρίση. Δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά κυρίως κρίση αξιών. Να κουβεντιάσουμε για την ανάγκη να επανεμπνεύσει τους ανθρώπους η πολιτική σε συλλογικές αξίες, πανανθρώπινες και ουσιαστικές απέναντι στις κυρίαρχες σήμερα υλικές αξίες του κέρδους και της κατανάλωσης. Συζητήσαμε για την ανάγκη να επιστρέψει η ειρήνη στον κόσμο, να σταματήσουν άμεσα οι πολεμικές επεμβάσεις, για την ανάγκη να αποκαταστήσουμε ως αξία την αλληλεγγύη, να μιλήσουμε για την ανάγκη οι άνθρωποι να είναι πάνω από τα κέρδη. Του ζητήσαμε να συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στη φτώχεια, να μιλάει για την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, αλλά και για τη δομική αιτία της φτώχειας, που είναι η άνιση διανομή του εισοδήματος και η ασυδοσία των χρηματοπιστωτικών αγορών. Του ζητήσαμε να αναλάβει πρωτοβουλία για τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία. Συζητήσαμε για το μεταναστευτικό, τη μεγάλη σύγχρονη πληγή, και την ανάγκη αναθεώρησης της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής που γεννά τραγωδίες, ανθρωπιστικές τραγωδίες στη Μεσόγειο θάλασσα. Τέλος, του μετέφερα την πραγματική εικόνα από την Ελλάδα, που μετά από τέσσερα χρόνια άδικης πολιτικής λιτότητας συνεχίζει να βυθίζεται στην κρίση, μια κρίση που παίρνει πλέον ανθρωπιστικές διαστάσεις και του εξήγησα ότι όσα έγιναν, έγιναν για να σωθούν οι τράπεζες, όχι όμως οι άνθρωποι. Του είπα ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού κι εγώ προσωπικά είμαι αποφασισμένος να βάλουμε ένα τέρμα σε αυτή την πολιτική. Και γι' αυτό χρειαζόμαστε τη στήριξη ευρύτερων δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη. Τέλος, συμφωνήσαμε ότι ο διάλογος ανάμεσα στην Αριστερά και τη χριστιανική Εκκλησία θα συνεχιστεί. Εκκινούμε από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά τεμνόμαστε σε ίδιες βασικές αξίες: την αλληλεγγύη, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την κοινωνική δικαιοσύνη, και την επιθυμία μας για παγκόσμια ειρήνη».

    [03] Αόριστης διάρκειας ισχύ έχουν τα πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού Η/Υ στο Δημόσιο

    Αόριστης διάρκειας ισχύ έχουν τα πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «η ισχύς των πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού Η/Υ που εκδόθηκαν από τον Ο.Ε.Ε.Κ., από φορείς πιστοποιημένους από τον καταργηθέντα Ο.Ε.Ε.Κ. μέχρι και την ημερομηνία πιστοποίησής τους και από φορείς πιστοποιημένους από τον Ο.Ε.Ε.Κ., τον Ε.Ο.Π.Π. και τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μετά την ημερομηνία πιστοποίησής τους είναι αόριστης διάρκειας. Η ισχύς της παρούσας διάταξης αρχίζει από 30.6.2014». Σημειώνεται, ότι η ρύθμιση αποτελεί συνέχεια παλαιότερης εγκυκλίου αναφορικά με την ισχύ, έως 30/6/2014, των πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού Η/Υ, ως πρόσθετου προσόντος διορισμού στο Δημόσιο.

    [04] Προσλήψεις 1.500 μόνιμων γιατρών και 2.500 νοσηλευτών στο ΕΣΥ το 2015, ανακοίνωσε ο Λ. Γρηγοράκος

    Τη διαβεβαίωση του υπουργείου Οικονομικών ότι στον κρατικό προϋπολογισμό θα περιληφθεί κονδύλι για 1.500 θέσεις μόνιμων γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και 2.500 θέσεις νοσηλευτών και υγειονομικών μέσα στο 2015, έχει εξασφαλίσει το υπουργείο Υγείας. Την είδηση «επεφύλασσε» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

    «Για του χρόνου έχουμε πάρει τη διαβεβαίωση και έχουν μπει στον κρατικό προϋπολογισμό χίλιες πεντακόσιες θέσεις μονίμων γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας -γιατί πια μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτό- και δυόμισι χιλιάδες θέσεις νοσηλευτών και υγειονομικών», είπε ο κ. Γρηγοράκος. Ο κ. Γρηγοράκος, που είχε κληθεί από τον ανεξάρτητο βουλευτή Γιώργο Κασαπίδη να ενημερώσει τι θα γίνει με τις ελλείψεις στην παθολογική κλινική και το διαβητολογικό κέντρο του Μαμάτσειου Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, ανέφερε, επίσης, ότι από τις 800 θέσεις που είχε ζητήσει το υπουργείο για επικουρικούς γιατρούς, εγκρίθηκαν 498 θέσεις. Ωστόσο σε συνεννόηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είναι θέμα ημερών να υπογραφούν ακόμη 302 θέσεις επικουρικών γιατρών προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες στα κρατικά νοσοκομεία.

    [05] Το ΔΝΤ προειδοποιεί για τον κίνδυνο υποχώρησης των χρηματοπιστωτικών αγορών

    Για τον κίνδυνο αναστροφής της ανοδικής πορείας των χρηματοπιστωτικών αγορών, εάν οι επενδυτές θορυβηθούν από τις γεωπολιτικές εντάσεις ή από τη μεταβολή της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής, προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε έκθεσή του για τη σύνοδο της ομάδας των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών (G20) που συνέρχεται το Σαββατοκύριακο στην Αυστραλία. Το ΔΝΤ σημειώνει ότι εξακολουθεί να αναμένει αύξηση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του 2014, μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα της χρονιάς. Προειδοποίησε όμως ότι οι δείκτες των χρηματοπιστωτικών αγορών υποδηλώνουν ότι τα επενδυτικά στοιχήματα, που χρηματοδοτούνται με δανεικά, φαίνονται «υπερβολικά» και ότι οι αγορές μπορεί γρήγορα να ξεφουσκώσουν, εάν υπάρξουν εκπλήξεις στην αμερικανική νομισματική πολιτική ή στις συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

    «Αναδύονται νέοι καθοδικοί κίνδυνοι που συνδέονται με γεωπολιτικές εντάσεις και αυξημένη ανάληψη κινδύνου», αναφέρει χρησιμοποιώντας τεχνική ορολογία το ΔΝΤ. Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) επανέλαβε χθες τη δέσμευσή της να διατηρήσει τα επιτόκια κοντά στο μηδέν για «σημαντικό χρονικό διάστημα» και τις ανησυχίες της για τη χαλαρότητα της αγοράς εργασίας. Ωστόσο, ορισμένοι αξιωματούχοι της Fed έχουν δηλώσει δημόσια ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα και ταχύτερα απ' ότι αναμένουν οι αγορές, με δεδομένα τα ως επί το πλείστον θετικά νέα από την αμερικανική οικονομία.

    [06] Θέλουμε να τροφοδοτήσουμε την Ευρώπη όπως έχουμε συμφωνήσει, δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας

    Η Ρωσία προτείνει τη διεξαγωγή την επόμενη εβδομάδα τριμερών συνομιλιών ανάμεσα στη Μόσχα, το Κίεβο και την Ευρωπαϊκή Ενωση για τις εξαγωγές του ρωσικού φυσικού αερίου, δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse. "Εχουμε προτείνει την πραγματοποίηση συνάντησης την επόμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή της ΕΕ", λέει ο Αλεξάντρ Νόβακ, χωρίς να διευκρινίσει τον τόπο και τον χρόνο της. Η Ρωσία απέρριψε την περασμένη εβδομάδα ως "μη βολική" την ημερομηνία της 20ής Σεπτεμβρίου που προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Σε ερώτηση σχετικά με το αν η Ρωσία θα διακόψει τη ροή του φυσικού αερίου που προορίζεται για τη δυτική Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, εάν το Κίεβο παρακρατήσει ποσότητες από αυτό, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας απάντησε: "Αυτό δεν είναι πρόβλημα για την Gazprom. Θέλουμε να τροφοδοτήσουμε την Ευρώπη όπως έχουμε συμφωνήσει, σύμφωνα με τις συμβατικές μας υποχρεώσεις". Σε επίμονη ερώτηση για το τι θα συμβεί εάν η Ουκρανία παρακρατήσει φυσικό αέριο που προορίζεται για την Ευρώπη, απαντά: "Τότε το θέμα θα είναι πόσο αέριο θα φθάσει στην Ευρώπη μετά την Ουκρανία. Στις πολύ κρύες ημέρες το σύνολο του αερίου μπορεί να παρακρατηθεί και τότε η Ευρώπη θα μείνει χωρίς φυσικό αέριο". Σύμφωνα με τον υπουργό, η Μόσχα είναι διατεθειμένη να επαναλάβει τις εξαγωγές προς την Ουκρανία με αντάλλαγμα την μερική αποπληρωμή του ουκρανικού χρέους, διευκρινίζοντας ότι το Κίεβο θα κληθεί να καταβάλει "αρχικά 1,451 δισεκατομμύριο δολάρια για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο".

    [07] Γκ. Χαρδούβελης: Η Ελλάδα μπορεί να καλύψει μόνη της ενδεχόμενο χρηματοδοτικό κενό

    «Μια νομισματική πολιτική για όλους, δεν λειτουργεί» είναι ο τίτλος συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt». Ο κ. Χαρδούβελης δηλώνει ότι κατά το γ' τρίμηνο του έτους περιμένει, για πρώτη φορά από το 2008, ανάπτυξη σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα μπορέσει να καλύψει μόνη της ενδεχόμενο χρηματοδοτικό κενό και επισημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας. Σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους, χαρακτηρίζει «μη ρεαλιστικό» το ενδεχόμενο να παραιτηθούν οι εταίροι από τις απαιτήσεις τους και εκτιμά ως εφικτή λύση την επιμήκυνση των δανείων και τη δέσμευση για χαμηλά επιτόκια.

    Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής: Ερ: Κύριε Χαρδούβελη, είστε υπουργός Οικονομικών από τον Ιούνιο. Το έχετε ήδη μετανιώσει; Απ: Όχι. Έχω ένα έργο γεμάτο προκλήσεις και καθόλου χρόνο για να μετανιώνω. Κάθε εβδομάδα, κάθε ημέρα αντιμετωπίζω νέα ζητήματα. Προσφέρω λύσεις και αυτό με ικανοποιεί. Εργάζομαι για τη στρατηγική για την Ελλάδα, μετά το τέλος του προγράμματος σταθεροποίησης. Ερ: Μεταξύ των θεμάτων που σας απασχολούν είναι και ο φόρος για τα ακίνητα, για τις αδικίες του οποίου δέχεστε σκληρή κριτική. Απ: Στις περισσότερες χώρες η ιδιοκτησία ακινήτων φορολογείται. Στην Ελλάδα μέχρι τώρα δεν γινόταν αυτό. Επομένως, αυτός ο φόρος έρχεται αναπάντεχα. Τι τον κάνει ιδιαίτερα δύσκολο: επιβάλλεται σε μια περίοδο ύφεσης. Ακόμα κι αν κάποιος θέλει τώρα να αποχωριστεί το ακίνητό του, θα βρει πολύ δύσκολα αγοραστή. Ερ: Λέξη-κλειδί «ύφεση»: Πού βρίσκεται η Ελλάδα; Απ: Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε ξεπεράσει εντελώς την κρίση. Αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Το γ' τρίμηνο περιμένουμε η οικονομία να παρουσιάσει, για πρώτη φορά μετά το 2008, και πάλι ανάπτυξη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Το 2014 είναι η χρονιά της σταθεροποίησης. Το 2015 θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα ρυθμό 2,9%. Ερ: Η αδυναμία της πραγματικής οικονομίας στην Ευρώπη θα μπορούσε να κάνει δυσκολότερα τα πράγματα για την Ελλάδα; Απ: Ναι. Αλλά μην παραβλέπετε το γεγονός ότι τώρα η Ελλάδα, χάρη στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, είναι πιο ανταγωνιστική. Κι αυτό φαίνεται στις εξαγωγές μας και στον τουρισμό.

    [08] Η ΕΚΤ διέθεσε 82,6 δισ. ευρώ σε 255 τράπεζες της Ευρωζώνης

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε ότι διέθεσε σήμερα το ποσό των 82,6 δισεκ. ευρώ σε 255 τράπεζεςτης Ευρωζώνης, στο πλαίσιο του προγράμματος TLTROs που ανακοίνωσε τον Ιούνιο για την αναχρηματοδότηση των τραπεζών με 4ετή δάνεια και πολύ χαμηλό επιτόκιο (0,15%) με στόχο την αύξηση του τραπεζικού δανεισμού στην πραγματική οικονομία. Πρόκειται για την πρώτη από τις 8 συνολικά πράξεις αναχρηματοδότησης που θα διεξαγάγει η ΕΚΤ έως τον Ιούνιο του 2016 για να ενισχύσει τη ρευστότητα των τραπεζών.

    Το πρακτορείο ειδήσεωνΡόιτερςαναφέρει ότι η συμμετοχή των τραπεζών ήταν μικρή - καθώς το μέγιστο ποσό που μπορούσαν να πάρουν από την ΕΚΤ ανέρχεται σε 400 δισεκ. ευρώ -, αλλά σημειώνει ότι οι τράπεζες θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία να ζητήσουν ρευστότητα τον Δεκέμβριο. Πολλές τράπεζες ήταν απρόθυμες να συμμετάσχουν στη σημερινή προσφορά της ΕΚΤ, πιθανόν λόγω του φόβου ότι αυτό θα μπορούσε να τις εμφανίσει να αντιμετωπίζουν δυσκολίες, λίγες μόνο εβδομάδες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ασκήσεων ελέγχων αντοχής (stress tests) που διεξάγει η ΕΚΤ, σημειώνει τοΡόιτερς.

    [09] Δημοψήφισμα στη Σκωτία: Προηγείται το «Όχι» σύμφωνα με έρευνα

    Οι υποστηρικτές της παραμονής της Σκωτίας στους κόλπους του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων σε μια τελευταία δημοσκόπηση για την ανεξαρτησία, η οποία δημοσιεύθηκε ενώ οι ψηφοφόροι συμμετέχουν σήμερα στο δημοψήφισμα με ερώτημα αν η Σκωτία θα αποσπασθεί από την 307ετή ένωση. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos Mori για την εφημερίδα «Evening Standard» η υποστήριξη της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στο 53% και η υποστήριξη της ανεξαρτησίας στο 47%.

    Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα, 4% των Σκωτσέζων που είναι σίγουροι ότι θα ψηφίσουν, παραμένουν αναποφάσιστοι.

    Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναμένεται να ανακοινωθεί νωρίς αύριο, Παρασκευή, το πρωί.

    [10] Σε ισχύ τίθεται η ευρωπαϊκή Σύμβαση για την καταπολέμηση των στημένων αγώνων

    Σε ισχύ τίθεται σήμερα η ευρωπαϊκή Σύμβαση για την καταπολέμηση των στημένων αγώνων. Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Σύμβαση θα κηρυχθεί ανοικτή προς υπογραφή το απόγευμα στη διάσκεψη των υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Mακολέν της Ελβετίας. Στόχος της Σύμβασης είναι να συμβάλει στην αύξηση της συνεργασίας μεταξύ του αθλητικού κινήματος, των φορέων εκμετάλλευσης στοιχημάτων, των Αρχών επιβολής του νόμου, των κυβερνήσεων και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

    Η σύμβαση, που εκπονήθηκε από κοινού με την Επιτροπή, τα κράτη μέλη της ΕΕ και τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, καλεί τις κυβερνήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη να λάβουν μέτρα ώστε να αποτρέπονται οι συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των φορέων εκμετάλλευσης αθλητικών στοιχημάτων και των αθλητικών διοργανώσεων, καθώς και να ενθαρρύνονται οι ρυθμιστικές Αρχές αθλητικών στοιχημάτων να εντείνουν την καταπολέμηση της απάτης και των παράνομων στοιχημάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 September 2014 - 12:30:23 UTC