Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστολή Χαρ. Αθανασίου στην Κρ. Λαγκάρντ
  • [02] Την παράταση της κράτησης του Γ. Ρουπακιά και για τρίτο εξάμηνο διατάσσει το Συμβούλιο Εφετών
  • [03] Έντονα προβλήματα εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης, ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια της Αθήνας
  • [04] Η Αθήνα αποκτά τον Μητροπολιτικό της Ποδηλατόδρομο
  • [05] Αυξήσεις στα φάρμακα ζητούν οι φαρμακοβιομηχανίες
  • [06] Συντάξεις ύψους 64,4 εκατ. ευρώ καταβάλλονταν σε 3.423 συνταξιούχους του δημοσίου (μετά θάνατον)
  • [07] Ένα δισεκ. δολάρια χρειάζονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα
  • [08] Κρίσιμα θα είναι τα επόμενα 15 χρόνια για το κλίμα

  • [01] Επιστολή Χαρ. Αθανασίου στην Κρ. Λαγκάρντ

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, με επιστολή του προς τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ζητάει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αναφορές της, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στους «Financial Times» για απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ζήτησε περισσότερα στοιχεία από την κ. Λαγκάρντ προκειμένου οι ελληνικές Αρχές να προχωρήσουν σε νόμιμες ενέργειες και διαδικασίες.

    Οι εισαγγελικές Αρχές εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, εάν θα διατάξουν τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις απειλές, που, όπως είπε, δέχθηκε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, όταν αναφέρθηκε το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, αλλά και για τις ανάλογες καταγγελίες του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

    [02] Την παράταση της κράτησης του Γ. Ρουπακιά και για τρίτο εξάμηνο διατάσσει το Συμβούλιο Εφετών

    Την παράταση της προσωρινής κράτησης του Γιώργου Ρουπακιά, δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσα πριν ένα χρόνο στο Κερατσίνι, για ακόμη ένα εξάμηνο διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών. Οι εφέτες, με το βούλευμά τους, με αριθμό 1589/2014, θεωρούν ότι ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του μουσικού και για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή πρέπει να παραμείνει στη φυλακή και για τρίτο εξάμηνο.

    Το βούλευμα εκδόθηκε ενόψει της συμπλήρωσης σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 21 Σεπτεμβρίου, 12 μηνών προσωρινής κράτησης για τη δολοφονία του μουσικού, έγκλημα που οδήγησε στη δικαστική έρευνα για την παράνομη δράση της Χρυσής Αυγής.

    Σε βάρος του Ρουπακιά έχει εκδοθεί και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης, τον περασμένο Οκτώβριο, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

    Ο κατηγορούμενος, που κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου, απέστειλε αίτημα στους εφέτες προκειμένου να αρθεί η προσωρινή του κράτηση επικαλούμενος οικονομικούς λόγους καθώς και τον πρότερο έντιμο βίο του. Δηλώνοντας δε, μετανιωμένος για το έγκλημα που διέπραξε ζήτησε την «επιείκεια» των δικαστών.

    [03] Έντονα προβλήματα εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης, ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια της Αθήνας

    Έντονα προβλήματα προκλήθηκαν από τη σφοδρή βροχόπτωση, ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 23 κλήσεις για άντληση νερών σε περιοχές των Βριλησσίων, του Χολαργού, της Κηφισιάς, του Χαλανδρίου, του Αμαρουσίου και της Αθήνας. Ακινητοποιημένα βρίσκονται τα οχήματα, εξαιτίας συσσώρευσης υδάτων, στο οδόστρωμα στου Παπάγου, στη συμβολή της Μεσογείων με την Κύπρου και στην οδό Αμαρουσίου- Χαλανδρίου, στο Χαλάνδρι. Επίσης η Πυροσβεστική προχώρησε σε κοπή ενός δέντρου στην οδό Φειδιππίδου στους Αμπελοκήπους. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τετάρτη, ενώ βελτίωση αναμένεται από αύριο το βράδυ.

    [04] Η Αθήνα αποκτά τον Μητροπολιτικό της Ποδηλατόδρομο

    Την έναρξη της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Ποδηλατόδρομου της Αθήνας μήκους 27 χιλιομέτρων, που θα ξεκινάει από την Κηφισιά, θα διασχίζει την Αθήνα και θα καταλήγει στον Φαληρικό Όρμο, εξήγγειλαν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015, ενώ η κατασκευή του θα ξεκινήσει με τον νότιο άξονα Γκάζι- Φάληρο μήκους 11 χιλιομέτρων, καθώς ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και το κόστος θα φτάσει στα 2,2 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά το έργο του βόρειου άξονα Γκάζι- Κηφισιά, μήκους 16,5 χιλιομέτρων και κόστους 9 εκατ. ευρώ, αυτό βρίσκεται σε σημαντικό βαθμό ωριμότητας, καθώς έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι μελέτες όσο και η διαβούλευση με τους οκτώ δήμους και, τις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να έχει κατακυρωθεί και ο διαγωνισμός. Σημειώνεται ότι στους κεντρικούς άξονες του μητροπολιτικού ποδηλατοδρόμου πρόκειται να ενωθούν τα τοπικά δίκτυα ποδηλατοδρόμων των δήμων με τη μορφή «Τ». Ταυτόχρονα, πρόκειται να δοθεί έμφαση στην ενίσχυση της μετεπιβίβασης στα μέσα σταθερής τροχιάς. Σύμφωνα με τις μελέτες, ο ποδηλατόδρομος διέρχεται πλησίον αρχαιολογικών χώρων, θα έχει ήπιες κλήσεις, ενώ βασικός στόχος είναι να συνδεθεί το κέντρο της Αθήνας και με μη προνομιούχες περιοχές.

    [05] Αυξήσεις στα φάρμακα ζητούν οι φαρμακοβιομηχανίες

    Nα διορθωθούν οι τιμές σε 277 φάρμακα και να αυξηθούν το πλαφόν της δημοσίας εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης για το 2014 από τα 2 δισ. ευρώ στα 2,3 δισ. ευρώ, και της δημοσίας νοσοκομειακής δαπάνης από τα 550 εκατ. ευρώ στα 700 εκατ. ευρώ, ζήτησαν σήμερα εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).

    Η υγεία υποχρηματοδοτείται δραματικά και ο χώρος του φαρμάκου γνωρίζει σήμερα τις πιο ακραίες συνθήκες των τελευταίων πέντε ετών, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κωνσταντίνος Φρουζής, που συμπλήρωσε ότι τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν, πλέον, πολύ σημαντικά φάρμακα για την υγεία των πολιτών, ενώ τα χαρακτήρισε «χώρους συνάθροισης ανθρώπων οι οποίοι πάσχουν».

    [06] Συντάξεις ύψους 64,4 εκατ. ευρώ καταβάλλονταν σε 3.423 συνταξιούχους του δημοσίου (μετά θάνατον)

    Συντάξεις ύψους 64,4 εκατ. ευρώ καταβάλλονταν σε 3.423 συνταξιούχους του δημοσίου -μετά θάνατον- αποκάλυψε η διαδικασία της απογραφής των συνταξιούχων του δημοσίου που ολοκλήρωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Πρόκειται για ποσό αχρεωστήτως καταβληθέντων συντάξεων ύψους 64,4 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος περιέγραψε τις ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών για την ανάκτησή του. Από το ποσό αυτό έχουν ανακτηθεί μέχρι σήμερα 42,2 εκατ. ευρώ με τους παρακάτω τρόπους: - 27,6 εκατ. ευρώ αναλήφθηκαν από τους λογαριασμούς των συνταξιούχων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ. - 14,6 εκατ. ευρώ εν μέρει επιστράφηκαν με διπλότυπο είσπραξης εκ μέρους των συνδικαιούχων των λογαριασμών και εν μέρει καταλογίσθηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ εις βάρος των συνδικαιούχων των λογαριασμών των θανόντων συνταξιούχων ή των κληρονόμων τους. Για το υπόλοιπο ποσό των 22,2 εκατ. ευρώ η διαδικασία αναζήτησης συνεχίζεται για τους κληρονόμους και τους συνδικαιούχους μέσω των κατά τόπους ΔΟΥ. Πρόκειται, όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, για την πρώτη επί της ουσίας καθολική απογραφή συνταξιούχων του Δημοσίου μετά το 1949 οπότε και διενεργήθηκε η τελευταία.

    Το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αποφευχθούν στο εξής φαινόμενα απάτης κατά του δημοσίου θεσμοθέτησε την ολική απογραφή των συνταξιούχων του δημοσίου κάθε πέντε χρόνια. «Αυτή η πρωτοβουλία, σε συνδυασμό με τη θέσπιση του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης των μεταβολών της προσωπικής κατάστασης του συνταξιούχου, θα εκμηδενίσει τη δυνατότητα είσπραξης για μακρό χρονικό διάστημα από τρίτους ποσών που πιστώθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου, λόγω της δόλιας μη γνωστοποίησης του θανάτου αυτού στις αρμόδιες υπηρεσίες» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

    [07] Ένα δισεκ. δολάρια χρειάζονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα

    Για την αντιμετώπιση της άνευ προηγουμένου επιδημίας του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική θα χρειαστεί σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωσή της ασθένειας «σε δεκάδες χιλιάδες» ανθρώπους, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι του ΟΗΕ. Ο ιός έχει προκαλέσει τον θάνατο 2.461 ανθρώπων σε σύνολο 4.985 κρουσμάτων, ενώ ο απολογισμός έχει διπλασιαστεί σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μπρους Έιλγουορντ. «Ειλικρινά, κυρίες και κύριοι, η υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη εποχή», υπογράμμισε ο Έιλγουορντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη. «Δεν γνωρίζουμε πού θα φτάσουν οι αριθμοί», πρόσθεσε. Ο ίδιος σημείωσε ότι η προηγούμενη πρόβλεψη του ΠΟΥ, σύμφωνα με την οποία τα κρούσματα θα έφταναν τις 20.000, πλέον μοιάζει συντηρητική, όμως πρόσθεσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να περιοριστεί στις δεκάδες χιλιάδες «με μια πιο άμεση αντίδραση».

    [08] Κρίσιμα θα είναι τα επόμενα 15 χρόνια για το κλίμα

    Ο κόσμος θα μπορέσει να κάνει αληθινή εξοικονόμηση πόρων εάν επιλέξει για τα επόμενα 15 χρόνια μια οικονομία με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, συνιστά μια ομάδα ειδικών ενόψει της συνόδου κορυφής για το κλίμα του ΟΗΕ σε μια έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν έχει συγκαλέσει μια διάσκεψη για το κλίμα την 23η Σεπτεμβρίου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ώστε να προετοιμάσει την μεγάλη διάσκεψη του Παρισιού το 2015.

    Η ομάδα, στην οποία συμμετέχουν αρχηγοί κυβερνήσεων, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, οικονομολόγοι και άλλοι εμπειρογνώμονες και της οποίας προεδρεύει ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν, απευθύνει στην έκθεση αυτή έκκληση για ένα παγκόσμιο κίνημα υπέρ της υιοθέτησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ανάσχεσης της αποψίλωσης των δασών και της ένταξης της έρευνας για τις πιο «καθαρές» τεχνολογίες, με στόχο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η έκθεση επισημαίνει ότι τα 15 προσεχή χρόνια θα είναι κρίσιμα για μια μεγαλύτερη στροφή προς τις καθαρές πηγές ενέργειας, καθώς η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται εν μέσω αναδιαρθρώσεων και καταγράφονται δυσκολίες για την τήρηση του στόχου που είναι ο περιορισμός της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά δύο βαθμούς Κελσίου, και κατά συνέπεια η μείωση των δαπανών για την υγεία. Η επιτάχυνση της αστικοποίησης θα προκαλέσει δαπάνη 90 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τις νέες υποδομές την προσεχή 15ετία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 September 2014 - 14:30:22 UTC