Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσταση ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: Να τα αλλάξουμε όλα στη χώρα, αλλά χωρίς να διακινδυνεύουμε το γκρέμισμα της χώρας
  • [03] Έδρες στα ΑΕΙ με αντικείμενο τις στρατηγικές σπουδές και την ιστορία πολέμου, προωθούν το υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ
  • [04] Γκ. Χαρδούβελης: Ικανοποίηση για τη θετική συζήτηση στο Eurogroup
  • [05] Στο Φανάρι ο πάπας Φραγκίσκος τον Νοέμβριο

  • [01] Σύσταση ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας

    Με το βλέμμα στο μέλλον, όχι μόνο των χωρών τους αλλά ολόκληρης της Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ, τίμησαν σήμερα στο Βερολίνο την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα υποτροφιών «Bellevue», ενώ παρέστησαν και στην υπογραφή δήλωσης προθέσεων για τη σύσταση του ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας.

    Ο κ. Παπούλιας, αναφερόμενος στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Ίδρυμα, έκανε λόγο για ανάγκη «αποκάθαρσης της Ιστορίας από πολλά που βαρύνουν αλλά δεν είναι πραγματικότητα» και τόνισε ότι «έχουν γίνει πολλά, τα οποία έχουμε καταδικάσει και για τα οποία έχουμε πολεμήσει, αλλά γίνονται και παρά πολλά θετικά στη συνεργασία των δυο χωρών». Μίλησε μάλιστα για μια μεγάλη μέρα και ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα, ενώ ανέδειξε τη σημασία της επαφής μεταξύ των λαών, προκειμένου να εμπεδώνεται η εμπιστοσύνη και η κατανόηση, καθώς και η συνειδητοποίηση ότι το μέλλον είναι κοινό.

    Ο κ. Γκάουκ αναφέρθηκε με θέρμη στη «θαυμάσια» επίσκεψή του στην Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, άφησε βαθιά εντύπωση τόσο στον ίδιο όσο και στην αντιπροσωπεία που τον συνόδευε και απέδωσε μεγάλη σημασία στην «ευκαιρία να εμβαθύνουμε τη φιλία μας» και να δείξουμε ότι και σε δύσκολους καιρούς μπορούμε να συνυπάρχουμε αρμονικά.

    [02] Στ. Θεοδωράκης: Να τα αλλάξουμε όλα στη χώρα, αλλά χωρίς να διακινδυνεύουμε το γκρέμισμα της χώρας

    «Να τα αλλάξουμε όλα στη χώρα, αλλά χωρίς να διακινδυνεύουμε το γκρέμισμα της χώρας» τόνισε στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

    Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ΣΥΡΙΖΑ προσβάλουν την κοινοβουλευτική λειτουργία» καθώς δεν κάνουν ουσιαστικά διάλογο για τα προβλήματα, αλλά με βάση τις δικές τους σκοπιμότητες. Σημείωσε ότι το Ποτάμι είναι ανοιχτό στο διάλογο και στη συνεργασία μετεκλογικά για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης με ανθρώπους «που θα πάνε μπροστά τη χώρα», υπό δύο προϋποθέσεις: τα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν πολιτικές και τις αρχές.

    «Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε, τη στιγμή που πρέπει, με αυτούς που ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα» τόνισε. Τάχθηκε υπέρ του διαλόγου ακόμη και προεκλογικά αλλά «όχι γενικώς και αορίστως» αλλά για τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

    «Να συμφωνήσουν τα κόμματα που θέλουν τη σιγουριά μιας δυνατής κυβέρνησης, να δώσει ο καθένας τη λίστα με τις 20 προτεραιότητές του» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Να βάλουμε ο καθένας τις 20 δικές του προτεραιότητες, να βάλουμε κι εμείς τις 20 δικές μας, να δούμε πού συναντιόμαστε. Τα παζάρια και τις λευκές επιταγές δεν τις θέλουμε». «'Αλλος ο διάλογος για να σώσουμε τη χώρα και άλλος για να σώσουμε τους μαθουσάλες της πολιτικής» πρόσθεσε.

    [03] Έδρες στα ΑΕΙ με αντικείμενο τις στρατηγικές σπουδές και την ιστορία πολέμου, προωθούν το υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ

    Την ίδρυση εδρών ΑΕΙ, στις οποίες θα διδάσκονται «Στρατηγικές Σπουδές και Στρατιωτική Ιστορία», εξετάζουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, με σκοπό μάλιστα να καταστεί δυνατή η λειτουργία των εδρών από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας, οι έδρες θα συνδέονται με τη Σχολή Εθνικής Άμυνας και την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου.

    [04] Γκ. Χαρδούβελης: Ικανοποίηση για τη θετική συζήτηση στο Eurogroup

    Την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη της άτυπης συνάντησης του Eurogroup στο Μιλάνο.

    Ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενημερώθηκαν από τον Έλληνα ομόλογό τους για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος. Όπως είπε, η 5η αξιολόγηση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει πριν το τέλος του Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι «το έδαφος προετοιμάστηκε στο Παρίσι, όπου διεξήχθησαν χρήσιμες συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των εκπροσώπων της τρόικας».

    Ο Γ. Ντάισελμπλουμ συνέχισε λέγοντας πως όταν ξεκαθαριστεί η εικόνα της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup θα μπορέσει να ξεκινήσει συζητήσεις για όλα τα θέματα, που συνδέονται με τη λήξη του ελληνικού προγράμματος στο τέλος του έτους.

    Από την πλευρά του ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική συζήτηση που έγινε στο Eurogroup, σχετικά με την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

    Όπως είπε, στο άτυπο Eurogroup επισημάνθηκε η πρόοδος που έχει επιτύχει η Ελλάδα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ωστόσο υπογραμμίστηκε ότι η ατζέντα των ανοιχτών θεμάτων παραμένει μεγάλη.

    Ο Γκίκας Χαρδούβελης συμφώνησε με τον πρόεδρο του Eurogroup ότι οι συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με την τρόικα στο Παρίσι διευκόλυναν την έλευση της τρόικας στο τέλος Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Εκτίμησε ότι η τρόικα θα φτάσει περί τις 25 Σεπτεμβρίου και ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής ικανοποιήσει το 55% των συμφωνηθέντων.

    [05] Στο Φανάρι ο πάπας Φραγκίσκος τον Νοέμβριο

    Το Βατικανό επιβεβαίωσε επίσημα πριν από λίγο ότι ο πάπας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει επίσημο ταξίδι στην Τουρκία στα τέλη Νοεμβρίου.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι τόνισε ότι σήμερα ο ποντίφικας έλαβε την επίσημη πρόσκληση της τουρκικής κυβέρνησης και ξεκινά πλέον η οργάνωση του ταξιδιού του Φραγκίσκου.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε απευθύνει προ ημερών πρόσκληση στον ποντίφικα να επισκεφθεί το Φανάρι την 30ή Νοεμβρίου, ημέρα της θρονικής εορτής του Αγίου Ανδρέα. Ο Αργεντινός πάπας αποδέχθηκε την πρόσκληση.

    «Η διάρκεια αλλά και οι ακριβείς ημερομηνίες του ταξιδιού αυτού απομένουν ακόμη να διευκρινιστούν» τόνισε ο πατέρας Λομπάρντι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 September 2014 - 14:30:22 UTC