Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά της αξιολόγησης
  • [02] Στάση εργασίας των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ
  • [03] Πρώτο κουδούνι στα σχολεία
  • [04] Επανέκδοση τριετών και πενταετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου
  • [05] Έτοιμες για όλα τα ενδεχόμενα οι τράπεζες Lloyds και Royal Bank of Scotland
  • [06] Σήμερα η ψήφιση της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ
  • [07] Φ. Πλιάτσικας: Η μουσική είναι μία, όπως και ο κόσμος μας

  • [01] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά της αξιολόγησης

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΟΕ- ΥΠΠΟ και άλλες ομοσπονδίες του Δημοσίου στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενάντια στην αξιολόγηση και στον επαναπροσδιορισμό της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου. Θα ακολουθήσει πορεία στο κτίριο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ), στην λεωφόρο Συγγρού.

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή της, καλεί τα μέλη των ΔΣ των Ομοσπονδιών και των σωματείων καθώς και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και «να μαζικοποιήσουν και να δυναμώσουν τους αγώνες το επόμενο διάστημα» «Η νέα προσφυγή της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη που ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία εφαρμογής του Ν.4250/2014 δείχνει ξεκάθαρα πλέον πως η κυβέρνηση θορυβημένη από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων προχωρά σε αυταρχικές επιλογές με αποτέλεσμα να βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στον αντιδημοκρατικό βούρκο. Με τους αγώνες μας ενάντια στην αξιολόγηση και στον επαναπροσδιορισμό με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων αποδείξαμε πως η κυβέρνηση και οι δανειστές τους οποίους υπηρετεί δεν είναι ανίκητοι» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

    [02] Στάση εργασίας των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ

    Στάση εργασίας από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου κήρυξε για σήμερατο ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, την ίδια ώρα της Παναττικής Στάσης Εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ).

    Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου, «το ΔΣ, στη συνεδρίαση της 9ης/9/2014, εκτίμησε πως εισερχόμαστε σε μια νέα φάση της συνεχιζόμενης επίθεσης της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους και στα δημόσια αγαθά. Τα ζητήματα του Οργανισμού, της "αξιολόγησης" και του επανελέγχου των διαδικασιών μετατροπής των συμβασιούχων σε ΙΔΑΧ είναι αλληλένδετα. Εκπορεύονται από την ίδια πολιτική που στοχεύει στη διάλυση του δημόσιου τομέα και στην τρομοκράτηση και πειθάρχηση των εργαζομένων σε αυτόν». Μέσω της ανακοίνωσης, καλεί τα μέλη του Ενιαίου Συλλόγου, να συμμετάσχουν στις 12:00 μμ, «μαζί με συναδέλφους και από άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου», στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15) και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ- Λεωφ. Συγγρού 60).

    [03] Πρώτο κουδούνι στα σχολεία

    Με τον καθιερωμένο αγιασμό και τη διανομή των βιβλίων στους περίπου 1.300.000 μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χτυπά σήμερα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στα σχολεία βρίσκονται όλα τα σχολικά εγχειρίδια. Στις θέσεις τους βρίσκονται επίσης 11.844 νηπιαγωγοί, 44.432 δάσκαλοι και 70.757 καθηγητές, δηλαδή συνολικά 127.033 μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Επίσης έως σήμερα, πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, έχουν τοποθετηθεί 4.900 αναπληρωτές, ενώ μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν 10.000 αναπληρωτές ακόμη με βάση τα πραγματικά κενά που θα προκύπτουν και τα τμήματα που θα δημιουργηθούν στις κατευθύνσεις, τα επαγγελματικά λύκεια και τα ειδικά σχολεία. Επιπλέον 1.100 αναπληρωτές θα είναι έτοιμοι για να καλύψουν κενά που θα δημιουργηθούν λόγω εκτάκτων περιστάσεων (λόγοι υγείας, κυήσης, συνταξιοδοτήσης κ.ο.κ).

    Η εκτίμηση του υπουργείου είναι ότι τα κενά δεν υπερβούν τελικά το 1% του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού.

    Ο υπουργός Παιδείας έχει επισημάνει σχετικά ότι τα κενά θα είναι περίπου 500.

    Από την πλευρά τους, πάντως, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών κάνουν λόγο για 9.000 κενά στα δημοτικά σχολεία και 3.000κενά στα γυμνάσια και τα λύκεια. Σημειώνεται ότι, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος θα παραστεί σε αγιασμό στα Δωδεκάνησα, ενώ ο υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στην Αλεξανδρούπολη.

    Χθες, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος πραγματοποίησε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης για «τα εκπαιδευτικά κενά, την αδιοριστία, την αξιολόγηση - χειραγώγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου». Η ΟΛΜΕ κατέθεσε υπόμνημα προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το δημόσιο σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ο εκπαιδευτικός».

    [04] Επανέκδοση τριετών και πενταετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου

    Σε επανέκδοση τριετών και πενταετών, ομολόγων προχωράσήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Οι δύο εκδόσεις απευθύνονται σε κατόχους εντόκων γραμματίων (τράπεζες ) που επιθυμούν να τα ανταλλάξουν με τους νέους μεγαλύτερης διάρκειας τίτλους.

    Στόχος είναι οι τίτλοι που θα ανταλλαγούν να φθάσουν το 1 δισ. ευρώ. Πρόκειται για κίνηση που είχε προαναγγελθεί από το υπουργείο Οικονομικών και αποσκοπεί αφενός στη μείωση του κόστους δανεισμού του ελληνικού δημοσίου και αφετέρου στην επιμήκυνση της διάρκειάς του. Οι κάτοχοι των εντόκων γραμματίων θα μπορούν να τα ανταλλάξουν με ομόλογα λήξης το 2019 και κουπόνι 4,75% και ομόλογα λήξης το 2017 και κουπόνι 3,375%.

    Η διαδικασία προσφοράς ανταλλαγής θα ξεκινήσει στις 8 π.μ ώρα Ελλάδος και θα λήξει στις 7 μ.μ , εκτός και αν η περίοδος ανταλλαγής παραταθεί. Η ανταλλαγή θα πρέπει να αφορά τίτλους αξίας τουλάχιστον 100.000 ευρώ, ενώ άμεσα ενδιαφερόμενοι είναι πρωτίστως οι ελληνικές τράπεζες και οι Ευρωπαίοι θεσμικοί επενδυτές.

    [05] Έτοιμες για όλα τα ενδεχόμενα οι τράπεζες Lloyds και Royal Bank of Scotland

    Το βρετανικό πιστωτικό ίδρυμα Lloyds Banking Group Plc, το οποίο έχει την έδρα του στη Σκωτία, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει νομικά πρόσωπα στην Αγγλία, ως μέρος του σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης της τράπεζας εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της επόμενης εβδομάδας όπου θα κριθεί η ανεξαρτησία ή όχι της Σκωτίας.

    Εν τω μεταξύ κυβερνητικές και τραπεζικές πηγές ανέφεραν ότι και η Royal Bank of Scotland, μια άλλη μεγάλη βρετανική τράπεζα που βρίσκεται στη Σκωτία, θα έχει την έδρα της στο Λονδίνο, στην περίπτωση όπου μέσω του δημοψηφίσματος εγκριθεί η ανεξαρτησία της περιοχής από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η μεν Lloyds Banking Group απασχολεί σήμερα 16.000 υπαλλήλους στη Σκωτία ενώ αντίστοιχα η Royal Bank of Scotland, απασχολεί 11.500 υπαλλήλους.

    Οι αντίπαλοι της ανεξαρτησίας έχουν πει ότι οι τράπεζες της Σκωτίας θα μπορούσαν να μετακινηθούν προς την Αγγλία λόγω της αβεβαιότητας που θα προκληθεί για το νόμισμα.

    Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου είναι αβέβαιο με τις δύο πλευρές να μάχονται στήθος με στήθος.

    [06] Σήμερα η ψήφιση της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ

    Για σήμερα μετατέθηκε η συζήτηση και ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, προκειμένου να δοθεί χρόνος να τοποθετηθούν οι βουλευτές.

    Η επίμαχη διάταξη, ωστόσο, που έχει κατατεθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία συστήματος αμοιβών νοσοκομείων, είναι στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ενώ έχει προκαλέσει και αντιδράσεις σε κυβερνητικά στελέχη. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, δήλωσε ότι θα την καταψηφίσει γιατί δεν θέλει όπως είπε, να συνηγορήσει στη συνέχιση μιας εξόφθαλμης αδικίας.

    Σύσσωμη η αντιπολίτευση δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τη διάταξη, ενώ η κυβέρνηση αντέτεινε ότι ο φόρος στην ακίνητη περιουσία είναι ένα μέτρο που ισχύει σε όλα τα σύγχρονα κράτη.

    [07] Φ. Πλιάτσικας: Η μουσική είναι μία, όπως και ο κόσμος μας

    «Μέσα από τα ταξίδια μας στον κόσμο, άνοιξαν οι ορίζοντες για πολύ σημαντικές συνεργασίες. Υπάρχει ένας μεγάλος κόσμος εκεί έξω...»δηλώνει χαρακτηριστικά ο δημοφιλής τραγουδοποιός Φίλιππος Πλιάτσικας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, σχετικά με τη μουσική σύμπραξη που θα πραγματοποιήσει στο Ηρώδειο, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, στη συναυλία του με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας.

    «The Other Side of Greece»,είναι ο τίτλος της ξεχωριστής αυτής παράστασης όπου το ροκ συναντά τη δυναμική μιας κλασικής ορχήστρας, και όπως εξηγεί ο Φίλιππος Πλιάτσικας«είναι μια μουσική παράσταση που δημιουργήθηκε με απώτερο σκοπό να προβάλλει την Ελλάδα της τέχνης, της σκέψης και του πολιτισμού, μια άλλη πλευρά της Ελλάδας, όπως την έχουμε εμείς στα μάτια μας και που επιβάλλεται να ξαναθυμηθούμε». Πρόκειται για μια συναυλία πλούσια σε υλικό από την επιτυχημένηπορεία των Πυξ Λαξ, με αγαπημένα τραγούδια αλλά και δημιουργίες από την προσωπική τους δισκογραφία, σε νέες ενορχηστρώσεις, που θα παρουσιαστούν από την 60μελή Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, υπό τη διεύθυνση του Friedemann Riehle.«Στη συναυλία στο Ηρώδειο θα ακούσουμε πολλά αναμενόμενα αλλά και πολλά απρόσμενα μουσικά θέματα»αναφέρει ο μουσικός. Από τη συναυλία του Σαββάτου, δεν θα μπορούσε να λείπει το δεύτερο ιδρυτικό μέλος των Πυξ Λαξ, ο Μπάμπης Στόκας, ενώ ακόμη συμμετέχει σε αυτή η τραγουδίστρια Liset Alea των Nouvelle Vague. Νέος ήχος και χρώμα, θα δέσουν αρμονικά με την απαγγελία στίχων των μεγάλων Ελλήνων ποιητών Σεφέρη, Ελύτη, Καβάφη,από τους ηθοποιούς Αιμίλιο Χειλάκη και Νάντια Σπηλιωτοπούλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 September 2014 - 6:30:22 UTC