Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Εξαιρετικά τιμητική για την Ελλάδα, η ανάθεση του χαρτοφυλακίου Μετανάστευσης στον Δ. Αβραμόπουλο
  • [02] Ελεύθερος αφέθηκε ο Ι. Διώτης
  • [03] Γερμανία: Όλες οι χώρες της ΕΕ πρέπει να τηρούν τους κανόνες
  • [04] «Στο επίπεδο του 1986 το εισόδημα των ιταλικών νοικοκυριών»
  • [05] Η Gazprom μείωσε κατά 24% τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Πολωνία, καταγγέλλει η Βαρσοβία

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Εξαιρετικά τιμητική για την Ελλάδα, η ανάθεση του χαρτοφυλακίου Μετανάστευσης στον Δ. Αβραμόπουλο

    «Εξαιρετικά τιμητική για την Ελλάδα και σημαντικό δείγμα εμπιστοσύνης στη χώρα μας εκ μέρους του φίλου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ» χαρακτηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς την απόφαση να αναλάβει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

    Σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ένα εντελώς νέο χαρτοφυλάκιο που δημιουργήθηκε από την αρχή, προκειμένου να υπογραμμιστεί η ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στις ευρωπαϊκές πολιτικές μετανάστευσης» κάτι που αποτελεί την αναγνώριση της ανάγκης να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση, που όπως τονίζει, υπήρξε πάντοτε στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης.

    [02] Ελεύθερος αφέθηκε ο Ι. Διώτης

    Τον ισχυρισμό ότι το ηλεκτρονικό αρχείο με τα στοιχεία καταθετών της HSBC ήταν παράνομο, επικαλέστηκε ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτης, απολογούμενος για τη μη αξιοποίηση των στοιχείων της «λίστας Λαγκάρντ».

    Ο κ. Διώτης, που αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή όρων μετά την απολογία του, φέρεται να αρνείται τις δύο πράξεις που του καταλογίζονται και να υποστηρίζει την άποψη πως η επίμαχη λίστα «δεν ήταν αξιοποιήσιμη», θέση που εξέφρασε από την αρχή της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση, όταν είχε κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου σε κατάθεση από τους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος.

    Φέρεται επίσης να εμμένει στη θέση του ότι το εν λόγω υλικό ήταν άχρηστο, ως προϊόν υποκλοπής και «μη αποδεικτικά αξιοποιήσιμο».

    [03] Γερμανία: Όλες οι χώρες της ΕΕ πρέπει να τηρούν τους κανόνες

    Η κυβέρνηση της Γερμανίας έκρινε σήμερα ότι επαφίεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποφασίσει εάν και κατά πόσον η Γαλλία τηρεί τις δεσμεύσεις της προς την ΕΕ, την ημέρα που το Παρίσι ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιτύχει παρά δύο χρόνια αργότερα τους δημοσιονομικούς του στόχους.

    «Επαφίεται στη σημερινή Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τα εκτιμήσει όλα αυτά -το πακέτο μέτρων και τα νέα γαλλικά δημοσιονομικά και οικονομικά δεδομένα- εντός του πλαισίου του Συμφώνου Σταθερότητας», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μαριάνε Κοτέ.

    «Αναμένουμε όλες οι χώρες να τηρήσουν τους συμφωνηθέντες ευρωπαϊκούς κανόνες», πρόσθεσε η ίδια, ερωτηθείσα σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ότι η ανάταξη των γαλλικών δημοσιονομικών δεν θα επιτευχθεί πριν από το 2017, αντί του 2015 που είχε υποσχεθεί η Γαλλία στους εταίρους της στην ΕΕ.

    Ο Σαπέν ανέφερε ότι το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας προβλέπεται πλέον ότι θα αυξηθεί περισσότερο από όσο αναμενόταν, φθάνοντας το 4,4% του ΑΕΠ της.

    [04] «Στο επίπεδο του 1986 το εισόδημα των ιταλικών νοικοκυριών»

    Το συνολικό εισόδημα των ιταλικών νοικοκυριών έχει μειωθεί στο επίπεδο του 1986, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της εμπορικής ένωσης Confcommercio.

    Ο μέσος όρος του εισοδήματος των ιταλικών οικογενειών, αναφέρει η συγκεκριμένη έρευνα είναι φέτος 17.400 ευρώ. Το 1986 το μέσο εισόδημα αντιστοιχούσε σε 17.200 ευρώ.

    Οι αγορές των ιταλικών νοικοκυριών έχουν περιοριστεί κατά 7,6 % μέσα σε διάστημα οκτώ ετών, ενώ η φετινή περιστολή τους φθάνει το 2,5%.

    Οι ανελαστικές δαπάνες (για την κατοικία, τις μετακινήσεις, για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) απορρόφησαν φέτος το 41% του εισοδήματος των νοικοκυριών, ενώ το 1992 σε αυτές κατανεμόταν το 32,3% του εισοδήματος.

    «Τα τελευταία είκοσι χρόνια η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών δεν αυξήθηκε, ενώ σε σχέση με το 2007 -το τελευταίο έτος πριν από την κρίση- οι τσέπες των Ιταλών άδειασαν και η κατανάλωση μειώθηκε», τονίζει ο Μαριάνο Μπέλα, διευθυντής του τομέα ερευνών της Confcommercio.

    [05] Η Gazprom μείωσε κατά 24% τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Πολωνία, καταγγέλλει η Βαρσοβία

    Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom μείωσε κατά 24% τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Πολωνία -μια χώρα που έχει επικρίνει σφοδρά την πολιτική που ακολουθεί η Μόσχα στο ουκρανικό ζήτημα- ανακοίνωσε σήμερα η πολωνική εταιρεία μεταφοράς αερίου PGNiG.

    Την Τρίτη "παρατηρήθηκε μείωση των παραδόσεων κατά περίπου 24% σε σύγκριση με τον όγκο που είχε παραγγελθεί" από τους αγωγούς φυσικού αερίου που διασχίζουν την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, αναφέρει η PGNiG στην ανακοίνωσή της. "Εξετάζουμε τις αιτίες, κυρίως για να διευκρινίσουμε εάν οφείλονται σε τεχνικούς ή εμπορικούς λόγους", πρόσθεσε.

    Σύμφωνα πάντα με τη Βαρσοβία, μείωση του όγκου του φυσικού αερίου κατά 20% παρατηρήθηκε και την Δευτέρα.

    Η Πολωνία, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό φυσικό αέριο για να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες της, έχει ταχθεί κατ' επανάληψη υπέρ της σκλήρυνσης των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας και στηρίζει ξεκάθαρα τη νέα, φιλοδυτική κυβέρνηση του Κιέβου. Η Πολωνία καταναλώνει περίπου 16 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως και τα δύο τρίτα αυτού του όγκου εισάγονται κυρίως από τη Ρωσία.

    Η Gazprom δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής. Μία πηγή ωστόσο είπε ότι οι καταγγελίες της Βαρσοβίας "εξετάζονται".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 September 2014 - 14:30:22 UTC