Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της μεταρρυθμιστικής τάσης του Σπ. Λυκούδη, από τη ΔΗΜΑΡ
  • [02] Γ. Γιακουμάτος: Έρχεται «συμφωνία κυρίων» για τη μείωση της τιμής στο φρέσκο γάλα
  • [03] Ν. Δένδιας: Υπάρχουν 80 δισ. σε δάνεια που δεν εξυπηρετούνται
  • [04] Γνωστές «Καρυάτιδες» με αφορμή τα γλυπτά στον λόφο Καστά
  • [05] Αγριογούρουνα πουά και ριγέ λόγω υβριδισμού έχουν κατακλύσει τα ελληνικά δάση!

  • [01] Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της μεταρρυθμιστικής τάσης του Σπ. Λυκούδη, από τη ΔΗΜΑΡ

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ, μαζί με τα στελέχη που συγκροτούν τη μεταρρυθμιστική τάση, άφησε ο βουλευτής Επικρατείας, Σπύρος Λυκούδης, όπως ο ίδιος δήλωσε το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM. Το απόγευμα, πρόκειται να γίνει σύσκεψη των στελεχών που διαφωνούν με τη διεξαγωγή συνεδρίου και τους χειρισμούς της ηγετικής πλειοψηφίας για το μέλλον του κόμματος, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ενδεχομένως και άμεση αποχώρησή τους από τη ΔΗΜΑΡ.

    [02] Γ. Γιακουμάτος: Έρχεται «συμφωνία κυρίων» για τη μείωση της τιμής στο φρέσκο γάλα

    Mε 72 δόσεις - ή και περισσότερες - θα είναι δυνατή η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στο Mega, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος. Ο υφυπουργός, είπε ότι οι δόσεις θα είναι τουλάχιστον 72 αλλά πρόσθεσε: «...Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να προλάβω τον πρωθυπουργό αν πει 100». Ο ίδιος επανέλαβε, πάντως, πως οφειλές από τα πρόστιμα που δεν τακτοποιούνται θα μεταφέρονται στην εφορία, ενώ σε ότι αφορά την τιμή του γάλακτος υποστήριξε ότι την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε μια «συμφωνία κυρίων» με επιχειρήσεις για τη μείωση της λιανικής τιμής στο φρέσκο γάλα.

    [03] Ν. Δένδιας: Υπάρχουν 80 δισ. σε δάνεια που δεν εξυπηρετούνται

    «Υπάρχει θέμα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Υπάρχουν 80 δισ. σε δάνεια που δεν εξυπηρετούνται» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Υπογράμμισε δε, ότι η διευθέτηση του ζητήματος είναι ένα κομμάτι του σχεδιασμού για την επαναφορά της ρευστότητας στην αγορά. Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς και στο θέμα της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας είπε ότι το θέμα «δεν συζητήθηκε με την τρόικα, ούτε με κανέναν άλλον. Δεν είναι θέμα των συζητήσεων πριν το Δεκέμβριο που είναι η ώρα τους», εννοώντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν όταν λήγει η προστασία που υπάρχει. Τόνισε ότι στο τραπέζι με τους δανειστές έθεσε και την πρόταση που έκανε και ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, δηλαδή τη χορήγηση επιπλέον δανείων στις επιχειρήσεις με το ΕΣΠΑ.

    Για τα επιχειρηματικά δάνεια, σημείωσε, ότι η σχετική συζήτηση δεν έχει ολοκληρωθεί, τονίζοντας ότι έχει πολλές παραμέτρους. «Η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις» είπε ο κ. Δένδιας, διευκρινίζοντας ότι «δεν είναι δική τους ευθύνη η πτώση του τζίρου, αλλά της κρίσης». Ξεκαθάρισε ότι η κρατική μέριμνα δε θα αφορά τους «μπαταχτσήδες, αυτούς που εκμεταλλεύονται την κρίση» λέγοντας ότι «δεν γίνεται να υπάρχει φτωχή επιχείρηση με πλούσιο επιχειρηματία».

    [04] Γνωστές «Καρυάτιδες» με αφορμή τα γλυπτά στον λόφο Καστά

    Το εντυπωσιακό ταφικό μνημείο στον λόφο Καστά της Αμφίπολης «ξετυλίγει» μέρα με τη μέρα τα μυστικά του. Μόλις χτες έγινε γνωστό, από ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ανακάλυψη δύο ακόμα μοναδικών ευρημάτων: Δύο εξαιρετικής τέχνης Καρυάτιδες από θασίτικο μάρμαρο, οι οποίες συμφυείς με πεσσούς στήριζαν το μαρμάρινο επιστύλιο μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο. Οι δύο Κόρες, από τις οποίες μόνο η μία σώζει σχεδόν ακέραιο το πρόσωπό της, φέρουν πλούσιους βοστρύχους που καλύπτουν τους ώμους τους, ενώτια και χειριδωτό (με μανίκια) χιτώνα, ενώ υπάρχουν ίχνη κόκκινου και μπλε χρώματος. Μια ακόμα ενδιαφέρουσα παράμετρος είναι τα δυο χέρια τους, το δεξί της μίας και το αριστερό της άλλης, τα οποία, αν και δεν σώζουν το μεγαλύτερο μέρος τους, έχουν φανερή κατεύθυνση: «Ήταν προτεταμμένα, ώστε με την κίνηση τους να αποτρέπουν συμβολικά εκείνους οι οποίοι θα επιχειρούσαν την είσοδο στον τάφο και ήταν ένθετα. Ακολουθείται, δηλαδή, η ίδια τεχνική, όπως στις κεφαλές και στα φτερά των Σφιγγών» πληροφορεί το ΥΠΠΟΑ. Τα τμήματα παλάμης και τα μικρότερα θραύσματα από τα δάκτυλά τους που βρέθηκαν ανάμεσα στα αμμώδη χώματα, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να εντοπιστούν κι άλλα μέρη τους.

    Τι γνωρίζουμε όμως για τον τύπο αυτό των γλυπτών, με διασημότερους εκπροσώπους τις έξι Κόρες που στήριζαν την οροφή της νότιας πρόστασης του Ερεχθείου και οι οποίες σήμερα βρίσκονται οι πέντε «ξαναγεννημένες» με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας στο Μουσείο της Ακρόπολης και η έκτη, που αφαίρεσε βίαια ο Έλγιν το 1801, στο Βρετανικό Μουσείο; Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, οι Καρυάτιδες ταυτίζονται με τις νεαρές κοπέλες από τις Καρυές της Λακωνίας, που χόρευαν με καλάθια στο κεφάλι σε τελετουργίες προς τιμήν της Καρυάτιδος Αρτέμιδος. Οι γυναικείες μορφές τους χρησιμοποιήθηκαν στην αρχαία αρχιτεκτονική -κυρίως στον ιωνικό ρυθμό- αντί για κίονες, ενώ το «ανδρικό» τους αντίστοιχο είχε τη μορφή του 'Ατλαντα.

    [05] Αγριογούρουνα πουά και ριγέ λόγω υβριδισμού έχουν κατακλύσει τα ελληνικά δάση!

    Τεράστια αύξηση παρουσιάζει ο πληθυσμός των αγριογούρουνων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται καταστροφές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, πλήττοντας το εισόδημα των αγροτών.

    Στην αύξηση του πληθυσμού, καθοριστικό παράγοντα αποτελεί το γεγονός ότι τα περισσότερα ζώα είναι υβρίδια, αφού σύμφωνα με μελέτες προέρχονται από διασταυρώσεις με γουρούνια γι' αυτό και η εικόνα τους πολλές φορές είναι... πουά ή ριγέ! «Τα αγριογούρουνα γεννούν 2 με 4 μικρά, σε αντίθεση με τα υβρίδια που η κάθε γέννα κυμαίνεται από 6 έως 10» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δασολόγος-περιβαλλοντολόγος, διευθυντής υποστήριξης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης Κυριάκος Σκορδάς. Όπως διευκρινίζει, τα υβρίδια προέρχονται από διασταυρώσεις αγριογούρουνων με γουρούνια ελευθέρας βοσκής, τα οποία διατηρούν κτηνοτρόφοι που ωφελούνται από πρόγραμμα επιδοτήσεων βιολογικής κτηνοτροφίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 September 2014 - 8:30:22 UTC