Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν αισθάνομαι απειλή από κανέναν και από τίποτα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Θα το πληρώσει αυτός που θα προκαλέσει εκλογές, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Υπάρχουν πολλοί, που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Οι ηγέτες προκύπτουν μέσα από το καμίνι της ιστορίας
  • [05] Ευ. Βενιζέλος: Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού
  • [06] Ηλικιωμένος σκότωσε την κόρη του και αυτοκτόνησε
  • [07] Δήμοι και περιφέρειες εκλέγουν τους προέδρους των συμβουλίων

  • [01] «Δεν αισθάνομαι απειλή από κανέναν και από τίποτα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

    «Με τον κ. Σαμαρά έχουμε μια έντιμη και όσο γίνεται πιο αποτελεσματική συνεργασία, γιατί είμαστε στρατευμένοι στην ίδια εθνική υπόθεση, αλλά ανήκουμε σε διαφορετικά κόμματα» απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό.

    Σε άλλη ερώτηση αν υπάρχει χώρος για τον Γιώργο Παπανδρέου στη Δημοκρατική Παράταξη και αν αισθάνεται ότι απειλείται από εκείνον, απάντησε ως εξής: «Υπάρχει χώρος για όλους. Έναν όρο έθεσα: Να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ στο παραβάν. Δεν υπονοώ ότι υπάρχει κάποιος που δεν ψηφίζει. Δεν αισθάνομαι καμιά απειλή από κανέναν και από τίποτα».

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Θα το πληρώσει αυτός που θα προκαλέσει εκλογές, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Θα το πληρώσει αυτός που θα προκαλέσει εκλογές, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος καταλόγισε «πάθος για εξουσία» στον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε πως το χάσμα στις μεταξύ τους σχέσεις προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με «χυδαιότητες» και επιθέσεις εναντίον του, ενώ -όπως είπε- δεν λέει κουβέντα για τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή.

    Τόνισε ότι ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα από ποιον πολιτικό χώρο θα προέρχεται ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και είπε ότι είναι ανοιχτή η πρόσκληση προς τον ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξει στην εκλογή Προέδρου. Σε ερώτηση αν βλέπει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ και αν βλέπει τον εαυτό του υπουργό Εξωτερικών με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, είπε με χιούμορ: «Το όνειρό μου δεν είναι να μείνω αντιπρόεδρος όλων των κυβερνήσεων».

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Υπάρχουν πολλοί, που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας

    Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, που μπορούν να είναι υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς αυτό που χρειάζεται είναι να είναι κάποιος δημοκράτης και αξιοπρεπής, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνέντευξη Τύπου στην 79η ΔΕΘ. Είπε ότι θέλει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν, αλλά συμπλήρωσε: «δεν είμαστε αφελείς και προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα».

    Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε το ερώτημα από πού προκύπτει η βεβαιότητά του ότι θα έρθει πρώτο κόμμα αν οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές «εκβιάζοντας» στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «στείρα» και «κακόπιστη» αντιπολίτευση, επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη θέση του σχετικά με το ΝΑΤΟ και είπε ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις εμφανίσεις και δηλώσεις του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Οι ηγέτες προκύπτουν μέσα από το καμίνι της ιστορίας

    «Οι ηγέτες προκύπτουν μέσα από το καμίνι της ιστορίας και όχι από συσχετισμούς και μηχανισμούς. Μπορεί να τους μουντζουρώνει το καμίνι, αλλά καθαρίζονται, το θέμα είναι να αντέξουν στις υψηλές θερμοκρασίες» απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ερώτηση αν στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης θα προκύψει και ηγεσία. Πρόσθεσε ότι το συνέδριο θα είναι πολιτικό, όχι οργανωτικό, και η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται προς όλους. Ειδικά για το «Ποτάμι» είπε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει την ταυτότητά του.

    [05] Ευ. Βενιζέλος: Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού

    Την αγωνία να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού και γυρίσει η χώρα στο μηδέν, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 79η ΔΕΘ. Ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε πέντε άξονες για την εθνική στρατηγική που είναι η απαλλαγή από τα Μνημόνια, η θεσμική και πολιτική σταθερότητα, η συσπείρωση των δημιουργικών δυνάμεων, η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και η επάνοδος της Ελλάδας σε ουσιαστική αυτοδυναμία για να μην είναι παρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σχετικά με τις εξαγγελίες, που έκανε χθες στην 79η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είχαν συμφωνηθεί όλα -και στη λεπτομέρεια τους- με τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ. Υπογράμμισε ότι θα γίνει αισθητή η μείωση της έκτακτης εισφοράς και η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα, ανοίκιαστα διαμερίσματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευ. Βενιζέλος: Οι ηγέτες προκύπτουν μέσα από το καμίνι της ιστορίας

    Ευ. Βενιζέλος: Υπάρχουν πολλοί, που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας

    Ευ. Βενιζέλος: Θα το πληρώσει αυτός που θα προκαλέσει εκλογές, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    «Δεν αισθάνομαι απειλή από κανέναν και από τίποτα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

    [06] Ηλικιωμένος σκότωσε την κόρη του και αυτοκτόνησε

    Οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει από το μεσημέρι τη μικρή κοινωνία του χωριού Κουρνάς Αποκορώνου Χανίων. Άνδρας, 82 χρόνων, σκότωσε μέσα στο σπίτι του με κυνηγετικό όπλο την 54χρονη κόρη του, την ώρα που εκείνη κοιμόταν, και στη συνέχεια έστρεψε το ίδιο όπλο στο στήθος του και αυτοκτόνησε. Τα ακριβή αίτια της τραγωδίας δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ωστόσο στο σημείο του συμβάντος οι αστυνομικοί βρήκαν σημείωμα του ηλικιωμένου, το οποίο εξετάζουν. Τραγική φιγούρα είναι η σύζυγος του θύτη και αυτόχειρα, μητέρα του θύματος, η οποία άκουσε τους πυροβολισμούς, έτρεξε στο δωμάτιο και βρήκε τις σορούς.

    Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και ιατροδικαστής, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στον τόπο του συμβάντος. Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

    [07] Δήμοι και περιφέρειες εκλέγουν τους προέδρους των συμβουλίων

    Την πρώτη τους συνεδρίαση πραγματοποιούν σήμερα τα δημοτικά συμβούλια των δήμων της χώρας, καθώς και τα περιφερειακά συμβούλια, μετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, προκειμένου να εκλέξουν τους προέδρους των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων και άλλους εκπροσώπους σε καίριους τομείς.

    Για τους δήμους, όπου οι νεοεκλεγμένοι αιρετοί ξεπερνούν το 65%, τα δημοτικά συμβούλια θα εκλέξουν, εκτός από τον πρόεδρο του ΔΣ, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καθώς και τους εκπροσώπους στις Γενικές Συνελεύσεις των Περιφερειακών Ενώσεων. Επίσης, τα Περιφερειακά Συμβούλια, εκτός από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκλέγουν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των Οικονομικών Επιτροπών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 September 2014 - 12:30:22 UTC