Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυπριακό και ελληνοτουρκικά στη σημερινή συνάντηση Σαμαρά - Ερντογάν
  • [02] Για τον «συσχετισμό δυνάμεων στη Νέα Ευρώπη» μιλά ο Αλ. Τσίπρας στην Ιταλία
  • [03] «Περιήγηση» στα αστέρια αύριο βράδυ
  • [04] Διαμαρτυρίες και συλλήψεις εργαζόμενων σε αλυσίδες έτοιμου φαγητού, στις ΗΠΑ
  • [05] «Διαβάστηκε» το DNA του καφέ και ιδίως του φραπέ
  • [06] Ο στηθόδεσμος δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

  • [01] Κυπριακό και ελληνοτουρκικά στη σημερινή συνάντηση Σαμαρά - Ερντογάν

    Στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) θα γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον χώρο, όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Νιούπορτ της Ουαλίας. Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση με τον κ. Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου από τα κατεχόμενα και στο τραπέζι της συζήτησης θα βρεθούν το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.

    [02] Για τον «συσχετισμό δυνάμεων στη Νέα Ευρώπη» μιλά ο Αλ. Τσίπρας στην Ιταλία

    «Ο συσχετισμός δυνάμεων στη Νέα Ευρώπη» είναι ο τίτλος ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο 40ο οικονομικό φόρουμ, που οργανώνει σήμερα, Παρασκευή, αύριο και μεθαύριο στο Cernobbio της Ιταλίας, κοντά στο Κόμο, το ίδρυμα Ambrosetti-The European House. Η ομιλία του κ. Τσίπρα θα ενταχθεί στον κύκλο συζητήσεων υπό τον γενικό τίτλο: «Η ατζέντα για να αλλάξει η Ευρώπη», και είναι προγραμματισμένη για αύριο, Σάββατο, στις 09:30 (τοπική ώρα).

    [03] «Περιήγηση» στα αστέρια αύριο βράδυ

    Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανοίγει αύριο, Σάββατο, τις θύρες του για το ευρύ κοινό, σε μια προκαταρκτική εκδήλωση στο πλαίσιο της «Βραδιάς του Ερευνητή 2014» που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν μέχρι τον λόφο των Νυμφών στο Θησείο, απ΄όπου με την καθοδήγηση ειδικευμένου προσωπικού θα παρατηρήσουν τον βραδυνό ουρανό.

    Θα γίνει αναγνώριση των αστερισμών που θα είναι ορατοί τη συγκεκριμένη περίοδο, αλλά και παρατήρηση της Σελήνης και του Κρόνου από το τηλεσκόπιο «Δωρίδη», το οποίο θα είναι ανοιχτό ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά. Στον περιβάλλοντα χώρο του Αστεροσκοπείου θα βρίσκονται τοποθετημένα φορητά τηλεσκόπια, που θα υποστηρίζουν την παρατήρηση, καλύπτοντας τις ανάγκες του κοινού από την Ελληνική Αστρονομική Ένωση.

    Από τον υπαίθριο χώρο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη θέα της Ακρόπολης, από μια μοναδική οπτική, πίσω από το Αστεροσκοπείο. Παράλληλα θα υπάρχει ξεναγός, η οποία θα μιλήσει για την ιστορία της περιοχής. Η ώρα προσέλευσης του κοινού θα είναι στις 20:00.

    [04] Διαμαρτυρίες και συλλήψεις εργαζόμενων σε αλυσίδες έτοιμου φαγητού, στις ΗΠΑ

    Καθιστική διαμαρτυρία ζητώντας υψηλότερους μισθούς έκαναν εργαζόμενοι σε καταστήματα αλυσίδων γρήγορου φαγητού σε 150 πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πενήντα δύο εργαζόμενοι στο Ντιτρόιτ και 21 στη Νέα Υόρκη όμως συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας. Συλλήψεις έγιναν επίσης στο Σικάγο και σε άλλες πόλεις. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των έτοιμων φαγητών στην πόλη της Νέας Υόρκης ενώθηκαν με εκατοντάδες υποστηρικτές τους σε μια πορεία μέσα από την Times Square όπου έκαναν καθιστική διαμαρτυρία κοντά σε ένα μεγάλο κατάστημα McDonald 's στην Times Square.

    Οι εργαζόμενοι στις αλυσίδες McDonald 's, Burger King, και Wendy καθώς και σε άλλα μεγάλα καταστήματα fast food ζητούν την αύξηση του ωριαίου μισθού τους κατά 15 δολάρια την ώρα και το δικαίωμα να σχηματίσουν μια ένωση χωρίς να υποστούν αντίποινα. Ο τρέχον κατώτατος μισθό στις Ηνωμένες Πολιτείες ποικίλλει από πολιτεία σε πολιτεία και κυμαίνεται από περίπου 7.50 δολάρια την ώρα έως περίπου 11 δολάρια την ώρα. Οι διαδηλώσεις ήταν οι τελευταίες σε μια σειρά από απεργίες μιας ημέρας των εργαζομένων στα fast food που χρονολογούνται από το Νοέμβριο του 2012.

    [05] «Διαβάστηκε» το DNA του καφέ και ιδίως του φραπέ

    Μία διεθνής ομάδα επιστημόνων αποκωδικοποίησε το γονιδίωμα του φυτού του καφέ, ιδίως αυτού που χρησιμοποιείται στον «φραπέ», ρίχνοντας έτσι φως στα γενετικά μυστικά του. Το επίτευγμα αυτό μπορεί να βοηθήσει στο μέλλον, ώστε να υπάρξουν πιο ανθεκτικές καλλιέργειες απέναντι στις ασθένειες, την κλιματική αλλαγή και τις άλλες περιβαλλοντικές προκλήσεις.

    Επίσης, θα είναι δυνατό πλέον να βελτιωθεί με νέες μεθόδους η γεύση του καφέ, να αυξηθεί η ποσότητα της καφεϊνης ή, αντίστροφα, να παράγεται καφές χωρίς καφεϊνή με γενετικό τρόπο πλέον, δηλαδή με την απενεργοποίηση των σχετικών γονιδίων της καφεϊνης. Έως σήμερα η απομάκρυνση της καφεϊνης γίνεται με χημική επεξεργασία, πράγμα που επηρεάζει και τη γεύση του καφέ «ντεκαφεϊνέ».

    [06] Ο στηθόδεσμος δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

    Δεν έχει σημασία αν μια γυναίκα φοράει στηθόδεσμο, τι είδους και πόσες ώρες μέσα στη μέρα, όσον αφορά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η επιδημιολογική μελέτη έρχεται να διαλύσει τις κατά καιρούς φοβίες των γυναικών ότι μπορεί να παίζει ρόλο στην υγεία των μαστών τους το αν θα φορούν σουτιέν (κυρίως αυτά με ειδική ενίσχυση) ή όχι.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Λου Τσεν του Τμήματος Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον και του Κέντρου Αντικαρκινικών Ερευνών Φρεντ Χάτσινσον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention» της Αμερικανικής Ένωσης Ερευνών για τον Καρκίνο, μελέτησαν περίπου 1.500 γυναίκες ηλικίας 55 έως 74 ετών (όλες μετά την εμμηνόπαυση), από τις οποίες τα δύο τρίτα είχαν καρκίνο του μαστού και οι υπόλοιπες όχι.

    Το τελικό συμπέρασμα ήταν ότι ο στηθόδεσμος από καμία άποψη δεν αποτελεί παράγοντα αυξημένου κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού. Η διαπίστωση αυτή «πρέπει να καθησυχάσει τις γυναίκες που φορούν στηθόδεσμο», ανέφεραν οι ερευνητές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 September 2014 - 8:30:22 UTC