Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σαμαρά - Ερντογάν, σήμερα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
  • [02] «Αρμένικη βίζιτα» από τον Φοίβο Δεληβοριά στον Κήπο του Μεγάρου
  • [03] Επιτεύχθηκε η πρώτη άμεση επικοινωνία, μέσω διαδικτύου, ανθρωπίνων εγκεφάλων

  • [01] Συνάντηση Σαμαρά - Ερντογάν, σήμερα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

    Στο Κάρντιφ της Ουαλίας φθάνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να μετάσχει στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στο Νιούπορτ. Ο κ. Σαμαράς συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ ήδη στο Κάρντιφ βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μετέβη από τις Βρυξέλλες, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο του νέου του ρόλου ως Επιτρόπου της Ελλάδας.

    Στο περιθώριο της Συνόδου ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίν Ερντογάν, ύστερα από αίτημα του δευτέρου. Η συνάντηση γίνεται στη σκιά των πρόσφατων δηλώσεων του κ. Ερντογάν από τα Κατεχόμενα, δηλώσεις με τις οποίες αποδίδει ευθύνη στην Ελλάδα και την Κύπρο για την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες για το Κυπριακό. Η κυβέρνηση απορρίπτει τις αιτιάσεις του αν και δεν θέλει να οξύνει περισσότερο το κλίμα, καθώς επιδιώκει σταθερά καλές σχέσεις με την γείτονα πάντα στο πλαίσιο της προώθησης των εθνικών θέσεων. Διαμηνύει δε προς πάσα κατεύθυνση ότι Ελλάδα και Κύπρος παραμένουν στις πάγιες θέσεις τους, ότι φυσικά και επιδιώκουν λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

    [02] «Αρμένικη βίζιτα» από τον Φοίβο Δεληβοριά στον Κήπο του Μεγάρου

    Στον απόηχο του καλοκαιριού και μετά την αυγουστιάτική του ανάπαυλα, ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα πλημμυρίσει και πάλι με ηχοχρώματα και μελωδίες μέσα από έξι νέες συναυλίες, για να δροσίσει το αθηναϊκό κοινό όλο τον Σεπτέμβριο, κλείνοντας τον φετινό του κύκλο, που ξεκίνησε τον Ιούνιο.

    Την επανεκκίνηση των υπαίθριων συναυλιών του Κήπου θα σημάνει ο Φοίβος Δεληβοριάς, στις 5 Σεπτεμβρίου (στις 21.00). Ο δημοφιλής ερμηνευτής και το συγκρότημά του θα δώσουν μια συναυλία στον αντίποδα της λογικής «Ακούω-χειροκροτάω-δυο ανκόρ-τελειώσαμε». Μια μουσική «Αρμένικη βίζιτα», κατά τη διάρκεια της οποίας ο τραγουδοποιός θα πει κομμάτια από την προσωπική του δικογραφία αλλά και κομμάτια αγαπημένων του δημιουργών.

    [03] Επιτεύχθηκε η πρώτη άμεση επικοινωνία, μέσω διαδικτύου, ανθρωπίνων εγκεφάλων

    Για πρώτη φορά μια διεθνής ομάδα νευροεπιστημόνων και μηχανικών ρομποτικής έδειξε ότι είναι δυνατή η άμεση επικοινωνία μεταξύ ανθρωπίνων εγκεφάλων μέσω διαδικτύου. Οι ερευνητές πέτυχαν να μεταφέρουν απευθείας πληροφορίες από τον έναν εγκέφαλο στον άλλο, που απείχαν μεταξύ τους περίπου 8.000 χιλιόμετρα. Ένας άνθρωπος σκέφτηκε τη λέξη «γεια» στη μια άκρη της Γης και ένας άλλος την «άκουσε» μέσα στο δικό του κεφάλι στην άλλη άκρη του πλανήτη.

    Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Αλβάρο Πασκουάλ-Λεόνε, ερευνητή του Ιατρικού Κέντρου «Μπεθ Ίσραελ» και καθηγητή νευρολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS One», δήλωσαν ότι το πείραμά τους έδειξε πως είναι εφικτό να «διαβαστεί» η εγκεφαλική δραστηριότητα ενός ανθρώπου και μετά να μεταβιβαστεί διαδικτυακά σε έναν άλλο εγκέφαλο σε μεγάλη απόσταση, χωρίς να χρειάζεται να προηγηθεί πληκτρολόγηση ή εκφώνηση κάποιου κειμένου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 September 2014 - 6:30:20 UTC