Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Καρ. Παπούλια - Αντ. Σαμαρά
  • [02] Α. Λοβέρδος: Τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία θα καλυφθούν εγκαίρως
  • [03] Το «ραντεβού με τον δήμαρχο» θα καθιερώσει ο Γ. Καμίνης
  • [04] ΤτΕ: Μείωση των επιτοκίων καταθέσεων και αύξηση των επιτοκίων χορηγήσεων τον Ιούλιο
  • [05] Μηχανισμό έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο, προτείνει ο Ιω. Μανιάτης
  • [06] «Συμφωνία Πούτιν - Ποροσένκο για μηχανισμό κατάπαυσης του πυρός»

  • [01] Συνάντηση Καρ. Παπούλια - Αντ. Σαμαρά

    Συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου.

    Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

    [02] Α. Λοβέρδος: Τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία θα καλυφθούν εγκαίρως

    Για το αποτέλεσμα των περιοδειών που έχει ξεκινήσει, στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, στον Άθω, στη Μακεδονία και τη Θράκη, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι μετά το άνοιγμα των σχολείων θα συνεχίσει τις περιοδείες του στη Θεσσαλία, την Ήπειρο και την υπόλοιπη Ελλάδα, ώστε να μην υπάρχει μέρος που να μην γνωρίζουμε, όπως είπε, την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια.

    Ο κ. Λοβέδος σημείωσε ότι είναι λιγότερα από ό,τι ανέμενε τα προβλήματα που διαπίστωσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα κενά των εκπαιδευτικών που υπάρχουν θα καλυφθούν εγκαίρως.

    [03] Το «ραντεβού με τον δήμαρχο» θα καθιερώσει ο Γ. Καμίνης

    Την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, το «Ραντεβού με τον δήμαρχο», για την ουσιαστική επικοινωνία του δημάρχου Αθηναίων με τους πολίτες της Αθήνας, εξήγγειλε ο Γιώργος Καμίνης, προσθέτοντας ότι δύο φορές τον μήνα θα δέχεται προσωπικά πολίτες και συλλογικούς φορείς και θα συζητά τα προβλήματα της πόλης.

    Ο κ. Καμίνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», επισήμανε ότι προτεραιότητες στη νέα πενταετή θητεία του αποτελούν η συνεννόηση με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου, αλλά και η αντιμετώπιση του νέου μεταναστευτικού ρεύματος προς την Ελλάδα. Για το μεταναστευτικό, ανάφερε ότι «ήδη υπάρχει αύξηση κατά 400% των εισόδων από χώρες της περιοχής» και ζήτησε, με βάση το Σύνταγμα και τους διεθνείς νόμους και κανόνες, να μην γίνει η όποια απορρόφηση «με άναρχο τρόπο και καταλήξει η Αθήνα χοάνη υποδοχής ενός κύματος μεταναστών».

    [04] ΤτΕ: Μείωση των επιτοκίων καταθέσεων και αύξηση των επιτοκίων χορηγήσεων τον Ιούλιο

    Aυξήθηκε το περιθώριο κέρδους των τραπεζών τον Ιούλιο καθώς προχώρησαν σε μείωση των επιτοκίων καταθέσεων και αύξηση των επιτοκίων χορηγήσεων.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το επιτοκιακό περιθώριο (δηλαδή η διαφορά μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων) αυξήθηκε κατά 0,24% και διαμορφώθηκε στο 3,91%.

    Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τη μείωση του μέσου επιτοκίου καταθέσεων κατά 0,06% στο 1,45% και την αύξηση του μέσου σταθμισμένου επιτοκίου του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις κατά 0,18% στο 5,36%.

    [05] Μηχανισμό έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο, προτείνει ο Ιω. Μανιάτης

    Μηχανισμό έκτακτης ανάγκης για τον ανεφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο, προτείνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, δηλώνει, ωστόσο, αισιόδοξος ότι τελικά θα βρεθεί μια κοινή λύση για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τη Ρωσία.

    «Η Ελλάδα προμηθεύεται το 60% του φυσικού αερίου της από τη Ρωσία. Οι αγωγοί περνάνε μέσα από την Ουκρανία. Έχουμε επεξεργαστεί διαφορετικά σενάρια κρίσης. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολύ σοβαρά προβλήματα για την οικονομία μας ή για τα νοικοκυριά. Διαθέτουμε, ευτυχώς, έναν αποτελεσματικό σταθμό υγροποιημένου αερίου κοντά στην Αθήνα, τον οποίο τώρα εκσυγχρονίζουμε. Από αυτόν μπορούν να επωφεληθούν και οι γειτονικές χώρες, στην περίπτωση που προκύψουν δυσκολίες», σημειώνει ο κ. Μανιάτης σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το τι θα μπορούσε να κάνει η Ευρώπη, αναφέρει ότι σε επιστολή προς τον αρμόδιο επίτροπο για θέματα Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ, έχει προτείνει τη δημιουργία μηχανισμού έκτακτης ανάγκης.

    [06] «Συμφωνία Πούτιν - Ποροσένκο για μηχανισμό κατάπαυσης του πυρός»

    Η υπηρεσία Τύπου της ουκρανικής Προεδρίας προχώρησε σε διόρθωση της διατύπωσης στην ανακοίνωση για την επίτεξη συμφωνίας Ποροσένκο-Πούτιν για εκεχειρία στην Ουκρανία, λέγοντας ότι οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν "ως προς έναν μηχανισμό επίτευξης κατάπαυσης του πυρός".

    Νωρίτερα, η ουκρανική προεδρία είχε ανακοινώσει ότι οι πρόεδροι της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν για "διαρκή κατάπαυση του πυρός" στην περιοχή Ντονμπάς της νοτιο-ανατολικής Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας.

    "Ο Ουκρανός πρόεδρος συζήτησε με τον Ρώσο πρόεδρο περί συνολικής κατάπαυσης πυρός... συμφώνησαν για κατάπαυση του πυρός στο Ντονμπάς", ήταν η αρχική διατύπωση την ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας.

    Στη συνέχεια, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο συμφώνησαν για τα βήματα που πρέπει να γίνουν προς την ειρήνη στην ανατολική Ουκρανία, αλλά δεν συμφωνήθηκε εκεχειρία ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο, διότι η Ρωσία δεν συμμετέχει στη σύρραξη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 September 2014 - 12:30:24 UTC