Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας στο προεδρείο του ΣΕΒ
  • [02] Συνάντηση Σαμαρά - Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία
  • [03] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
  • [04] Γκ. Χαρδούβελης-τρόικα: «Απόλυτα εντός των στόχων» η Ελλάδα
  • [05] Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τον δεύτερο Αμερικανό όμηρο

  • [01] Τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας στο προεδρείο του ΣΕΒ

    Τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση, που περιλαμβάνει την αποκατάσταση της εργασιακής νομοθεσίας και του κατώτατου μισθού, την αναδιανομή εισοδήματος προς τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, τη ρύθμιση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων» των τραπεζών για ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στο προεδρείο του ΣΕΒ κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

    Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε, επίσης, ότι για την τόνωση της εσωτερικής ζήτησης, την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας είναι σημαντικός ο ρόλος τόσο του δημόσιου τομέα, όσο και του ιδιωτικού, με σεβασμό στην εργασιακή και περιβαλλοντική νομοθεσία, και του τομέα της κοινωνικής οικονομίας.

    Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή, διότι η τετραετής εφαρμογή των Μνημονίων επέφερε την καταστροφή στην κοινωνία και την καταστολή στην πραγματική οικονομία. Τόνισε πως είναι αδύνατο να υπάρξει ανάπτυξη όταν το δημόσιο χρέος της χώρας κινείται στο 175% του ΑΕΠ, 10 δισ. ευρώ το χρόνο διατίθενται για την αποπληρωμή τόκων, ενώ διατηρείται η μνημονιακή υποχρέωση για ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ.

    [02] Συνάντηση Σαμαρά - Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία

    Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στην Ουαλία, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

    Τα θέματα της ατζέντας της συνόδου συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου.

    Μεταξύ άλλων τα θέματα που θα απασχολήσουν τους ηγέτες της νατοϊκής συμμαχίας είναι η κατάσταση στην Ουκρανία, στην Μέση Ανατολή και στο Αφγανιστάν.

    [03] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

    Με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ υπερψηφίστηκε επί της αρχής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, η συζήτηση του οποίου θα συνεχιστεί την Παρασκευή, οπότε και αναμένεται να ψηφιστεί.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε επί της αρχής, ενώ οι ΑΝΕΛ, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές, δήλωσαν ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αρνήθηκε να κάνει δεκτές τροπολογίες που είχαν καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα πολύ πολυσύνθετο και σοβαρό θέμα που χρειάζεται μελέτη.

    «Το θέμα αυτό έχει πολλές παραμέτρους. Έχει χαρακτηριστικά ασφαλιστικά, κοινωνικά, θρησκευτικά, πολιτικά και χρειάζεται μελέτη. Πρέπει να ενταχθεί στο αστικό, οικογενειακό δίκαιο. Δεν είναι εύκολο ή απλό να έρθει στη Βουλή με μία διάταξη. Γίνεται επεξεργασία, θα το δούμε», ανέφερε ο κ. Αθανασίου.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ποινικοποιεί την αντίθετη ιστορική άποψη, ενώ ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Σταύρος Κοντονής, καταλόγισε στην κυβέρνηση «υποκρισία και προσπάθεια να διαμορφώσει την ιστορία όπως της αρέσει».

    [04] Γκ. Χαρδούβελης-τρόικα: «Απόλυτα εντός των στόχων» η Ελλάδα

    Τις προόδους που αφορούν στα θέματα οικονομικών παρουσίασε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στους εκπροσώπους της τρόικας, Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν) και Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ), στο Παρίσι.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που ξεκίνησε στις 18.00, παρουσιάστηκαν τα πρώτα θετικά στοιχεία του προϋπολογισμού για το επτάμηνο του 2014, από τον κ. Χαρδούβελη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών είναι «απόλυτα εντός των στόχων» που είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας «αναγνώρισαν τις επιτυχίες στην οικονομία».

    Από την ελληνική πλευρά τέθηκε η ανάγκη έμπρακτης αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού και των επιτυχιών στην οικονομία όπως παρουσιάσθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών και αναγνωρίστηκαν από την άλλη πλευρά (την τρόικα).

    Διαβάστε επίσης:

    Γκ. Χαρδούβελης: Είμαστε εμπρόθεσμοι σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα

    [05] Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τον δεύτερο Αμερικανό όμηρο

    Το Ισλαμικό Κράτος, η τζιχαντιστική οργάνωση που δρα στη Συρία και το Ιράκ, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ, σύμφωνα με το SITE, την υπηρεσία που παρακολουθεί τις ισλαμιστικές ιστοσελίδες ανά τον κόσμο.

    Ένας μασκοφόρος άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο και μιλάει με αγγλική προφορά, απειλεί ότι την τύχη του Σότλοφ θα έχει και ένας Βρετανός όμηρος, ο Ντέιβιντ Κόθορν Χέινς, και προειδοποιεί τις κυβερνήσεις των χωρών που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ "να υπαναχωρήσουν από τη σατανική συμμαχία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους".

    Ο Σότλοφ, 31 ετών, απήχθη στο Χαλέπι της Συρίας τον Αύγουστο του 2013. Στις 27 Αυγούστου η μητέρα του, η Σίρλεϊ, απηύθυνε έκκληση στον Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, τον αυτοανακηρυγμένο "χαλίφη" της οργάνωσης, ζητώντας του να λυπηθεί τον γιο της και να τον αφήσει ελεύθερο.

    Στο βίντεο, που τιτλοφορείται "Δεύτερο μήνυμα στην Αμερική" διακρίνεται ο δημοσιογράφος, που φοράει πορτοκαλί στολή, γονατισμένος δίπλα σε έναν μασκοφόρο οπλισμένο με μαχαίρι. Ο ένοπλος καταδικάζει την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ και κατόπιν βάζει το μαχαίρι στο λαιμό του Σότλοφ. Στη συνέχει παρουσιάζει τον Βρετανό όμηρο και απειλεί ότι θα τον σκοτώσει και αυτόν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 September 2014 - 18:30:25 UTC