Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βελτιωτικές αλλαγές Χαρ. Αθανασίου για γενοκτονίες και σεξουαλικό προσανατολισμό
  • [02] Συνάντηση Α. Σαμαρά με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης
  • [03] Άντληση 1,137 δισ. ευρώ από τον ΟΔΔΗΧ μέσω δημοπρασίας εξάμηνων έντοκων γραμματίων
  • [04] Φ. Μογκερίνι: Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση της ΕΕ σχετικά με νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας
  • [05] ΟΗΕ: Ο ιός Έμπολα, απειλή για την ασφάλεια των τροφίμων στις πληγείσες χώρες

  • [01] Βελτιωτικές αλλαγές Χαρ. Αθανασίου για γενοκτονίες και σεξουαλικό προσανατολισμό

    Βελτιωτικές αλλαγές στα επίμαχα θέματα που αφορούν γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η Βουλή, αλλά και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, στο νομοσχέδιο που συζητείται από το πρωί στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής. Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, εκτός από τους αρνητές του Ολοκαυτώματος, θα τιμωρούνται πλέον και όσοι επιδοκιμάζουν, ευτελίζουν ή κακόβουλα αρνούνται τις γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η ελληνική Βουλή, όπως των Ποντίων, των Αρμενίων και των Μικρασιατών.

    Εξάλλου, θα τιμωρούνται με φυλάκιση και πρόστιμο και όλοι όσοι υποκινούν, διεγείρουν ή προτρέπουν σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδων προσώπων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Σημειώνεται ότι τα δύο αυτά θέματα είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις τόσο βουλευτών της ΝΔ που είχαν αποστείλει και σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό, όσο και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έπειτα από τις αλλαγές αυτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.

    [02] Συνάντηση Α. Σαμαρά με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης

    Συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, εν όψει της προετοιμασίας για τη ΔΕΘ, έχει στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με την παρουσία και υπουργών.

    [03] Άντληση 1,137 δισ. ευρώ από τον ΟΔΔΗΧ μέσω δημοπρασίας εξάμηνων έντοκων γραμματίων

    Το ποσό των 1.137,5 εκατ. ευρώ άντλησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) μέσω δημοπρασίας έντοκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,00% από 2,02% κατά την αντίστοιχη δημοπρασία στις 5 Αυγούστου 2014. Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η δημοπρασία έντοκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων αφορούσε ποσό ύψους 875 εκατ. ευρώ. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,186 δισ. ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,50 φορές.

    Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014. Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 262,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014, στις 12 μμ.

    [04] Φ. Μογκερίνι: Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση της ΕΕ σχετικά με νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας

    Οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα αποφασίσουν μέχρι την Παρασκευή σχετικά με ένα πακέτο νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Φεντερίκα Μογκερίνι. «Τη Δευτέρα, χθες, το Coreper (οι πρεσβευτές της ΕΕ) συνεδρίασε, η Επιτροπή πρόκειται να παρουσιάσει την πρόταση, την οριστικοποιημένη πρόταση για το πακέτο μέχρι αύριο, και η απόφαση θα ληφθεί μέχρι την Παρασκευή», δήλωσε η Μογκερίνι.

    Η ίδια πρόσθεσε πως η Επιτροπή εργάζεται πάνω σ' ένα ενισχυμένο πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής της τελευταίας στην Ουκρανία. Οι κυρώσεις θα αφορούν τέσσερις τομείς, στους οποίους περιλαμβάνονται η άμυνα, αγαθά διπλής χρήσης και τα χρηματοπιστωτικά.Οι ηγέτες της ΕΕ επέλεξαν το Σάββατο την Μογκερίνι για να είναι η επόμενη επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ένωσης διαδεχόμενη τη Βρετανίδα Κάθριν Άστον. Η Μογκερίνι, την οποία μερικές ανατολικοευρωπαϊκές χώρες έχουν επικρίνει ότι είναι υπερβολικά ήπια έναντι της Ρωσίας, δήλωσε πως η κατάσταση στην Ουκρανία έχει αλλάξει λόγω της συμπεριφοράς της Ρωσίας και η σχέση ΕΕ-Ρωσίας δεν είναι πλέον μια σύμπραξη. «Μια στρατηγική σύμπραξη έχει τελειώσει. Είναι ξεκάθαρο πως έχει τελειώσει και αυτό ήταν επιλογή της Μόσχας. Έχουμε ένα πρόβλημα στο ουκρανικό έδαφος. Έχουμε ξεκάθαρα μια σύγκρουση» δήλωσε.

    [05] ΟΗΕ: Ο ιός Έμπολα, απειλή για την ασφάλεια των τροφίμων στις πληγείσες χώρες

    Η χειρότερη επιδημία Έμπολα που έχει σημειωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο μέχρι σήμερα θέτει σε κίνδυνο τη συγκομιδή και ανεβάζει στα ύψη τις τιμές των τροφίμων στη Δυτική Αφρική, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) προειδοποιώντας ότι η κατάσταση ενδεχομένως να επιδεινωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

    Ο FAO εξέδωσε ειδική προειδοποίηση για τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, τις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 1.550 ανθρώπους από τότε που εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στις απομακρυσμένες ζούγκλες της νοτιοανατολικής Γουινέας τον Μάρτιο.

    Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των ανθρώπων και η επιβολή ζωνών καραντίνας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του αιμορραγικού πυρετού έχουν προκαλέσει πανικό στους πολίτες που σπεύδουν να προμηθευτούν τρόφιμα, στα οποία ωστόσο σημειώνονται μεγάλες ελλείψεις, καθώς και αυξήσεις στις τιμές τους σε χώρες που είναι πλημμελώς προετοιμασμένες για την αντιμετώπιση των επακόλουθων της κρίσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 September 2014 - 10:30:22 UTC