Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινούν στο Παρίσι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα
  • [02] Νέος υφυπουργός Παιδείας ο Γιώργος Στύλιος
  • [03] Περισυνελέγησαν 42 μετανάστες από θαλάσσιες περιοχές του Αγαθονησίου και της Κω
  • [04] Η Μόσχα θα αυξήσει τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από την Ταϊλάνδη
  • [05] Στρατιωτική επιχείρηση κατά των ισλαμιστών της Σομαλίας ανακοίνωσε το Πεντάγωνο
  • [06] «Εθνοκάθαρση» στο Ιράκ από τους τζιχαντιστές καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία
  • [07] Ο γγ του ΟΗΕ κάνει έκκληση για την πολιτική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία
  • [08] Έφυγε από τη ζωή o Αντώνης Βαρδής

  • [01] Ξεκινούν στο Παρίσι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

    Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Τα μέλη του οποίου θα διαπραγματευτούν, στην έδρα του ΟΟΣΑ, με εκείνα της τρόικας. Όπως έγινε γνωστό, από το απόγευμα έως το βράδυ οι διαπραγματεύσεις θα αφορούν θέματα του υπουργείου Οικονομικών (δημοσιονομικό κενό, εκτέλεση προϋπολογισμού και πρωτογενές πλεόνασμα, αποφάσεις ΣτΕ για ειδικά μισθολόγια, κ.λπ.).

    Αύριο, Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, θα τεθούν θέματα των υπουργείων Εργασίας, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (εργασιακά, ασφαλιστικό, απολύσεις και νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, «κόκκινα» δάνεια, κ.λπ.). Το πρωί της Πέμπτης θα υπάρξει μια συνάντηση σύνοψης με τους εκπροσώπους των δανειστών και ακολούθως μια άτυπη ενημέρωση για τα αποτελέσματα των συνομιλιών. Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης, ενώ η ουσιαστική αξιολόγηση από την τρόικα της ελληνικής Οικονομίας, θα αρχίσει το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

    [02] Νέος υφυπουργός Παιδείας ο Γιώργος Στύλιος

    Ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος είναι, με απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο νέος υφυπουργός Παιδείας, στη θέση του παραιτηθέντος, για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, Κώστα Κουκοδήμου.

    Πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, ο κ. Στύλιος είναι καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, με εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα και την Τεχνολογία Εξόρυξης Δεδομένων, διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού ΜSc, Master, City University, London με ειδίκευση «Information Systems and Technology». Βουλευτής από το 2012, ο κ. Στύλιος υπήρξε επίσης επιστημονικός υπεύθυνος σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα του ΤΕΙ.

    [03] Περισυνελέγησαν 42 μετανάστες από θαλάσσιες περιοχές του Αγαθονησίου και της Κω

    Στη διάσωση και περισυλλογή 42 συνολικά παράτυπων μεταναστών, από θαλάσσιες περιοχές του Αγαθονησίου και της Κω, προχώρησαν τις πρωινές ώρες στελέχη του λιμενικού σώματος. Ειδικότερα, 21 παράτυποι μετανάστες, που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, την οποία έσκισαν όταν έγιναν αντιληπτοί, περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Αγαθονησίου. Επίσης, άλλοι 21 παράτυποι μετανάστες, που επέβαιναν σε ακυβέρνητο σκάφος, το οποίο εγκατέλειψαν και έπεσαν στη θάλασσα, περισυνελέγησαν σώοι από πλωτό του λιμενικού, πέντε ναυτικά μίλια από την Κω. Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχουν αγνοούμενοι.

    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, θα δώσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου για την αυξημένη πίεση των μεταναστευτικών ροών από τα θαλάσσια σύνορα.

    [04] Η Μόσχα θα αυξήσει τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από την Ταϊλάνδη

    Η Ταϊλάνδη αναμένεται να ξεκινήσει την εξαγωγή του μεγαλύτερου μέρους των αγροτικών προϊόντων της προς τη Ρωσία ύστερα από το εμπάργκο στις εισαγωγές από τη Δύση που επέβαλε η Μόσχα, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα. «Η Ρωσία έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον στην εισαγωγή τροφίμων και αγροτικών προϊόντων από την Ταϊλάνδη μετά την απαγόρευση που επέβαλε στις εισαγωγές από την ΕΕ και τις ΗΠΑ» δήλωσε σύμφωνα με την εφημερίδα Τhe Nation η Τσουτίμα Μπουνιαπραφασάρα, μόνιμη γραμματέας του υπουργείου Εμπορίου.

    Η Τσουτίμα είπε ότι η Ρωσία θα πρέπει να χαλαρώσει κάποιες από τις υγειονομικές απαιτήσεις ώστε να μπορέσει να αυξήσει τις εισαγωγές της από την Ταϊλάνδη. Η Ταϊλάνδη είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας, μεταξύ των χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας, και το ύψος των διμερών εμπορικών συναλλαγών τον περασμένο χρόνο ανήλθε σε 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

    [05] Στρατιωτική επιχείρηση κατά των ισλαμιστών της Σομαλίας ανακοίνωσε το Πεντάγωνο

    Σε στρατιωτική επιχείρηση στη Σομαλία κατά των ισλαμιστών της οργάνωσης αλ-Σαμπάαμπ προχώρησαν οι αμερικανικές δυνάμεις τη Δευτέρα όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι. «Είμαστε τώρα στη διαδικασία αξιολόγησης των αποτελεσμάτων της επιχείρησης και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες, όταν έρθει η ώρα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας χωρίς να πει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Η ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου ήρθε μία ημέρα μετά την επίθεση από τους αντάρτες της οργάνωσης αλ Σαμπάαμπ στην έδρα των μυστικών υπηρεσιών της Σομαλίας στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου. Η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας απέκρουσαν την επίθεση, σκοτώνοντας επτά ισλαμιστές. Τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και ένας πολίτης σκοτώθηκαν επίσης, σύμφωνα ανακοίνωση από το τοπικό υπουργείο Εσωτερικών.

    [06] «Εθνοκάθαρση» στο Ιράκ από τους τζιχαντιστές καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία

    Το Ισλαμικό Κράτος διεξάγει «μια συστηματική εκστρατεία εθνοκάθαρσης» στο βόρειο Ιράκ, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Στην έκθεσή της με τίτλο «Η εθνοκάθαρση σε ιστορικές διαστάσεις», η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι έχει «αποδείξεις» για πολλές «μαζικές δολοφονίες» που έγιναν τον Αύγουστο στην περιοχή των βουνών Σινιάρ όπου ζούσαν πολλοί Γεζίντι μια μη-μουσουλμανική μειονότητα που μιλά κουρδικά. Στις 25 Αυγούστου η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ναβί Πιλάι είχε κατηγορήσει τους τζιχαντιστές ότι διεξάγουν «εθνοτική και θρησκευτική κάθαρση» στο βόρειο Ιράκ.

    Επικαλούμενη «τρομακτικές» μαρτυρίες επιζώντων, η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει τους τζιχαντιστές για εγκλήματα πολέμου μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι συνοπτικές εκτελέσεις και οι συστηματικές μαζικές απαγωγές ανθρώπων που ανήκουν σε εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες του βορείου Ιράκ όπως οι χριστιανοί οι σιίτες οι Τουρκμένοι και οι Γεζίντι.

    [07] Ο γγ του ΟΗΕ κάνει έκκληση για την πολιτική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε σήμερα ότι είναι απαραίτητος ο πολιτικός διάλογος για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio New Zealand. Ο ίδιος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας διήρκεσαν μόλις δύο μέρες.«Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση σε αυτή (την κρίση). Θα πρέπει να υπάρξει πολιτικός διάλογος για μία πολιτική λύση, αυτός είναι ο πιο βιώσιμος τρόπος», είπε από το Όκλαντ όπου βρίσκεται κατά την έναρξη της διήμερης επίσκεψής του στη Νέα Ζηλανδία.

    Περίπου 2.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Απρίλιο που ξεκίνησαν οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

    [08] Έφυγε από τη ζωή o Αντώνης Βαρδής

    Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Βαρδής, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Τους δύο τελευταίους μήνες ο μουσικοσυνθέτης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ της Αθήνας, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, απεβίωσε τα ξημερώματα.

    Ο Αντώνης Βαρδής άφησε το δικό του στίγμα, μια πραγματική παρακαταθήκη με ποιοτικά τραγούδια που αγαπήθηκαν από το κοινό όλα τα χρόνια της καλλιτεχνικής του παρουσίας. Οι περιπέτειες της υγείας του ξεκίνησαν πριν από 23 χρόνια, όταν πρωτοδιαπίστωσε οτι είχε καρκίνο. Χρειάστηκε μάλιστα πριν απο περίπου ένα χρόνο, να πάει στη Γερμανία και συγκριμένα στο Ανόβερο για να υποβληθεί σε μία ιδιαίτερα δύσκολη επέμβαση.

    Γεννημένος το 1948 στο Μοσχάτο, μόλις σε ηλικία έξι ετών γνωρίζει τον Τσιτσάνη, τον Παπαιωάνου, τον Ζαμπέτα και την Ρένα Ντάλια στο « Φαληρικό» εκεί όπου τραγουδά για πrώτη φορά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 September 2014 - 6:30:23 UTC