Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εν μέσω έντασης τα εγκαίνια της έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή»
  • [02] Κατατίθεται την Πέμπτη η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ
  • [03] Γ. Γκάουκ: Η Ρωσία έδωσε τέλος ντε φάκτο στη συνεργασία της με την Ευρώπη
  • [04] Στους «16» του Μουντομπάσκετ η Εθνική

  • [01] Εν μέσω έντασης τα εγκαίνια της έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή»

    Ως αναζήτηση εκ μέρους του κόσμου μιας "νέας αρχής", ως έκφραση του "αιτήματος και της ελπίδας για ένα καινούριο ξεκίνημα, μια αναγέννηση του Κινήματός μας", εξέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως είπε στην ομιλία του, την παρουσία και την προσέλευση του κόσμου στα σημερινά εγκαίνια της έκθεσης "Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή" που διοργανώνει το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου στο Ζάππειο, για να τονίσει ότι θα προσπαθήσει να υπηρετήσει την απαίτηση αυτή, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που του αναλογεί.

    "Είναι τώρα η ώρα, οι προοδευτικές δυνάμεις να σπάσουν τον ομφάλιο λώρο με την πελατειακή Ελλάδα και να ορίσουν τον δρόμο για την Ελλάδα των αξιών", είπε και τόνισε ότι "η συνάντηση όλων αυτών των δυνάμεων και η ενότητά τους στη βάση των κοινών αρχών και των αξιών μας, είναι ο μοναδικός αξιόπιστος δρόμος για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια δύναμη πραγματικής προοδευτικής διακυβέρνησης για τον τόπο", "μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που θα συσπειρώνει γύρω της, με πολιτικούς και όχι άλλους όρους, όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και αριστερές δυνάμεις". Σημείωσε ότι αυτή η προσπάθεια έχει αξία, ότι για αυτήν αξίζει κάθε πρωτοβουλία και πρόσθεσε πως "και αυτό θα πράξω", συμπληρώνοντας ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει με κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά της χώρας.

    Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι ο εορτασμός της 3ης Σεπτέμβρη φέτος συμπίπτει με την έναρξη μιας πολύ κρίσιμης πολιτικής χρονιάς. Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία για την εκδήλωση του ΙΑΠ, είπε ότι με αφορμή αυτήν και την κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο την Τετάρτη, "εμφανίστηκαν αμέσως οι γνωστοί "καλοθελητές" που ασχολούνται εργολαβικά με τη δημιουργία νοσηρών εντυπώσεων με στόχο την πρόκληση τεχνητής εσωστρέφειας, την υπονόμευση των προσπαθειών συσπείρωσης και ανάκαμψης της παράταξης, τον ευτελισμό των προθέσεων". "Χαίρομαι γιατί η παρουσία όλων εδώ δίνει σήμερα ένα ηχηρό ράπισμα στους κύκλους αυτούς και είναι το προοίμιο της ενωτικής παρουσίας όλων στην κεντρική εκδήλωση της Τετάρτης".

    Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο κ. Βενιζέλος διεκόπη αρκετές φορές στην ομιλία του από μεγάλη μερίδα της αίθουσας που φώναζε συνθήματα υπέρ του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, και συγκεκριμένα "Παπανδρέου" και "Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά", με διάθεση αποδοκιμασίας προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. "'Ακουσα το σύνθημα «Γερά, να πέσει η Δεξιά». Θα μιλήσουμε την Τετάρτη για το πότε και πώς φτάσαμε στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη. Θα μιλήσουμε γι' αυτά", "απάντησε" ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι "θα μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας που δε μπορεί να χαρίζεται ούτε να αδικεί και να μηδενίζει".

    [02] Κατατίθεται την Πέμπτη η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ

    Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, με έκπτωση, υπό προϋποθέσεις, στον φόρο που επιβάλλεται στα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

    Ερωτηθείς ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης- μετά από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου-, εάν προγραμματίζεται μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα οικήματα, απάντησε ότι «ο ΕΝΦΙΑ θα κατατεθεί πριν την Παρασκευή, οπότε και θα συζητηθεί».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική τροπολογία (που θα περιλαμβάνει και τον αριθμό των δόσεων, αλλά και τις διορθώσεις για τους 4.000 οικισμούς) αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, θα δίδεται, υπό μια σειρά προϋποθέσεων, έκπτωση για τη συγκεκριμένη κατηγορία κτισμάτων, η οποία αναμένεται να κυμαίνεται στο επίπεδο του 20%.

    Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι ο κ. Χαρδούβελης ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να εξετάσει εναλλακτικά σενάρια ποσοστιαίων εκπτώσεων ή εισαγωγής παραμέτρων, οι οποίες θα περιορίζουν το συνολικό κόστος από τη μείωση του φόρου σε έως 50 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο, ότι το κόστος μιας έκπτωσης σε ποσοστό 25%- 30%, που ζητούσαν βουλευτές και στελέχη των κομμάτων της κυβέρνησης, θα ήταν άνω των 100 εκατ. ευρώ, ποσό που κρίθηκε ως «απαγορευτικό» για τα δημοσιονομικά δεδομένα.

    [03] Γ. Γκάουκ: Η Ρωσία έδωσε τέλος ντε φάκτο στη συνεργασία της με την Ευρώπη

    Η Ρωσία έχει «τερματίσει de facto τη συνεργασία της» με την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα στο Γκντανσκ της Πολωνίας ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την συνεχιζόμενη «νέα ένοπλη σύγκρουση στα σύνορα της Ευρώπης», στην Ουκρανία.

    «Επιθυμούμε μια εταιρική σχέση και σχέσεις καλής γειτονίας» με τη Ρωσία στο μέλλον, αλλά υπό τον όρο ότι η Μόσχα θα αλλάξει την πολιτική της και θα επανέλθει στην επίδειξη «σεβασμού στα δικαιώματα των λαών», είπε ο Γκάουκ σε μια ομιλία του στην τελετή για την 75η επέτειο από το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

    Αφού χαρακτήρισε ένα «θαύμα» την επαναπροσέγγιση ανάμεσα στους Γερμανούς και στους Πολωνούς, παρά τα δεινά που υπέστησαν οι τελευταίοι από τους Ναζιστές, ο πρόεδρος Γκάουκ εξέφρασε την απογοήτευσή του, την διάψευση των ελπίδων του για την εξέλιξη της Ρωσίας.

    «Πιστεύαμε και θέλαμε να πιστεύουμε ότι και η Ρωσία, η χώρα του Τολστόι και του Ντοστογιέφσκι, θα μπορούσε να γίνει μέρος του ενιαίου συνόλου της Ευρώπης», είπε. «Προκαλεί σοκ το γεγονός ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα ένοπλη σύρραξη στα σύνορα της Ευρώπης. Μια ένοπλη αναμέτρηση για την χάραξη νέων συνόρων και τη δημιουργία μιας νέα τάξης. Είναι γεγονός: η σταθερότητα και η ειρήνη στην Ήπειρό μας βρίσκονται εκ νέου σε κίνδυνο», συνέχισε ο Γκάουκ.

    «Μετά την πτώση του Τείχους, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το NATO και η ομάδα των σημαντικότερων βιομηχανικών κρατών ανέπτυξαν ειδικές σχέσεις με τη Ρωσία και ενέταξαν τη χώρα αυτή στους κόλπους τους με διάφορους τρόπους. Αυτή η εταιρική σχέση διερρήχθη ντε φάκτο από τη Ρωσία», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γερμανίας.

    «Επιθυμούμε μια εταιρική σχέση και σχέσεις καλής γειτονίας (με την Ρωσία) στο μέλλον επίσης, αλλά αυτή η στροφή θα πρέπει να γίνει στη βάση μιας αλλαγής της ρωσικής πολιτικής, της επανόδου της στον σεβασμό των δικαιωμάτων των λαών», επέμεινε ο Γκάουκ.

    [04] Στους «16» του Μουντομπάσκετ η Εθνική

    Ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο ήταν αρκετό για την Εθνική Ανδρών προκειμένου να κρατήσει το αήττητο στον Β' όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας και να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

    Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 90-79 του Πουέρτο Ρίκο στην 3η αγωνιστική και υποχρέωσε τους αντιπάλους σε πρόωρη έξοδο από τη διοργάνωση, καθώς έχουν τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

    Επόμενο εμπόδιο της Εθνικής, που αύριο έχει ρεπό, η Κροατία την Τετάρτη (21:00).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 September 2014 - 20:30:22 UTC