Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας στον ΣΕΤΕ
  • [02] Νικ. Κακλαμάνης: Ο Κ. Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας
  • [03] Γκ. Χαρδούβελης: Έχει ανέβει ο πήχης των προσδοκιών
  • [04] Την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Κίνα εγκαινίασε ο Β. Πούτιν
  • [05] Ο Τ. Ερντογάν ζητά από την Ελλάδα «να κάνει το καθήκον της» στο Κυπριακό

  • [01] Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας στον ΣΕΤΕ

    Τη θέση ότι η αύξηση του τουρισμού θα έπρεπε να συνδέεται επαρκώς με τη διάχυση του τουριστικού εισοδήματος στην πραγματική οικονομία, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνάντησή του με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην προστασία των εργασιακών σχέσεων και στην αξιοπρεπώς αμειβόμενη απασχόληση, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ με κοινωνικούς φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι, σύμφωνα με το στρατηγικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό, προτεραιότητα είναι ο αναπροσανατολισμός του τουριστικού προτύπου και η ανασύνθεση του τουριστικού προϊόντος, προωθώντας ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στηρίζοντας καινοτόμες δράσεις.

    [02] Νικ. Κακλαμάνης: Ο Κ. Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας

    O Κώστας Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφέροντας ότι έχει εξουσιοδότηση από τον πρώην πρωθυπουργό για να το πει δημοσίως.

    Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα είπε: «Πριν τον Δεκαπενταύγουστο, συναντήθηκα με τον Κώστα Καραμανλή και για το θέμα το συγκεκριμένο μου είπε πως αν ερωτηθείς, σου λέω να απαντήσεις πως εγώ ο ίδιος λέω πως αυτό είναι κάτι που δεν με ενδιέφερε ούτε με ενδιαφέρει, ούτε καν να το συζητάμε. Δεν υφίσταται σαν σενάριο».

    [03] Γκ. Χαρδούβελης: Έχει ανέβει ο πήχης των προσδοκιών

    «Έχει ανέβει πολύ ο πήχης των προσδοκιών» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της αυριανής έναρξης των συνομιλιών της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι.

    Όπως επισήμανε ο κ. Χαρδούβελης, η Αθήνα δεν βάζει κόκκινες γραμμές για τη διαπραγμάτευση, τονίζοντας πως έχει δοθεί προτεραιότητα σε πολλά διαρθρωτικά μέτρα τα οποία και αναμένεται κυρίως να συζητηθούν στο Παρίσι.

    Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως δεν έχει καμία ανησυχία για τα αποτελέσματα των επαφών στο Παρίσι, φροντίζοντας, πάντως, να ξεκαθαρίσει πως τα στελέχη του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ μπορούν να συζητήσουν μόνο για το Μνημόνιο, κάτι που σημαίνει, όπως τόνισε, ότι η Αθήνα δεν αναμένει να υπάρξουν πολιτικές αποφάσεις από τη συνάντηση.

    [04] Την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Κίνα εγκαινίασε ο Β. Πούτιν

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παρέστη σήμερα στην τελετή έναρξης των εργασιών για την κατασκευή αγωγού μέσω του οποίου η Ρωσία θα μεταφέρει για πρώτη φορά φυσικό αέριο στην Κίνα και πρόκειται να αυξήσει τις εμπορικές συναλλαγές της χώρας με την Ασία, την ώρα που οι σχέσεις της με τη Δύση είναι στο χειρότερο σημείο τους εδώ και καιρό.

    Οαγωγός αυτός θα επιτρέψει στη Μόσχα να τηρήσει το συμβόλαιο που υπέγραψε τον Μάιο με το Πεκίνο, έπειτα από δέκα χρόνια δύσκολων διαπραγματεύσεων, βάσει του οποίου η Ρωσία θα παραδώσει για πρώτη φορά φυσικό αέριο στην Κίνα μέσω αγωγού.

    Το συμβόλαιο αυτό εκτιμάται ότι θα αποφέρει στη Ρωσία 400 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 300 δισεκ. ευρώ) τα επόμενα 30 χρόνια και προβλέπει την παροχή 38 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου από το 2018.

    Η κατασκευή του κινεζικού τμήματος του αγωγού αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2015, διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολί στη διάρκεια της σημερινής τελετής.

    [05] Ο Τ. Ερντογάν ζητά από την Ελλάδα «να κάνει το καθήκον της» στο Κυπριακό

    Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την άφιξή του στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, δήλωσε ότι το Κυπριακό θα λυθεί πολύ σύντομα, αν η Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη, «κάνει το καθήκον της, όπως το κάνει και η Τουρκία».

    «Η Τουρκία δεν θα ξεχάσει ποτέ τους Τουρκοκύπριους» είπε ο κ. Ερντογάν, υπενθυμίζοντας ότι σε λίγους μήνες θα φτάσει νερό από την Τουρκία στα κατεχόμενα και αργότερα και ηλεκτρικό ρεύμα. Όταν οι Ελληνοκύπριοι το χρειαστούν, ανέφερε, θα πάρουν μήνυμα ειρήνης.

    Τον Τούρκο Πρόεδρο υποδέχτηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, με τον οποίο είχε αργότερα συνομιλίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 September 2014 - 14:30:24 UTC