Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη 1 το μεσημέρι, η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη
  • [02] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κίσαμο Χανίων
  • [03] Σημαντική αύξηση του τουρισμού φέτος στην Ελλάδα
  • [04] Μόσχα και Κίεβο αντάλλαξαν αιχμαλώτους

  • [01] Στη 1 το μεσημέρι, η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη

    Στη μία το μεσημέρι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Γιάννη Μώραλη και των νέων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

    Τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2014, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αναμένεται να συνεδριάσουν οι νέοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, ενώ την επόμενη Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο για την εκλογή των νέων οργάνων διοίκησης. Η θητεία της νέας δημοτικής αρχής αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και θα ολοκληρωθεί την 31η Αυγούστου 2019.

    Στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου θα παραβρεθεί και ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ν. Κούζηλος ο οποίος εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές. Στην περιοχή θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς στις 12 το μεσημέρι η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή «ΚΕΕΡΦΑ» πραγματοποιεί αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

    [02] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κίσαμο Χανίων

    Kαλλιεργήσιμη κυρίως με ελιές, γη, καθώς και δασική και χορτολιβαδικη έκταση έκαψε η μεγαλύτερη- για το φετινό καλοκαίρι- πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην Κίσσαμο Χανίων και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, μετά και τις ολονύκτιες προσπάθειες των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων που είχαν να αντιμετωπίσουν και τους ισχυρούς ανέμους .

    Το βασικό μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι, όπου από τις 6.30 το πρωί του Σαββάτου βρισκόταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγω για καμένη έκταση περίπου 3000 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 1000 ήταν καλλιέργειες, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν και δύο παλιά εγκαταλελειμμένα οικήματα.

    Οι πυροσβέστες σε όλη τη διάρκεια της νύχτας προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και μικρές εστίες φωτιάς ενώ η ίδια εικόνα υπάρχει και σήμερα από το πρωί παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν κάποιο ενεργό μέτωπο. Ωστόσο και με δεδομένο ότι και σήμερα πνέουν δυνατοί άνεμοι οι δυνάμεις που παραμένουν στο σημείο είναι σε συνεχή επιφυλακή.

    [03] Σημαντική αύξηση του τουρισμού φέτος στην Ελλάδα

    Η σημαντική άνοδος της τουριστικής κίνησης στο πρώτο εξάμηνο του 2014 συνοδεύεται και με ανάλογη αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά +13,4%, έναντι αύξησής τους κατά +17,5% στο πρώτο εξάμηνο του 2013.Παράλληλα, το ισοζύγιο ταξιδιωτικών υπηρεσιών παρουσίασε σημαντικό πλεόνασμα 2.916,5 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2014 (πρώτο εξάμηνο 2013: 2.589,4 εκατ. ευρώ), σημειώνοντας αύξηση κατά +12,6%, έναντι της πολύ μεγάλης αύξησής του κατά +26,8%, που είχε σημειωθεί στο πρώτο εξάμηνο 2013.

    Αξιόλογη ήταν η αύξηση των ταξιδιωτών από τις χώρες της Ζώνης του Ευρώ και της ΕΕ-28 .Αισθητή ήταν και η άνοδος των αφίξεων από τις Λοιπές Χώρες, οι οποίες σταδιακά εντάσσονται στις σημαντικές πηγές του Ελληνικού Τουρισμού. Από αυτές διακρίνεται η συνεχιζόμενη αύξηση των τουριστικών αφίξεων από την Ρωσία. Επισημαίνεται επίσης η σημαντική αύξηση των αφίξεων από τις ΗΠΑ. Οι σημαντικές τουριστικές ροές που σημειώνονται το 2014, ακολουθούν αυτές του 2013 όταν εμφανίστηκε η υψηλότερη επίδοση διεθνών αφίξεων στα χρονικά του Ελληνικού τουρισμού.

    Οι αναλυτές της Alpha Bank αναφέρουν ότι οι εξελίξεις αυτές δείχνουν την οριστική εξάλειψη της αρνητικής εικόνας της χώρας στο εξωτερικό και την ανάδειξη των πραγματικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδος στους τομείς της παροχής τουριστικών υπηρεσιών όλων των κατηγοριών, ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες.

    [04] Μόσχα και Κίεβο αντάλλαξαν αιχμαλώτους

    Η Ουκρανία άφησε ελεύθερους ρώσους αλεξιπτωτιστές που είχε συλλάβει και η Ρωσία έκανε το ίδιο με 63 ουκρανούς στρατιώτες, που πέρασαν στο έδαφός της την προηγούμενη εβδομάδα, όπως μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα έναν διοικητή των αλεξιπτωτιστών.

    Το πρακτορείο RIA επικαλέστηκε τον ρώσο υποστράτηγο Αλεξέι Ραγκόζιν, ο οποίος δήλωσε ότι οι αλεξιπτωτιστές επέστρεψαν στη χώρα τους έπειτα από "πολύ δύσκολες" διαπραγματεύσεις.

    Η Ουκρανία είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι συνέλαβε 10 αλεξιπτωτιστές και τους παρουσίασε στους δημοσιογράφους, ως απόδειξη ότι ο ρωσικός στρατός πολεμά στο πλευρό των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών. Η Ρωσία είχε απαντήσει ότι οι άνδρες πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 August 2014 - 8:30:20 UTC