Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περισυλλογή 138 μεταναστών ανατολικά της Σύμης
  • [02] Σεισμός 5,7 βαθμών 145 χλμ. νότια της Αθήνας
  • [03] Στα τρία εκατομμύρια ανήλθαν οι Σύροι πρόσφυγες
  • [04] Κόκκινος συναγερμός για τις αεροπορικές πτήσεις έπειτα από έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία
  • [05] Αρχηγός των ανταρτών συμφωνεί να επιτρέψει στα ουκρανικά στρατεύματα να αποχωρήσουν
  • [06] Ο Μπαν Κι Μουν καταγγέλλει «τις σφαγές αμάχων» στο Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος
  • [07] Ομπάμα - Μέρκελ: Η συμπεριφορά της Ρωσίας στην Ουκρανία «δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες»
  • [08] Ο Πούτιν ζήτησε από τους αντάρτες να αφήσουν τα περικυκλωμένα ουκρανικά στρατεύματα να φύγουν από το πεδίο της μάχης

  • [01] Περισυλλογή 138 μεταναστών ανατολικά της Σύμης

    Ξύλινο σκάφος με 138 παράτυπους μετανάστες προσάραξε τις πρωινές ώρες σήμερα σε βραχώδη περιοχή ανατολικά της Σύμης, προκειμένου να αποφύγει έλεγχο πλωτού της λετονικής Ακτοφυλακής που περιπολούσε στη θαλάσσια περιοχή, στο πλαίσιο του σχεδίου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ».Οι μετανάστες προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή στη βραχώδη περιοχή αλλά εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν απο στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σύμης που έφθασαν στο σημείο με περιπολικό σκάφος.Επίσης, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σάμου περισυνελέγησαν απο σκάφος της frontex επτά παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε λέμβο.

    Εξάλλου, δύο διακινητές και 37 παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χτες, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ρόδου. Το ιστιοφόρο είχε αποβιβάσει τους μετανάστες στην περιοχή «Πεύκων» Λίνδου.

    [02] Σεισμός 5,7 βαθμών 145 χλμ. νότια της Αθήνας

    Στους 5,7 βαθμούς Ρίχτερ προσδιορίζει επισήμως το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το μέγεθος του σεισμού που σημειώθηκε στις 06:45 με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 145 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας ή 58 χλμ. ανατολικά βορειοανατολικά της Νεάπολης Βοιών Λακωνίας. Στην ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η δόνηση χαρακτηρίζεται «πολύ ισχυρή». Καθησυχαστικός εμφανίζεται στις δηλώσεις του ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος προσδιόρισε το εστιακό βάθος του σεισμού στα 80-85 χιλιόμετρα.

    [03] Στα τρία εκατομμύρια ανήλθαν οι Σύροι πρόσφυγες

    Τρία εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα σε γειτονικές χώρες, σε μια έξοδο η οποία άρχισε τον Μάρτιο του 2011 και δεν δείχνει σημάδια να υποχωρεί, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ. Ο αριθμός ρεκόρ του ενός εκατομμυρίου προσφύγων καταγράφηκε μέσα στο 2013, ενώ άλλοι 6,5 εκατ. άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι μέσα στη Συρία, πράγμα που σημαίνει ότι «σχεδόν οι μισοί από το συνολικό πληθυσμό των Σύρων έχουν πλέον εξαναγκασθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να διαφύγουν για να σώσουν τη ζωή τους» προσθέτει ο παγκόσμιος οργανισμός.

    «Η συριακή κρίση έχει γίνει η μεγαλύτερη ανθρωπιστική έκτακτη ανάγκη της εποχής μας, ωστόσο ο κόσμος δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των προσφύγων και των χωρών που τους φιλοξενούν», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντόνιο Γκουτέρες, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων αυτών παραμένει σε γειτονικές χώρες, με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο Λίβανο (1,14 εκατ.), την Τουρκία (815.000) και την Ιορδανία (608.000), έγινε γνωστό από την Αρμοστεία. Περίπου 215.000 πρόσφυγες βρίσκονται στο Ιράκ και οι υπόλοιποι στην Αίγυπτο και άλλες χώρες.

    [04] Κόκκινος συναγερμός για τις αεροπορικές πτήσεις έπειτα από έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία

    Ηφαιστειακή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στον παγετώνα Ντινγκγιουγιοκούλ, με αποτέλεσμα οι αρχές να αυξήσουν στο κόκκινο το επίπεδο του συναγερμού για τις αεροπορικές πτήσεις, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο, αλλά δεν έχει εντοπισθεί ηφαιστειακή τέφρα, ανακοίνωσαν οι αρχές της Ισλανδίας. Εδώ και περίπου μία εβδομάδα καταγράφεται στην περιοχή αυξημένη σεισμική δραστηριότητα.

    Η τέφρα από την έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου Εϊγιαφιατλαγιοκούτλ το 2010 είχε προκαλέσει τον αποκλεισμό επί έξι ημέρες μεγάλου μέρους του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου. Ο κόκκινος συναγερμός σημαίνει πως επίκειται ή βρίσκεται σε εξέλιξη έκρηξη και είναι πιθανόν να υπάρξει σημαντική εκπομπή τέφρας.

    [05] Αρχηγός των ανταρτών συμφωνεί να επιτρέψει στα ουκρανικά στρατεύματα να αποχωρήσουν

    Ένας αρχηγός των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, ο Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε να ανοίξει ένας ανθρωπιστικός διάδρομος για τα περικυκλωμένα ουκρανικά στρατεύματα έπειτα από τη σχετική δήλωση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Πούτιν κάλεσε νωρίτερα σήμερα τους αντάρτες να ανοίξουν ένα διάδρομο στην ανατολική Ουκρανία ώστε να μπορέσουν τα ουκρανικά κυβερνητικά στρατεύματα να αποχωρήσουν από το πεδίο της μάχης.

    «Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο» δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Ροσίγια 24 TV ο Ζαχαρτσένκο, πρωθυπουργός της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, προσθέτοντας πως τα στρατεύματα θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους τα βαρέα τεθωρακισμένα οχήματα και τα πυρομαχικά τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Πούτιν ζήτησε από τους αντάρτες να αφήσουν τα περικυκλωμένα ουκρανικά στρατεύματα να φύγουν από το πεδίο της μάχης

    Ομπάμα - Μέρκελ: Η συμπεριφορά της Ρωσίας στην Ουκρανία «δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες»

    [06] Ο Μπαν Κι Μουν καταγγέλλει «τις σφαγές αμάχων» στο Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος

    Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν κατήγγειλε σήμερα «τις σφαγές αμάχων» από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ. «Όλες οι μεγάλες θρησκείες αγαπούν την ειρήνη και την ανεκτικότητα» δήλωσε κατά την Έκτη Διάσκεψη της Συμμαχίας των Πολιτισμών του ΟΗΕ που διεξάγεται στο Μπαλί της Ινδονησίας. «Γι' αυτό είμαι ιδιαίτερα αγανακτισμένος με τις πληροφορίες που προέρχονται από το Ιράκ και κάνουν λόγο για σφαγές αμάχων από το ΙΚΙΛ (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε)» το οποίο αποκαλείται πλέον απλώς Ισλαμικό Κράτος, πρόσθεσε ο Μπαν.

    «Κοινότητες ολόκληρες που ζούσαν εδώ και γενιές στο βόρειο Ιράκ πιέζονται να φύγουν υπό την απειλή του θανάτου μόνο και μόνο εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων», δήλωσε ακόμη ο γενικός γραμματέας. Φημισμένο για την ωμότητά του, το Ισλαμικό Κράτος, μια σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση που γεννήθηκε το 2006 στο Ιράκ με άλλο όνομα και επανεμφανίσθηκε σε πλήρη ισχύ το 2013 μεσούντος του πολέμου στη Συρία, κήρυξε στα τέλη Ιουνίου την ίδρυση ενός ισλαμικού χαλιφάτου στις περιοχές που κατέκτησε στη χώρα αυτή και στο Ιράκ.

    [07] Ομπάμα - Μέρκελ: Η συμπεριφορά της Ρωσίας στην Ουκρανία «δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες»

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συμφώνησαν την Πέμπτη το βράδυ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι η συμπεριφορά της Ρωσίας στην Ουκρανία «δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες», ανακοίνωσε η καγκελαρία στο Βερολίνο. «Υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την άφιξη νέων ρωσικών στρατευμάτων και ρωσικού στρατιωτικού υλικού στην ανατολική Ουκρανία» ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Σέιμπερτ προσθέτοντας ότι «η καγκελάριος και ο Πρόεδρος συμφωνούν ότι μια τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να παραμείνει χωρίς συνέπειες».

    Η Άγγελα Μέρκελ «επιβεβαίωσε» επίσης προς τον Πρόεδρο Ομπάμα ότι η ουκρανική κρίση θα βρεθεί στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες το προσεχές Σάββατο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας. Η καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για μια «διπλωματική λύση» στη σύγκρουση, χωρίς να προσδιορίζει όμως το περίγραμμα, όπως είπε ο Σέιμπερτ. Από τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι «είναι προφανές σε όλο τον κόσμο» ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται στην Ουκρανία, αλλά απέκλεισε επίσης κάθε χρήση βίας «για την επίλυση του ουκρανικού ζητήματος».

    [08] Ο Πούτιν ζήτησε από τους αντάρτες να αφήσουν τα περικυκλωμένα ουκρανικά στρατεύματα να φύγουν από το πεδίο της μάχης

    Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τους φιλο-ρώσους αυτονομιστές να δημιουργήσουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο στην ανατολική Ουκρανία για τα περικυκλωμένα ουκρανικά κυβερνητικά στρατεύματα ώστε να εγκαταλείψουν το πεδίο της μάχης, ανέφερε το Κρεμλίνο σε σχετική του ανακοίνωση την Παρασκευή.

    «Καλώ τις δυνάμεις της πολιτοφυλακής να ανοίξουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για τα περικυκλωμένα ουκρανικά στρατεύματα προκειμένου να μην υπάρξουν άσκοπα θύματα και να τους επιτραπεί να εγκαταλείψουν το πεδίο της μάχης χωρίς εμπόδιο, για να επανενωθούν με τις οικογένειές τουςκαι για την παροχή επείγουσας ιατρικής βοήθειας σε όσους έχουν τραυματιστεί ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επιχείρησης», ανέφερε η ανακοίνωση του ρώσου προέδρου.

    Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της ανατολικής Ουκρανίας, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την πρώτη αυτοκινητοπομπή η οποία μετέφερε ρωσική ανθρωπιστική βοήθειας στα ανατολικά της Ουκρανίας και στη συνέχεια επέστρεψε στη Ρωσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 August 2014 - 6:30:21 UTC