Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιάννης Δραγασάκης: Νέο φορολογικό σύστημα και πέντε μέτρα για την ανασυγκρότηση της χώρας
  • [02] Μεταφέρεται η έδρα του ελληνικού Προξενείου από τη Μαριούπολη στο Ντνιεπροπετρόφσκ της Ουκρανίας
  • [03] Σ. Βούλτεψη: Η ελληνική οικονομία έχει ανοδική πορεία
  • [04] Π. Ποροσένκο: «Δύσκολη αλλά ελέγξιμη» η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία
  • [05] Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 19:00 για την Ουκρανία

  • [01] Γιάννης Δραγασάκης: Νέο φορολογικό σύστημα και πέντε μέτρα για την ανασυγκρότηση της χώρας

    Τη θεσμοθέτηση ενός νέου φορολογικού συστήματος, καθώς «δεν μπορείς να μεταρρυθμίσεις το υπάρχον, γιατί δεν λειτουργεί», προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο» και ανακοίνωσε πέντε μέτρα που θα πάρει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας.

    Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, τονίζοντας πως «δεν διορθώνεται και πρέπει να αποσυρθεί», ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να βγει από την κρίση χωρίς να υπάρχει πολιτική που επιδιώκει διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους».

    Επανέλαβε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πολιτική ανατροπή σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με διεθνοποίηση του ζητήματος του χρέους και τη δημιουργία μετώπου των χρεωμένων χωρών.

    [02] Μεταφέρεται η έδρα του ελληνικού Προξενείου από τη Μαριούπολη στο Ντνιεπροπετρόφσκ της Ουκρανίας

    Mε απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου μεταφέρθηκε προσωρινά η έδρα του ελληνικού Προξενείου από τη Μαριούπολη στο Ντνιεπροπετρόφσκ της Ουκρανίας, λόγω «επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας στην περιοχή της Μαριούπολης», όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

    Ο κ. Βενιζέλος έδωσε εντολή να ενημερωθούν άμεσα όλοι οι εκπρόσωποι των Ελληνικών κοινοτήτων για την μεταφορά του Γενικού Προξενείου, το οποίο θα συνεχίσει να προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες του στους Ομογενείς.

    Η Μαριούπολη, σημειώνεται, είναι ένα από τα κυριότερα κέντρα του ελληνισμού της πρώην Σοβιετικής 'Ενωσης.

    [03] Σ. Βούλτεψη: Η ελληνική οικονομία έχει ανοδική πορεία

    «Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους υπουργούς που θα κάνουν τη διαπραγμάτευση στο Παρίσι. Όλες οι συσκέψεις που κάνουμε με τους θεσμικούς μας εταίρους είναι ουσίας. Έχουμε σχέδιο εξόδου από την κρίση. Για να μπορέσουμε να βγούμε από τα Μνημόνια -που κάποιοι επαγγέλλονται ανέξοδα- πρέπει να έχουμε έναν οδικό χάρτη. Επειδή αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στην έξοδο και τα στοιχεία της οικονομίας είναι τέτοια που μας δίνουν αυτήν τη δυνατότητα, προσπαθούμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

    Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΡΙΤ, η εκπρόσωπος είπε ότι το πλεόνασμα, οι αναβαθμίσεις των διεθνών οίκων και η πτωτική πορεία των σπρεντ «είναι στοιχεία που δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία όχι μόνο σταθεροποιείται, αλλά έχει πάρει την ανοδική πορεία. Αυτά είναι όπλα για να μπορέσουμε να πούμε "έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας"».

    [04] Π. Ποροσένκο: «Δύσκολη αλλά ελέγξιμη» η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, μιλώντας σήμερα μετά τις απώλειες που είχαν οι κυβερνητικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία, τόνισε ότι η κατάσταση στην εμπόλεμη ζώνη είναι "εξαιρετικά δύσκολη (...) αλλά ελέγξιμη", όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

    Ο Ποροσένκο, ο οποίος έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας μετά την πτώση της πόλης Νοβοαζόφσκ στα χέρια των φιλορώσων αυτονομιστών, είπε ότι ρωσικά στρατεύματα "'έσπευσαν να βοηθήσουν" τους αντάρτες μετά τις στρατιωτικές επιτυχίες του Κιέβου επί του πεδίου.

    Λίγο νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανασυντάχθηκαν για να υπερασπιστούν την παραλιακή πόλη Μαριούπολη, στα δυτικά του Νοβοαζόφσκ, στην Αζοφική Θάλασσα και έχουν αρκετούς στρατιώτες για να αποτρέψουν την κατάληψή της από τους αντάρτες.

    [05] Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 19:00 για την Ουκρανία

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) για να συζητήσει τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 August 2014 - 16:30:22 UTC