Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Πανελλαδικών
  • [02] «Προετοιμασίες για την ιδιωτικοποίηση της Rosneft»
  • [03] Αυτονομιστές, υποστηριζόμενοι από Ρώσους στρατιώτες, εισήλθαν στη Νοβοαζόφσκ
  • [04] Απεργία πιλότων της Germanwings, αύριο

  • [01] Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Πανελλαδικών

    Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους καθώς και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο- Όνομα- Πατρώνυμο- Μητρώνυμο).

    Τα αποτελέσματα των φετινών εξετάσεων έφεραν άνοδο των βάσεων στις δημοφιλείς σχολές, ενώ μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στα περιφερειακά πανεπιστήμια, σε σχέση με τα ιδρύματα των μεγάλων αστικών κέντρων.

    Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας. Ανακοινώθηκαν, επίσης, τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών- μελών της ΕΕ μη ελληνικής καταγωγής. Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου http://moreresults.minedu.gov.gr

    [02] «Προετοιμασίες για την ιδιωτικοποίηση της Rosneft»

    Ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε σήμερα ότι γίνονται προετοιμασίες για την πώληση ενός μέρους του μεριδίου που διθέτει το κράτος στην εταιρεία Rosneft, την κορυφαία παγκοσμίως παραγωγό πετρελαίου, και ότι θα μπορούσε να πωληθεί σε δύο τμήματα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

    Η ρωσική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως σχεδιάζει να πωλήσει το 19,5% της Rosneft. Η Ρωσία παρουσίασε το 2010 σχέδια ιδιωτικοποιήσεων που καλύπτουν αριθμό εταιρειών, με στόχο να ενισχυθούν τα κρατικά ταμεία και να βελτιωθεί η εταιρική διοίκηση, αλλά έκτοτε έχουν σημειωθεί πολλές καθυστερήσεις.

    [03] Αυτονομιστές, υποστηριζόμενοι από Ρώσους στρατιώτες, εισήλθαν στη Νοβοαζόφσκ

    Αυτονομιστές υποστηριζόμενοι από Ρώσους στρατιώτες εισήλθαν στην πόλη Νοβοαζόφσκ στη νοτιοανατολική Ουκρανία και κατέλαβαν το στρατηγικής σημασίας ύψωμα Σαβούρ-Μοχίλα στην ανατολική Ουκρανία, ενώ βομβαρδισμοί με όλμους στοίχισαν τη ζωή 11 αμάχων το τελευταίο 24ωρο στο φιλορωσικό προπύργιο του Ντονέτσκ, επίσης στην ανατολική Ουκρανία, έγινε σήμερα γνωστό από ουκρανικές και τοπικές πηγές.

    «Υπάρχει στρατιωτικός εξοπλισμός στο Νοβοαζόφσκ που έφθασε πριν από δύο ημέρες περνώντας τα σύνορα από τη Ρωσία» δήλωσε τηλεφωνικά προς το Ρόιτερς μαχητής φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής, του αποκαλούμενου τάγματος Αζόφ που υποστηρίζει τον ουκρανικό στρατό. «Ο εξοπλισμός φέρει τις σημαίες των ανταρτών της DNR (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ), αλλά είναι τακτικές ρωσικές δυνάμεις» πρόσθεσε ο μαχητής, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί. Σε χωριστή επικοινωνία, ένας κάτοικος της πόλης αυτής στην Αζοφική Θάλασσα, ο οποίος είπε πως ονομάζεται Μίκολα, δήλωσε: «Οι αρχές στην πόλη είναι της DNR. Άρματα μάχης μετακινούνται προς τα εδώ και είναι στον αυτοκινητόδρομο, αλλά δεν γίνονται μάχες στην πόλη».

    [04] Απεργία πιλότων της Germanwings, αύριο

    Το συνδικάτο των πιλότων Cockpit ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να πραγματοποιήσει απεργία αύριο το πρωί στη Γερμανία στην εταιρία Germanwings, θυγατρική της Lufthansa, ενώ διαπραγματεύσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις πρόωρης συνταξιοδότησής τους αναμένεται να επαναληφθούν σήμερα.

    «Η απεργία θα αφορά όλες τις πτήσεις αναχώρησης της Germanwings απ' όλα τα αεροδρόμια της Γερμανίας από τις 06.00 έως τις 12.00 (τοπική ώρα /07.00 έως 13.000 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε το συνδικάτο Cockpit. "Σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας (με τη διοίκηση στις προβλεπόμενες σήμερα διαπραγματεύσεις) δεν θα πραγματοποιηθεί ασφαλώς απεργία» διευκρίνισε το συνδικάτο. Περίπου 700 πιλότοι από τους 9.000 του ομίλου Lufthansa εργάζονται στη Germanwings.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 August 2014 - 8:30:22 UTC