Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας
  • [02] Πρόσκληση Ευ. Βενιζέλου σε Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Το θέμα είναι να μπει η χώρα οριστικά σε πορεία εξόδου από την κρίση
  • [04] Ελληνική στήριξη στον Μοσκοβισί
  • [05] Σ. Λαβρόφ: Η Μόσχα δεν έχει συμφέρον να κατατμηθεί η Ουκρανία

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας

    Τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των αρμοδίων υπουργών, ζήτησε ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει των επαφών με την τρόικα στο Παρίσι στις 2 Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε, όπως τόνισε, να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τη χώρα.

    Ο Αντώνης Σαμαράς στην παρέμβασή του επικαλέστηκε, μάλιστα, το νέο σημερινό ράλι των ελληνικών ομολόγων θέλοντας να τονίσει τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και το κλίμα που επικρατεί για τη χώρα μας στις διεθνείς αγορές.

    Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι υπουργοί της κυβέρνησης που θα μεταβούν στη γαλλική πρωτεύουσα, πραγματοποιήθηκε καταγραφή των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί μέχρι τώρα και όπως διαπιστώθηκε περίπου το 80% των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει έχει ήδη υλοποιηθεί.

    [02] Πρόσκληση Ευ. Βενιζέλου σε Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη

    Πρόσκληση να συμμετάσχουν στην εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη την ερχόμενη Τετάρτη στο Ζάππειο, για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την Μεταπολίτευση και από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου, απηύθυνε σήμερα προς τους πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους του Κινήματος, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι προσκλήσεις που απηύθυνε ο κ. Βενιζέλος μέσω προσωπικού email προς τον κ. Σημίτη και τον κ. Παπανδρέου, τη συμμετοχή των οποίων στην εκδήλωση θεωρεί αυτονόητη, κινούνται σε θερμό και ενωτικό κλίμα, σε τόνο συσπείρωσης της παράταξης στην πορεία προς την ανασυγκρότηση της. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι έχουν προσκληθεί όλοι στην εκδήλωση και ότι γίνονται εντατικές και πυκνές προετοιμασίες, με πνεύμα συσπείρωσης και ενότητας, χωρίς καμία διάθεση για διενέξεις με κανέναν, καθώς επίσης και ότι είναι αντίθετοι σε μάχες χαρακωμάτων και εσωστρέφειας. Επιπλέον στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν ότι η εκδήλωση του κόμματος για την 3η Σεπτέμβρη και η έκθεση ιστορικού υλικού "Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή" που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου στο Ζάππειο από 1 έως 7 Σεπτεμβρίου, υπηρετούν τον ίδιο σκοπό και δεν έρχονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους.

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Το θέμα είναι να μπει η χώρα οριστικά σε πορεία εξόδου από την κρίση

    "Το θέμα είναι η χώρα να μπει οριστικά στην πορεία προς την έξοδο από την κρίση και να αλλάξει το πλαίσιο, τα συμφραζόμενα, να καταλάβουν όλοι και μέσα στην Ελλάδα και εκτός Ελλάδος, ότι αλλάζουμε φάση. Αυτό είναι το σημαντικό" σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή και των υπουργών που θα μεταβούν στο Παρίσι για τις συνομιλίες με τους εκπροσώπους της τρόικας, καθώς επίσης και των στελεχών που θα συνοδεύσουν την κυβερνητική αποστολή εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

    Σε ερωτήσεις για τις "κόκκινες" γραμμές της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι πολύ καθαρό το πλαίσιο για κάθε υπουργείο και συνολικά. Ερωτηθείς σχετικά με ασφαλιστικά ζητήματα, ανέφερε ότι "το βασικό μας θέμα είναι να κάνουμε τις ρυθμίσεις για να διευκολύνουμε τις δόσεις". Ο κ. Βενιζέλος, σε ερωτήσεις για το θέμα των απολύσεων, είπε ότι δεν έγινε συζήτηση για απολύσεις και υπογράμμισε ότι σημασία έχει να δοθεί το μήνυμα στον δημόσιο υπάλληλο ότι πρέπει να βοηθήσει το κράτος ώστε αυτό να είναι στην υπηρεσία του πολίτη και της ανάπτυξης, ότι δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται τίποτα, να νιώσει ασφαλής.

    [04] Ελληνική στήριξη στον Μοσκοβισί

    Τη στήριξη της Ελλάδας στη διεκδίκηση του σημαντικού χαρτοφυλακίου των Οικονομικών, στην υπό διαμόρφωση Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζήτησε ο προταθείς για Επίτροπος από τη γαλλική κυβέρνηση Πιέρ Μοσκοβισί, κατά την ολιγόωρη επίσκεψή του σήμερα στην Αθήνα, ο οποίος συνόψισε τις προτεραιότητες της μελλοντικής Επιτροπής σε τρεις λέξεις: «ανάπτυξη, απασχόληση, επενδύσεις».

    Ο κ. Μοσκοβισί, μετά τις επαφές με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Ανάπτυξης, έδωσε μια σύντομη συνέντευξη τύπου, στην οποία όμως ήταν εξαιρετικά φειδωλός ως προς το περιεχόμενο των συζητήσεων με τους Έλληνες συνομιλητές του. Έκανε ειδική μνεία στην ανεργία, είπε ότι είναι εντυπωσιασμένος από τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και ότι του εξέφρασαν την ανησυχία τους και για την ανάγκη να δοθεί από ευρωπαϊκής πλευράς μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη και την απασχόληση. «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να πάρουν αυτό το μήνυμα» τόνισε, προσθέτοντας ότι «η ΕΕ είναι και πρέπει να είναι στο πλευρό της Ελλάδας».

    [05] Σ. Λαβρόφ: Η Μόσχα δεν έχει συμφέρον να κατατμηθεί η Ουκρανία

    Η Ρωσία δεν έχει κανένα συμφέρον να δει την Ουκρανία να διχοτομείται, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος ωστόσο τόνισε πως «σέβεται» τις ανακηρύξεις ανεξαρτησίας στις περιοχές των φιλορώσων αυτονομιστών, το Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ.

    «Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να δούμε την Ουκρανία κατατμημένη» είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

    «Σεβόμαστε πλήρως το αποτέλεσμα (των δημοψηφισμάτων, τα οποία διεξήχθησαν τον Μάιο στο Λουγκάνσκ και στο Ντονέτσκ) και δηλώνουμε δημοσίως ότι τασσόμαστε υπέρ της πραγμάτωσης αυτού που ψήφισαν οι πολίτες της νοτιοανατολικής Ουκρανίας μέσω διαπραγματεύσεων» με το Κίεβο, συνέχισε.

    «Το συμφέρον μας είναι να διατηρήσουμε τον σημαντικό ρωσικό πληθυσμό στην Ουκρανία (. . .) να είναι μια καλή χώρα για να ζουν οι Ρώσοι»κατέληξε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 August 2014 - 20:30:25 UTC