Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για εμπαιγμό της ΕΕ και της κυβέρνησης απέναντι στους ροδακινοπαραγωγούς, κάνει λόγο το ΚΚΕ
  • [02] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο
  • [03] Α. Μέρκελ: Στόχος, η διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας

  • [01] Για εμπαιγμό της ΕΕ και της κυβέρνησης απέναντι στους ροδακινοπαραγωγούς, κάνει λόγο το ΚΚΕ

    «Ο εμπαιγμός ΕΕ και κυβέρνησης προς τους ροδακινοπαραγωγούς δεν έχει όριο, αφήνοντάς τους στο έλεος της καταστροφής και επιβεβαιώνοντας την εξαπάτηση για την αναπλήρωση του εισοδήματός τους από την ΕΕ» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνοντας: «Τα ψίχουλα της κοροϊδίας (317.215 ευρώ αντί για 40 εκατ. για την Ελλάδα) η ΕΕ τα ονομάζει «μέτρα στήριξης» και παραπέμπει τις απαντήσεις στην αγωνία των αγροτοπαραγωγών μετά από 2 εβδομάδες, όταν μεγάλο μέρος της παραγωγής θα έχει σαπίσει, ενώ μπορεί άμεσα να διατεθεί σε λαϊκές ανάγκες ή ακόμη να μεταποιηθεί (χυμός, κομπόστα, μαρμελάδα)».

    Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση «εδώ και τώρα να προβεί στη συγκέντρωση της αδιάθετης παραγωγής ροδακίνων, δίνοντας τουλάχιστον τις περυσινές τιμές στους παραγωγούς, που έχουν ήδη ξοδέψει ώρες εργασίας και χρήματα για τα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, συλλεκτικά κ.ά), προκειμένου να διατεθεί σε νοσοκομεία, στρατό, ανέργους, απόρους κ.α., αλλά και για μεταποίηση. Ταυτόχρονα η μικρομεσαία αγροτιά, με βάση την πείρα της για το ρόλο της ΕΕ, χρειάζεται να εντείνει τον αγώνα της ενάντια στην πολιτική της και τα κόμματα που την υπηρετούν» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    [02] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο

    Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή 24 Αυγούστου 2014. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

    - Περιφέρεια Αττικής (δυτική)

    - Περιφερειακή Ενότητα Λαρίσης,

    - Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας,

    - Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας,

    - Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας,

    - Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας,

    - Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    [03] Α. Μέρκελ: Στόχος, η διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, κατά την πρώτη επίσκεψή της στην Ουκρανία αφότου ξέσπασε εκεί η κρίση, ζήτησε από τη Μόσχα να συμμετάσχει σ' ένα ειρηνευτικό σχέδιο μαζί με το Κίεβο, λέγοντας πως η επιτυχία δεν είναι δυνατή αν μόνον η μία πλευρά ενδιαφέρεται για μια διπλωματική λύση.

    "Για να υπάρξει επιτυχία πρέπει να υπάρχουν δύο πλευρές. Δεν μπορείς να επιτύχεις μόνος σου την ειρήνη. Ελπίζω πως η συνομιλίες με τη Ρωσία θα οδηγήσουν στην επιτυχία" δήλωσε η Μέρκελ.

    "Τα σχέδια βρίσκονται πάνω στο τραπέζι ... τώρα πρέπει να ακολουθήσουν οι δράσεις" δήλωσε ακόμη η Μέρκελ προσθέτοντας πως χρειάζεται να υπάρξει κατάπαυση του πυρός εγγυημένη από αμφότερες τις πλευρές.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία έκανε δηλώσεις στο Κίεβο μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, υπογράμμισε επίσης πως η διαφύλαξη της "εδαφικής ακεραιότητας" της Ουκρανίας αποτελεί στόχο της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής.

    Ο Ποροσένκο, από την πλευρά του, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους πως "ο πόλεμος δεν είναι επιλογή μας, μας επιβλήθηκε έξωθεν" και πως η Ουκρανία θα κάνει τα πάντα για να υπάρξει ειρήνη στις φιλορωσικές ανατολικές περιοχές, αλλά όχι σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 August 2014 - 14:30:20 UTC