Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση στις τιμές κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών τον Ιούλιο
  • [02] Ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακαταλάβουν πόλεις στο βόρειο Ιράκ
  • [03] Kινείται προς το Λουγκάνσκ η ρωσική αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια, λέει η Μόσχα

  • [01] ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση στις τιμές κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών τον Ιούλιο

    Μείωση 2,9% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών τον Ιούλιο 2014 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2013, έναντι μείωσης 1,7% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2013 προς το 2012. Ο γενικός δείκτης κατά τον μήνα Ιούλιο 2014, σε σύγκριση με το δείκτη του Ιουνίου 2014, παρουσίασε μείωση 0,1%, έναντι μείωσης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2013.

    Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2013 - Ιουλίου 2014, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2012 - Ιουλίου 2013, παρουσίασε μείωση 2,4%, έναντι μείωσης 0,5% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

    [02] Ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακαταλάβουν πόλεις στο βόρειο Ιράκ

    Ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις και Κούρδοι μαχητές πεσμεργκά επιχειρούν σήμερα να ανακαταλάβουν δύο πόλεις στο βόρειο Ιράκ από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, έγινε γνωστό από πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας και κούρδους αξιωματούχους. Οι κουρδικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από αμερικανική αεροπορική δύναμη, κατέλαβαν μια περιοχή κοντά στην ανατολική είσοδο της Τζαλάουλα, 115 χλμ. βορειοανατολικά της Βαγδάτης, όπου εδώ και εβδομάδες σημειώνονται συγκρούσεις, δήλωσαν οι πηγές.

    Η μάχη για την ανακατάληψη της Τζαλάουλα, η οποία έπεσε στα χέρια των τζιχανστιστων στις 11 Αυγούστου, έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε αδιευκρίνιστο αριθμό μαχητών και από τις δύο πλευρές, δήλωσε ο Σίρκο Μιρβάις, ένας αξιωματούχος της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν, ενός από τα δύο κύρια κόμματα της αυτόνομης περιφέρειας του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ. Στο μεταξύ, ιρακινά στρατεύματα υποστηριζόμενα από ιρακινά μαχητικά αεροπλάνα προωθούνται προς τη γειτονική πόλη Σααντίγια, δήλωσαν οι πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας. Τόσο η Τζαλάουλα όσο και η Σααντίγια βρίσκονται κοντά στα ιρανικά σύνορα και στην ημιαυτόνομη κουρδική περιφέρεια.

    [03] Kινείται προς το Λουγκάνσκ η ρωσική αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια, λέει η Μόσχα

    Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως δεν είναι πλέον έτοιμη να ανεχθεί οποιαδήποτε καθυστέρηση της αυτοκινητοπομπής της που μεταφέρει βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία και πως τα φορτηγά, που εδώ και μία εβδομάδα βρίσκονται σταθμευμένα στα σύνορα, αρχίζουν να κινούνται προς την ουκρανική πόλη Λουγκάνσκ, όπου φιλορώσοι αντάρτες πολεμούν εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων. «Όλα τα προσχήματα για να καθυστερήσει η παράδοση της βοήθειας στις ζώνες που βρίσκονται σε κατάσταση ανθρωπιστικής καταστροφής εξαντλήθηκαν. Η Ρωσία αποφάσισε να δράσει. Η αυτοκινητοπομπή μας που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια αρχίζει να κινείται προς την κατεύθυνση του Λουγκάνσκ» στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

    Αυτόπτης μάρτυρας στα σύνορα είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς πως τα πρώτα φορτηγά στην αυτοκινητοπομπή, η οποία βρίσκεται σταθμευμένη σε μια ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στη Ρωσία και τα ουκρανικά μεθοριακά φυλάκια, δεν έχουν κινηθεί, αλλά έχουν ανάψει τις μηχανές τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 August 2014 - 10:30:20 UTC