Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ
  • [02] Πυρκαγιά στη Λάρισα
  • [03] Ένας 19χρονος εξετάζεται για τη διπλή δολοφονία στη Μεσσηνιακή Μάνη
  • [04] Βελτιωμένη προσφορά για το αμοιβαίο ιπποδρομιακό στοίχημα, ζητά το ΤΑΙΠΕΔ από την Intralot
  • [05] Οι αυτονομιστές κατέρριψαν ουκρανικό μαχητικό στο Λουγκάνσκ
  • [06] Επαναλήψεις τον Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ Αθηνών

  • [01] Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ

    Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του στην 79η ΔΕΘ και το ζήτημα ανατροπής της κυβέρνησης είναι αυτό που θέτει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής του μάχης, σύμφωνα με όσα είπε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, κατά την ομιλία του σε σύσκεψη κομματικών στελεχών από την κεντρική Μακεδονία που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

    "Για τον ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι το βασικό ζήτημα, το αν θα υπάρξουν 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν ή δεν θα ψηφίσουν πρόεδρο της Δημοκρατίας, εμείς θέλουμε αυτή η κυβέρνηση να πέσει κάτω από την πίεση του λαϊκού παράγοντα", τόνισε. "Το ζήτημα της ανάγκης ανατροπής της κυβέρνησης γίνεται όλο και πιο φανερό", υπογράμμισε και πρόσθεσε πως "αυτό πρέπει να είναι και το μήνυμα που πρέπει να σταλεί από το συλλαλητήριο" το οποίο θα γίνει την ημέρα των εγκαινίων της 79ης ΔΕΘ (Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου) από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    [02] Πυρκαγιά στη Λάρισα

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική περιοχή στο Δαμάσι του Δήμου Τυρνάβου Λάρισας. Στις προσπάθειες για την κατάσβεση συμμετέχουν δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 25 άτομα πλήρωμα και 20μελές πεζοπόρο τμήμα, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

    Από την πυρκαγιά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    [03] Ένας 19χρονος εξετάζεται για τη διπλή δολοφονία στη Μεσσηνιακή Μάνη

    Ένας 19χρονος από την περιοχή έχει προσαχθεί στην Ασφάλεια Καλαμάτας και εξετάζεται ως ύποπτος για τη διπλή δολοφονία που αποκαλύφθηκε σήμερα στην Μεσσηνιακή Μάνη.

    Θύματα ήταν οι δύο νεαροί φίλοι, από την Μεσσηνία και την Σάμο, που σήμερα το πρωί ανασύρθηκαν νεκροί, πυροβολημένοι με σφαίρες κυνηγετικού όπλου από φαράγγι σε δύσβατη περιοχή στον Κάμπο Αβίας του Δήμου Δυτικής Μάνης.

    Την προανάκριση για την εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας διενεργεί η Ασφάλεια Καλαμάτας σε συνεργασία με κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

    Διαβάστε επίσης:

    Δολοφονημένοι οι δύο νέοι που ανασύρθηκαν από φαράγγι στη δυτική Μάνη

    [04] Βελτιωμένη προσφορά για το αμοιβαίο ιπποδρομιακό στοίχημα, ζητά το ΤΑΙΠΕΔ από την Intralot

    Βελτιωμένη οικονομική προσφορά για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, ζήτησε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ από την Intralot. Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, εξέτασε σήμερα την οικονομική προσφορά που είχε υποβάλει στις 31 Ιουλίου 2014 η Ένωση Προσώπων ?Intralot (SPV No.1) Limited? και ?Intralot (SPV No.2) Limited?, ύψους 5.250.000 ευρώ. Διευκρινίζεται ότι αυτό είναι και το μόνο ποσό που εξετάζεται στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαγωνιστικής διαδικασίας. Διάφορα άλλα ποσά που ανακοινώθηκαν στα ΜΜΕ δεν συνδέονται με το τίμημα του διαγωνισμού.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "ρόλος και αποστολή του ΤΑΙΠΕΔ είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Στο πλαίσιο αυτό, είναι αυτονόητη η διαφύλαξη του κύρους και της αξιοπιστίας της διαγωνιστικής του διαδικασίας. Είναι σαφές ότι αυτό ισχύει και στον εν εξελίξει διαγωνισμό, όπου μοναδική εγκύρως υποβληθείσα προσφορά είναι η ανωτέρω. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, αφού έλαβε υπόψη το προσφερόμενο τίμημα, την εισήγηση των συμβούλων του, την αποτίμηση που διενήργησε ο ανεξάρτητος αποτιμητής και τη γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, κάλεσε τον υποψήφιο επενδυτή να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά έως τις 27 Αυγούστου 2014, οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα".

    [05] Οι αυτονομιστές κατέρριψαν ουκρανικό μαχητικό στο Λουγκάνσκ

    Oι αυτονομιστές κατέρριψαν ένα ουκρανικό καταδιωκτικό μονοθέσιο αεροσκάφος Σουχόι SU- 25 στην ανατολική Ουκρανία, στην περιοχή Λουγκάνσκ, δήλωσε ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος.

    Η τύχη του πιλότου παραμένει άγνωστη ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Αντρίι Λισένκο σε δηλώσεις του στο ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο 112.ua.

    [06] Επαναλήψεις τον Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ Αθηνών

    Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παίρνει παράταση. Οι πόρτες της Πειραιώς 260 αναμένεται να ανοίξουν ξανά τον Σεπτέμβριο με την επανάληψη τεσσάρων παραγωγών, εγκαινιάζοντας για πρώτη φορά μια οργανωμένη φθινοπωρινή παρουσία με παραστάσεις που απόλαυσαν εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία.

    Μετά τη θερμή υποδοχή της οποίας έτυχε στην Επίδαυρο συγκεντρώνοντας (και τις 2 μέρες) 13.000 θεατές, ο «Φιλοκτήτης» σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου προγραμματίστηκε να επαναληφθεί στο Ηρώδειο στις 4 Σεπτεμβρίου. Εκτός όμως από την παράσταση του «Φιλοκτήτη», το Φεστιβάλ Αθηνών προχωρά σε επανάληψη άλλων τεσσάρων παραγωγών στην Πειραιώς 260. Στόχος, να μπορέσει το αθηναϊκό κοινό να παρακολουθήσει τις παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες, στις οποίες τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την έναρξη της προπώλησης.

    Ειδικότερα οι παραστάσεις που επαναλαμβάνονται το φθινόπωρο είναι οι εξής:

    «Ελένη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά την Παρασκευή 12, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, στο Κτίριο Δ.

    «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα, σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου, την Δευτέρα 15, την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, στο Κτίριο Η.

    «Προμηθέας Δεσμώτης», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λυγίζου την Πέμπτη 18, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, στο Κτίριο Δ.

    «Πάπισσα Ιωάννα» του Δημήτρη Μαυρίκιου την Κυριακή 21, τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, στο Κτίριο Η.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 August 2014 - 18:30:20 UTC