Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παράταση δύο εξεταστικών για το 10% των αιώνιων φοιτητών
  • [02] Μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών από τις τράπεζες πήρε η κυπριακή κυβέρνηση
  • [03] Το Βερολίνο είναι έτοιμο να στείλει όπλα στο Ιράκ
  • [04] Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΑμεΑ : «Χρυσός» ο Κωστάκης και στο μήκος
  • [05] Απορρίφθηκε η έφεση της Μπαρτσελόνα κατά της απαγόρευσης μεταγραφών

  • [01] Παράταση δύο εξεταστικών για το 10% των αιώνιων φοιτητών

    Παράθυρο ευκαιρίας για τους αιώνιους φοιτητές που επέδειξαν «έμπρακτο ενδιαφέρον» να πάρουν το πτυχίο τους το τελευταίο διάστημα, ανοίγει το υπουργείο Παιδείας μετά τη συνάντηση που είχε ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και τους προέδρους των ΤΕΙ.

    Σύμφωνα με την εισήγηση του υπουργού Παιδείας, και ύστερα από σχετική συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο, θα δοθούν δύο επιπλέον εξεταστικές, του Σεπτεμβρίου και του Φεβρουαρίου, σε όσους φοιτητές συμμετείχαν στις εξετάσεις κατά τα δύο τελευταία ακαδημαϊκά έτη, 2012-13 και 2013-14.

    Στην ίδια κατηγορία θα υπαχθούν και όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις εξετάσεις τους στα μαθήματα, αλλά οφείλουν διπλωματικές ή πτυχιακές εργασίες, ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ.

    Αντίθετα, οι φοιτητές που δεν συμμετείχαν στις εξετάσεις, θα διαγραφούν οριστικά από τα μητρώα των σχολών τους στις 31 Αυγούστου του 2014.

    Η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, την προσεχή Τρίτη 26 Αυγούστου.

    Οι αιώνιοι φοιτητές υπολογίζονται κατά προσέγγιση σε 120.000 στα πανεπιστήμια και 50.000 στα ΤΕΙ. Από αυτούς θα διαγραφεί περίπου το 90-92% στα πανεπιστήμια και άνω του 60% στα ΤΕΙ.

    Οι αριθμοί των «λιμναζόντων φοιτητών» είναι κατά προσέγγιση 120.000 στα Πανεπιστήμια και 50.000 στα ΤΕΙ (διότι π.χ το ΤΕΙ Αθηνών διέγραψε ήδη 17.000 από το 2007 έως σήμερα επειδή δεν ενεγράφησαν). Από αυτούς υπολογίζεται, ότι στα Πανεπιστήμια το 90-92% των λιμναζόντων θα διαγραφεί και αντιστοίχως άνω του 60% στα ΤΕΙ. Οι οριστικοί αριθμοί θα δοθούν από τα Ιδρύματα στο υπουργείο και θα δημοσιοποιηθούν μεθαύριο, Παρασκευή. Με υπουργική απόφαση θα ρυθμιστεί εξάλλου το κενό στον νόμο για τις μετεγγραφές, ο οποίος δεν προβλέπει τον τόπο μετεγγραφής όταν μένει αλλού η οικογένεια, αλλού σπουδάζει το παιδί και αλλού επιτυγχάνει το δεύτερο παιδί. «Ο τόπος της μετεγγραφής σε αυτές τις περιπτώσεις θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί εντός λίγων εβδομάδων και θα αφορά στις τεχνικές λεπτομέρειες των μετεγγραφών», τόνισε ο Α. Λοβέρδος.

    [02] Μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών από τις τράπεζες πήρε η κυπριακή κυβέρνηση

    Αποφάσεις που έχουν σκοπό την προστασία των δανειοληπτών με ενυπόθηκη την πρώτη κατοικία πήρε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε στη θερινή προεδρική κατοικία στο Τρόοδος. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, οι αποφάσεις καταργούν τα προνόμια των τραπεζών που απορρέουν από καταχρηστικές ρήτρες των τραπεζικών ιδρυμάτων και τροποποιούν τον περί φιλελευθεροποίησης επιτοκίου νόμο, έτσι ώστε να εφαρμόζεται σε όλες τις συμβάσεις και πιστωτικές διευκολύνσεις που βρίσκονται σε ισχύ. Επίσης καταργείται το δικαίωμα των τραπεζών για μονομερή αύξηση του περιθωρίου επιτοκίων εις βάρος των δανειοληπτών και επιβάλλεται υποχρέωση για ενημέρωση των οφειλετών και εγγυητών για αλλαγές στο βασικό επιτόκιο και το χρόνο καταβολής του τόκου. Οι αποφάσεις αφορούν επίσης την ανάρτηση στις ιστοσελίδες των τραπεζών της μεθόδου υπολογισμού του βασικού επιτοκίου και τη δυνατότητα εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας για επιβολή διοικητικού προστίμου σε τράπεζες που δεν συμμορφώνονται με τις πρόνοιες του περί εργασιών τραπεζικών ιδρυμάτων νόμου και για ποινικοποίηση της μη συμμόρφωσης. Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει σχετικά τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων με επιστολή που θα τους αποστείλει αύριο και στη συνέχεια την Παρασκευή στο πλαίσιο σύσκεψης του Συμβουλίου των Αρχηγών. Τα μέτρα αποφασίστηκαν στο πλαίσιο των προσπαθειών να πεισθούν τα κόμματα να ψηφίσουν τον περί εκποίησης ακινήτων νόμο, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση για εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 436 εκατ. ευρώ.

    [03] Το Βερολίνο είναι έτοιμο να στείλει όπλα στο Ιράκ

    Η κυβέρνηση της Γερμανίας είναι «έτοιμη» να παραδώσει «το ταχύτερο δυνατόν» όπλα στους Κούρδους του Ιράκ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και η υπουργός Αμύνης Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Θέλουμε να το πράξουμε αυτό» άμεσα, είπε ο Σταϊνμάγερ, προσθέτοντας ότι θα δοθεί «μια ποσότητα (όπλων) η οποία θα ενισχύσει τη δυνατότητα των Κούρδων να αμύνονται». Ο μη θανατηφόρος εξοπλισμός που σχεδιαζόταν να παραδοθεί στους Κούρδους ?κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα? θα σταλεί άμεσα, ανέφερε ο Σταϊνμάγερ. Σε μια συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας αιτιολόγησε την απόφαση αυτή επικαλούμενος τον κίνδυνο μιας «καταστροφής» η οποία θα είχε «συντριπτικές» συνέπειες για τον υπόλοιπο κόσμο. Αναφερόμενος στην πιθανή «αποστολή περαιτέρω εξοπλισμού, περιλαμβανομένων και όπλων», ο Σταϊνμάγερ ανέφερε ότι και «η Βρετανία, η Ιταλία και η Γαλλία αποφάσισαν να στείλουν τέτοια είδη και είμαστε προετοιμασμένοι να το κάνουμε και εμείς. «Τα είδη αυτά θα υπηρετήσουν το σκοπό οι κουρδικές δυνάμεις να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία», είπε ακόμη.

    Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντεν Λάιεν η οποία συμμετείχε επίσης στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην «ταχύτητα που κόβει την ανάσα και την απίστευτη βαρβαρότητα» με τις οποίες οι ισλαμιστές προκαλούν «μια ανθρωπιστική καταστροφή» και τόνισε πως «πρέπει να σταματήσουν».

    [04] Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΑμεΑ : «Χρυσός» ο Κωστάκης και στο μήκος

    Και νέα ελληνική «χρυσή» επιτυχία σημειώθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ που φιλοξενείται στο Σουόνσι. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Γιώργος Κωστάκης, ο οποίος, μετά το χθεσινό χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν, σήμερα κατέκτησε την κορυφή και στο μήκος κατηγορίας Τ47, την ίδια στιγμή που ο Δημήτρης-Αγγίμ Δομγιόνι ήταν τρίτος στον ακοντισμό κατηγορίας F57. Πλέον ο συνολικός αριθμός ελληνικών μεταλλίων ανέβηκε στα πέντε και συγκεκριμένα δύο χρυσά και τρία χάλκινα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του σημερινού πρωϊνού προγράμματος σημειώθηκαν και τρία νέα πανελλήνια ρεκόρ από τους Δομγιόνι, Ηλία Ναλμπάντη και Ζωή Μαντούδη.

    [05] Απορρίφθηκε η έφεση της Μπαρτσελόνα κατά της απαγόρευσης μεταγραφών

    Η FIFA ανακοίνωσε σήμερα ότι απορρίφθηκε η έφεση της Μπαρτσελόνα κατά της απαγόρευσης μεταγραφών που είχε επιβληθεί στον ισπανικό σύλλογο για δύο διαδοχικές περιόδους. Έτσι, οι «μπλαουγκράνα», οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι για παράβαση των κανόνων στις διεθνείς μεταγραφές παικτών κάτω των 18 ετών, δεν θα μπορούν να προχωρήσουν στην απόκτηση ποδοσφαιριστών στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, καθώς και το καλοκαίρι του 2015. Επίσης, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ανακοίνωσε ότι απέρριψε την έφεση της Μπαρτσελόνα κατά του προστίμου 450.000 ελβετικών φράγκων που της είχε επιβληθεί και έδωσε στον ισπανικό σύλλογο προθεσμία 90 ημερών, προκειμένου να τακτοποιήσει την κατάσταση με όλους τους ανήλικους παίκτες που εμπλέκονται στην υπόθεση.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 August 2014 - 14:30:20 UTC