Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
  • [02] Σ. Βούλτεψη: Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να εξαπάτησει τους αγρότες
  • [03] Δολοφονημένοι οι δύο νέοι που ανασύρθηκαν από φαράγγι στη δυτική Μάνη
  • [04] Μεταθέσεις, τοποθετήσεις - μετακινήσεις στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.
  • [05] Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό του αγνοούμενου μοναχού
  • [06] Οι Kούρδοι υπουργοί επιστρέφουν στην ιρακινή κυβέρνηση
  • [07] Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό Aμερικανού δημοσιογράφου

  • [01] Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

    Για τις ΗΠΑ αναχωρεί σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος προσκεκλημένος του Αμερικανού ομολόγου του, Τσακ Χέιγκελ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση των δύο υπουργών, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ειρηνευτικές αποστολές, στη βάση του αναγνωρισθέντος σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται επίσης να συζητηθούν θέματα που αφορούν την αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ στον αμυντικό και στρατιωτικό τομέα. Ενόψει της επίσκεψης του στις ΗΠΑ, ο κ. Αβραμόπουλος δέχθηκε χθες τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς. Στη συνάντηση συζητήθηκαν «θέματα αμοιβαίου στρατηγικού και αμυντικού ενδιαφέροντος που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή», καθώς και η ατζέντα των θεμάτων της συνάντησης που θα έχουν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ελλάδας-ΗΠΑ.

    [02] Σ. Βούλτεψη: Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να εξαπάτησει τους αγρότες

    Για «συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού και των Ελλήνων αγροτών» και «ανέξοδη αντιευρωπαϊκή ρητορεία» κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα μετά τη συνάντησή του, χθες, με την Επιτροπή Παραγωγών Ημαθίας και Πέλλας.

    «Με τη στάση του, αποπειράθηκε να παραπλανήσει τους αγρότες μας, μιλώντας για "ψίχουλα" και αποκρύπτοντας την ευρωπαϊκή πραγματικότητα από την οποία μόνο οφέλη αποκομίζουν. Καταφεύγοντας σε μια ακόμη ανέξοδη αντιευρωπαϊκή ρητορεία, ο κ. Τσίπρας θέλησε να κρύψει τις δικές του ανόητες, επικίνδυνες και καταστροφικές επιλογές» ανέφερε η κ. Βούλτεψη και πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας προτείνει να γυρίσουμε την πλάτη μας στην ΕΕ και να στερήσουμε την αγροτική μας οικονομία από τα πιο σίγουρα έσοδα. Αλλά οι Έλληνες αγρότες γνωρίζουν και τι έχουν μέχρι σήμερα λάβει από την ΕΕ και τι πρόκειται να λάβουν. Γνωρίζουν ότι η θέση της Ελλάδας ήταν και παραμένει η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατηγόρησε επίσης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εκμεταλλευόμενος τα πρόσκαιρα προβλήματα των αγροτών, «υποστήριξε πως η Ελλάδα έπρεπε να αυτονομηθεί έναντι της ΕΕ και να ακολουθήσει δική της πολιτική όσον αφορά στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας».

    «Φυσικά» συνέχισε η κ. Βούλτεψη «παρέλειψε (ο κ. Τσίπρας) να πει στους αγρότες ότι η Ελλάδα, στα χρόνια της συμμετοχής της στην ΕΕ, έχει λάβει πάνω από 150 δισ. ευρώ για τα αγροτικά της προϊόντα, την ανάπτυξη της υπαίθρου και αποζημιώσεις για διάφορες αιτίες, καθώς η χώρα μας υπήρξε η πλέον ευνοημένη όσον αφορά στα αγροτικά κοινοτικά κονδύλια. Παρέλειψε να πει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να λαμβάνει περί τα 2,5 δισ. ευρώ ετησίως από την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Παρέλειψε να πει ότι από τη Νέα ΚΑΠ έχουμε λαμβάνειν μέχρι το 2020 το ποσό των 18,5 δισ. ευρώ. Τα παρέλειψε όλα αυτά, διότι δεν εξυπηρετούν τις μικροκομματικές του επιδιώξεις».

    [03] Δολοφονημένοι οι δύο νέοι που ανασύρθηκαν από φαράγγι στη δυτική Μάνη

    Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο ανδρών από το φαράγγι στην αγροτική περιοχή Λίμνα στον Κάμπο Αβίας στη δυτική Μάνη, στο οποίο εντοπίστηκαν χθες λίγο πριν νυχτώσει και πρόκειται για τους δύο φίλους 26 και 25 ετών από τη Μεσσηνία και τη Σάμο, αντίστοιχα, που αγνοούνταν από χθες τα ξημερώματα. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή που παρίστατο στην επιχείρηση ανάσυρσης, πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, αφού φέρουν τραύμα, πιθανόν από κυνηγετικό όπλο, στο σώμα και στο κεφάλι και εκτιμάται ότι το συμβάν έγινε σε άλλο σημείο από αυτό που βρέθηκαν.

    Η μηχανή με την οποία έφυγαν για βόλτα τα θύματα, σύμφωνα με την μαρτυρία συγγενικών και φιλικών προσώπων, δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τον ιατροδικαστή, καθώς και η προανάκριση από την ασφάλεια Καλαμάτας.

    [04] Μεταθέσεις, τοποθετήσεις - μετακινήσεις στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

    Ανακατανομή των θέσεων στα υψηλά κλιμάκια της αστυνομίας έγιναν, χθες το βράδυ, μετά την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, στον νόμο για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την τροπολογία, επανέρχονται οι θέσεις των γενικών επιθεωρητών αστυνομίας Βορείου Ελλάδος και Νοτίου Ελλάδος τις οποίες καταλαμβάνουν οι αντιστράτηγοι Εμμ. Κατριαδάκης και Ηλίας Γεωργόπουλος, αντίστοιχα.

    Από τις τοποθετήσεις υποστράτηγων και ταξιαρχών ενδιαφέρον έχει ότι επανέρχεται στη θέση του αττικάρχη, ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ενώ ο μέχρι χθες αττικάρχης, Ιωάννης Διαμαντόπουλος, αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή της Οικονομικής Αστυνομίας και ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Δημήτρης Γεωργατζής, μετακινείται ως προϊστάμενος στον κλάδο διοικητικής υποστήρξης και ανθρώπινου δυναμικού. Οι κρίσεις στην Ελ. ΑΣ θα γίνουν κανονικά τον ερχόμενο Μάρτιο.

    [05] Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό του αγνοούμενου μοναχού

    Συνεχίζονται οι έρευνες, στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους, για τον εντοπισμό μοναχού, ο οποίος αγνοείται από χθες, όταν ανατράπηκε η βάρκα στην οποία επέβαινε μαζί με άλλους δύο μοναχούς. Πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος μετέβη στο σημείο και ανέσυρε σώους τους δύο επιβάτες, αλλά ο τρίτος μοναχός δεν εντοπίστηκε και αγνοείται.

    [06] Οι Kούρδοι υπουργοί επιστρέφουν στην ιρακινή κυβέρνηση

    Οι Κούρδοι υπουργοί οι οποίοι είχαν αναστείλει τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση του απερχόμενου πρωθυπουργου Νούρι αλ-Μάλικι, επέστρεψαν στην κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, ο οποίος κάλεσε επίσης τον κόσμο να στηρίξει τη χώρα του έναντι των τζχιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. «Επέστρεψα στη Βαγδάτη ως υπουργός Εξωτερικών» δήλωσε προς το Ρόιτερς ο Κούρδος Χοσιάρ Ζεμπάρι. Ο Μάλικι είχε εξοργίσει τους Κούρδους ηγέτες κατηγορώντας τους ότι προσφέρουν καταφύγιο σε τρομοκράτες όταν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν σαρώσει τον Ιούνιο το βόρειο Ιράκ.

    Ο Ζεμπάρι κάλεσε επίσης τον κόσμο να υποστηρίξει το Ιράκ στον αγώνα του εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, καθώς η τζιχαντιστική αυτή οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο φέρεται ότι εικονίζεται ο αποκεφαλισμός ενός Αμερικανού δημοσιογράφου που είχε απαχθεί στη Συρία.

    [07] Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό Aμερικανού δημοσιογράφου

    Το Ισλαμικό Κράτος, οργάνωση εξτρεμιστών τζιχαντιστών, δήλωσε χθες ότι αποκεφάλισε τον Aμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ και απείλησε να σκοτώσει έναν ακόμη, σε αντίποινα για τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, το Ισλαμικό Κράτος δείχνει έναν μασκοφόρο άνδρα, με μαύρα ρούχα, που φαίνεται να κόβει το λαιμό του Τζέιμς Φόλεϊ ο οποίος είχε απαχθεί από ενόπλους στη Συρία τον Νοέμβριο του 2012.

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών προσπαθούν να εξακριβώσουν «το συντομότερο δυνατόν» την αυθεντικότητα του βίντεο. Στο βίντεο, οι τζιχαντιστές δείχνουν επίσης εικόνες από έναν άλλο αμερικανό δημοσιογράφο με το όνομα Στίβεν Σότλοφ. Απειλούν να εκτελέσουν και αυτόν, αν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν τερματίσει τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ. Οι δύο δημοσιογράφοι φορούν πορτοκαλί ένδυμα που θυμίζει αυτό των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 August 2014 - 8:30:21 UTC