Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Βαλαβάνη: Η εξωτερική πολιτική υπαγορεύεται από τα συμφέροντα του λαού και της χώρας
  • [02] ΥΠΕΞ: Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με κριτήρια δημαγωγικά
  • [03] Στάση αναμονής τηρούν οι κτηνοτρόφοι ενόψει συνάντησης με Π. Κουκουλόπουλο
  • [04] Την Εθνοφρουρά στέλνει στο Φέργκιουσον ο κυβερνήτης του Μισούρι
  • [05] Ένοπλοι έκλεψαν 250.000 ευρώ από αυτοκινητοπομπή σαουδάραβα πρίγκιπα, στη Γαλλία
  • [06] «Οι διεθνείς δωρητές για τη Γάζα θα συνεδριάσουν μόλις επιτευχθεί διαρκής εκεχειρία»

  • [01] Ν. Βαλαβάνη: Η εξωτερική πολιτική υπαγορεύεται από τα συμφέροντα του λαού και της χώρας

    «Από τα κείμενα συμπερασμάτων του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ της 15.8.14 για τις εξελίξεις σε Γάζα, Ουκρανία, Ιράκ και Λιβύη, το οποίο μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε και τη συνέχιση της πολιτικής αντιποίνων ενάντια στη Ρωσία, γίνεται φανερό ότι δεν υιοθετείται μία ουσιαστική πρωτοβουλία και ρεαλιστική πρόταση για τον τερματισμό της αιματοχυσίας, που έχει διαλύσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, οδηγήσει στον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων και κοστίζει καθημερινά τη ζωή σε εκατοντάδες αμάχους και στα τέσσερα "μέτωπα"» δήλωσε η βουλευτής Β΄ Αθήνας και υπεύθυνη της Εξωτερικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, σχετικά με τα κείμενα συμπερασμάτων που ακολούθησαν το έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

    Η κ. Βαλαβάνη, επισημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δεν άλλαξαν στο παραμικρό τη στάση της ΕΕ και θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα:

    -Η Ελληνική κυβέρνηση και ο ΥΠΕΞ, που ψήφισαν αυτά τα «συμπεράσματα», θεωρούν ότι Ελλάδα δεν έχει άλλες επιλογές απ' το να υποστηρίζει μέσα στα όργανα της ΕΕ το ψυχροπολεμικό κλίμα, που εξαπλώνεται με ταχύτητα φωτός στα διεθνή fora, προς βλάβη των λαών και των συμφερόντων του ελληνικού λαού;

    -Η Ελλάδα δε θα μπορούσε και δεν θα έπρεπε, διμερώς αλλά και στα όργανα της ΕΕ, να παίξει ένα ιδιαίτερο ρόλο για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στη Γάζα, στο πλαίσιο μιας συγκροτημένης εθνικής στρατηγικής για την περιοχή; Όταν μάλιστα στην ευρύτερη περιοχή εντείνονται οι πολεμικές συγκρούσεις;

    -Θα στηρίξει η Κυβέρνηση τη συνέχιση της πολιτικής των αντιποίνων και θα την ψηφίσει και πάλι στην επόμενη αξιολόγηση της από μεριάς ΕΕ, όπως έκανε χθες; Και μάλιστα όταν είναι φανερή η οικονομική τραγωδία που επιφυλάσσει στην ήδη κατεστραμμένη, από την κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές, χώρα μας, όχι μόνο άμεσα αλλά και βαθιά μέσα στο μέλλον;

    Ή θα ενώσει τη φωνή της με αυτή των τριών ΥΠΕΞ κρατών-μελών της ΕΕ, που ήδη από χθες κριτικάρουν τ? αντίποινα, και θα επιζητήσει μια συμμαχία των χωρών του Νότου για την αλλαγή πλεύσης της ΕΕ με σκοπό όχι μόνο την πλήρη αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών αλλά και την αποκλιμάκωση της κρίσης; Επειδή βεβαίως η εξωτερική πολιτική «δεν υπαγορεύεται από τα ροδάκινα», υπαγορεύεται όμως από τα συμφέροντα του λαού και της χώρας.

    [02] ΥΠΕΞ: Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με κριτήρια δημαγωγικά

    «Η Ελλάδα διαμορφώνει την εξωτερική της πολιτική - που είναι στρατηγικά σταθερή τις τελευταίες δεκαετίες - με κριτήριο τον σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας και την προάσπιση των εθνικών της συμφερόντων, ιδίως στα μεγάλα ανοικτά θέματα που την απασχολούν. Με βάση τα κριτήρια αυτά τοποθετείται και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και όλων των άλλων διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει. Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με κριτήρια δημαγωγικά, επικοινωνιακά, αποσπασματικά ή συγκυριακά». Αυτά υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών, σε απάντηση δηλώσεων της υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Νάντιας Βαλαβάνη, που επέκρινε με δηλώσεις της τη θέση της Αθήνας στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.

    Ως προς τις συνέπειες των ρωσικών αντιμέτρων για την ελληνική αγροτική παραγωγή, «η κυβέρνηση έχει, δια του Υπουργείου Εξωτερικών, ευθύς εξ αρχής τονίσει ότι θα υπάρξει κάλυψη σε κοινοτικό και συμπληρωματικά σε εθνικό επίπεδο, με τους ειδικότερους τρόπους που επεξεργάζονται τόσο τα αρμόδια όργανα της ΕΕ όσο και τα συναρμόδια υπουργεία».

    Διαβάστε επίσης:

    Ν. Βαλαβάνη: Η εξωτερική πολιτική υπαγορεύεται από τα συμφέροντα του λαού και της χώρας

    [03] Στάση αναμονής τηρούν οι κτηνοτρόφοι ενόψει συνάντησης με Π. Κουκουλόπουλο

    Στάση αναμονής ενόψει της συνάντησής τους με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρι Κουκουλόπουλο, περί το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, στη Θεσσαλονίκη ή την Κοζάνη, αποφάσισαν να τηρήσουν οι κτηνοτρόφοι, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης. «Πρώτα θα μιλήσουμε και από τα αποτελέσματα της συνάντησης θα εξαρτηθεί και η στάση μας στο πεδίο των κινητοποιήσεων» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΚ και πρόσθεσε: «ο κτηνοτροφικός κόσμος βράζει και δηλώνει πανέτοιμος για δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση στα ζητήματα που μας απασχολούν».

    Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν την άμεση καταβολή των λοιπών οφειλόμενων από την εξισωτική αποζημίωση, με βάση τις αιτήσεις που κατατέθηκαν στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ). Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, έγινε η καταβολή «ενός εντελώς συμβολικού ποσού, με το 80% του συνόλου που δικαιούνται οι 75.000 κτηνοτρόφοι να παραμένει απλήρωτο». Παράλληλα, οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης και των πληρωμών για τη βιολογική κτηνοτροφία.

    [04] Την Εθνοφρουρά στέλνει στο Φέργκιουσον ο κυβερνήτης του Μισούρι

    Ο κυβερνήτης του Μισούρι Τζέι Νίξον διέταξε σήμερα την Εθνοφρουρά να βοηθήσει ώστε να επανέλθει η ειρήνη στο Φέργκιουσον του Μισούρι, λίγες ώρες αφότου η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του αφροαμερικανού εφήβου Μάικλ Μπράουν από πυρά αστυνομικού. Παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, διαδηλωτές ήρθαν εκ νέου αντιμέτωποι με τις δυνάμεις της τάξης τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη μικρή αμερικανική πόλη Φέργκιουσον, όπου ο Αφροαμερικανός έχασε τη ζωή του από αστυνομικό ο οποίος τον πυροβόλησε τουλάχιστον έξι φορές. Λίγες ώρες από την εφαρμογή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας το βράδυ της Κυριακής, η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τους διαδηλωτές, που ήταν κυρίως νέοι, κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

    Ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν που ήταν άοπλος έπεσε νεκρός στις 9 Αυγούστου από τα πυρά του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον, ένα περιστατικό που αναβιώνει το φάντασμα του ρατσισμού στις ΗΠΑ σε μια μικρή πόλη, ο πληθυσμός της οποίας είναι Αφροαμερικανοί και η αστυνομία και η ηγεσία της είναι λευκοί στην πλειοψηφία τους.

    [05] Ένοπλοι έκλεψαν 250.000 ευρώ από αυτοκινητοπομπή σαουδάραβα πρίγκιπα, στη Γαλλία

    Η αυτοκινητοπομπή σαουδάραβα πρίγκιπα δέχθηκε επίθεση χθες βράδυ στο Παρίσι από ομάδα κομάντος που έκλεψε 250.000 ευρώ και σημαντικά έγγραφα πριν τραπεί σε φυγή, ανακοίνωσε σήμερα πηγή της αστυνομίας. Η μεγάλη αυτοκινητοπομπή κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο του Μπουρζέ που βρίσκεται 15 χλμ. βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, όταν δέχθηκε επίθεση μεταξύ από 21:00 και 22:00 τοπική ώρα, στην έξοδο του Παρισιού. Η «δηλωθείσα ζημία είναι 250.000 ευρώ» δήλωσε αστυνομική πηγή. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί κατά την επίθεση.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, οι δράστες που έφεραν όπλα τύπου Καλάσνικοφ, έκλεψαν επίσης σημαντικά έγγραφα. Η αυτοκινητοπομπή είχε αναχωρήσει από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς RMC και Europe 1. Το αυτοκίνητο που δέχθηκε την επίθεση ήταν ένα όχημα υποστήριξης, το οποίο εκλάπη και βρέθηκε καμένο, δήλωσε πηγή της αστυνομίας. Κανένας από τους δράστες της ληστείας δεν έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής.

    [06] «Οι διεθνείς δωρητές για τη Γάζα θα συνεδριάσουν μόλις επιτευχθεί διαρκής εκεχειρία»

    Οι διεθνείς δωρητές για την Παλαιστίνη θα συνεδριάσουν στο Κάιρο με στόχο τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης της Γάζας, μόλις επιτευχθεί διαρκής κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, ανακοίνωσε σήμερα η Νορβηγία. Η Λωρίδα της Γάζας καταστράφηκε ύστερα από εβδομάδες ισραηλινών βομβαρδισμών που είχαν στόχο τον τερματισμό των επιθέσεων της Χαμάς με ρουκέτες. Η ισραηλινή επιχείρηση προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων στον παλαιστινιακό θύλακα, η οικονομία του οποίου ήταν ήδη κακοποιημένη.

    Τα χρήματα που συλλέγονται υπό την αιγίδα της Αιγύπτου και της Νορβηγίας θα δοθούν στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, διευκρίνισε ο επικεφαλής της νορβηγικής διπλωματίας Μπέργκε Μπρέντε, αποκλείοντας έτσι την πιθανότητα από τα χρήματα αυτά να επωφεληθεί η Χαμάς.Σύμφωνα με τη Νορβηγία, η οποία προεδρεύει της συντονιστικής επιτροπής διεθνούς βοήθειας προς τους Παλαιστινίους, είναι η τρίτη φορά σε διάστημα μερικών ετών που οι διεθνείς δωρητές καλούνται να χρηματοδοτήσουν την ανοικοδόμηση της Γάζας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 August 2014 - 8:30:22 UTC