Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός του ΟΑΣΘ που κατηγορείται ότι παρέσυρε και σκότωσε πεζό
  • [02] Διάρρηξη με βανδαλισμούς, σε σχολεία του Πειραιά
  • [03] Ρώσοι και Ουκρανοί συμφώνησαν για έναρξη της επιθεώρησης της ρωσικής οχηματοπομπής
  • [04] Εντείνονται οι συγκρούσεις στο Λουγκάνσκ
  • [05] Κορυφώνεται το ενδιαφέρον για την Αρχαία Αμφίπολη

  • [01] Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός του ΟΑΣΘ που κατηγορείται ότι παρέσυρε και σκότωσε πεζό

    Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα με απόφαση της εισαγγελέα υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, όπου οδηγήθηκε, ο 50χρονος οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΘ ο οποίος φέρεται πως ανήμερα το 15Αυγουστο στην περιοχή της Σταυρούπολης, παρέσυρε με το λεωφορείο και τραυμάτισε θανάσιμα 70χρονο πεζό, τον οποίο μάλιστα εγκατέλειψε. Στην κατάθεση του ο 50χρονος οδηγός, ο οποίος συνελήφθη χθες και κρατούνταν, υποστήριξε πως δεν αντελήφθη την παρουσία του άτυχου 70χρονου στο οδόστρωμα.

    Η εισαγγελέας παρήγγειλε την διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης και αποφάσισε ο οδηγός να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης του, η ημερομηνία της οποίας θα ορισθεί αργότερα.

    [02] Διάρρηξη με βανδαλισμούς, σε σχολεία του Πειραιά

    Διάρρηξη με βανδαλισμούς σημειώθηκε απο ομάδα αγνώστων στη διάρκεια δυο περιστατικών, τις νύχτες της 14ης και 15ης Αυγούστου, στις εγκαταστάσεις του 14ου & 15ου Γυμνασίου Πειραιά, στις οδούς Αγίων Αναργύρων & Κω στην Παλιά Κοκκινιά, στο χώρο όπου συστεγάζεται και το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών. Σύμφωνα με την αστυνομία κάποιοι απέσπασαν απο το ένα σχολικό συγκρότημα ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ προκάλεσαν μικροζημιές και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.

    [03] Ρώσοι και Ουκρανοί συμφώνησαν για έναρξη της επιθεώρησης της ρωσικής οχηματοπομπής

    Oι συνοριακοί φύλακες και οι τελωνειακοί από τη Ρωσία και την Ουκρανία συμφώνησαν να προχωρήσουν στην επιθεώρηση της πρώτης ομάδας φορτηγών της ρωσικής οχηματοπομπής με την ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Η οχηματοπομπή αναμένεται να ταξιδέψει από τη Ρωσία στην Ουκρανία υπό την αιγίδα της ΔΕΕΣ.

    Η Διεθνής Επιτροπή αναφέρει ότι περιμένει ακόμα να λάβει τις εγγυήσεις ασφάλειας από τις αντίπαλες πλευρές στην ανατολική Ουκρανία προτού προχωρήσει με την επιθεώρηση των φορτηγών. Νωρίτερα σήμερα16 φορτηγά που ανήκουν στην οχηματοπομπή αναχώρησαν από το χώρο στάθμευσης στη δυτική Ρωσία όπου η πομπή παραμένει εδώ και ημέρες και κατευθύνονται προς την ουκρανική μεθόριο, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Ρόιτερς.

    [04] Εντείνονται οι συγκρούσεις στο Λουγκάνσκ

    Oι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν ένα αστυνομικό τμήμα στο Λουγκάνσκ, την πόλη που βρίσκεται στα σύνορα με τη Ρωσία και έχουν υπό τον έλεγχό τους οι φιλορώσοι αυτονομιστές από τον Απρίλιο, και ύψωσαν την ουκρανική σημαία εκεί, δήλωσε ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος σήμερα. «Οι ουκρανικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του αστυνομικού τμήματος του Τζοβτνέβι (βορειοανατολικά) και ύψωσαν τη σημαία της Ουκρανίας» κατά τις μάχες στην συνοικία Βαλίκα Βεργκούνκα στο Λουγκάνσκ, είπε ο Αντρίι Λισένκο, εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας.

    Ο ίδιος ανέφερε επίσης στους δημοσιογράφους ότι νέος ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός μεταφέρθηκε στην Ουκρανία από τη Ρωσία τις τελευταίες 24 ώρες, περιλαμβανομένων 3 πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών Grad.«Μια στρατιωτική μονάδα, που περιλαμβάνει 3 πυραυλικά συστήματα Γκραντ πραγματοποίησε έφοδο από τη Ρωσία μέσω του (ουκρανικού) χωριού Ντιάκοβε με κατεύθυνση το Νιτζνι Ναγκόλτσικ» 76 χιλιόμετρα βόρεια του προπυργίου των ανταρτών Λουγκάνσκ, επισήμανε ο αξιωματούχος. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ρωσίας έχουν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας σε 10 περιπτώσεις, προσέθεσε ο ίδιος.

    Νωρίτερα, στην περιοχή του Λουγκάνσκ ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας καταρρίφθηκε από τους φιλορώσους αυτονομιστές.

    Τέλος, ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας Φρ. Β. Σταϊνμάγερ δήλωσε ότι ελπίζει να επιτευχθεί «μια διαρκής κατάπαυση του πυρός» στην Ουκρανία, πριν από την έκτακτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αργότερα στο Βερολίνο με τους ομολόγους του από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Γαλλία.

    [05] Κορυφώνεται το ενδιαφέρον για την Αρχαία Αμφίπολη

    Αυξημένη είναι η κίνηση που παρατηρείται στη Μεσολακιά το τελευταίο τριήμερο, από τουρίστες που θέλουν να πλησιάσουν κοντά στις αρχαιολογικές ανασκαφές, προκειμένου να δουν τα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Παρότι οι αρχαιολογικές ανασκαφές σταμάτησαν την Παρασκευή, λόγω του τριημέρου του δεκαπενταύγουστου, την ίδια ώρα οι τουρίστες που βρέθηκαν στην περιοχή του Στρυμονικού Κόλπου, έφταναν ο ένας μετά τον άλλον, με τα αυτοκίνητα να δημιουργούν ένα τεράστιο κομβόι. Το Μουσείο της Αμφίπολης δέχθηκε εκατοντάδες επισκέπτες που θαύμασαν από κοντά τα αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ με ειδικούς τηλεσκοπικούς φακούς, έβλεπαν από μακριά το σημείο των ανασκαφών που παραμένει καλυμμένο και προστατευμένο από τον ήλιο και συνάμα από τα βλέμματα των επισκεπτών.

    Οι ανασκαφές θα ξεκινήσουν αύριο νωρίς το πρωί, με τη αρχαιολογική ομάδα να ενισχύεται και να εντείνει τις προσπάθειες της, ώστε σύντομα να «λύσει το γρίφο» των Σφιγγών της Αρχαίας Αμφίπολης.Στο σημείο των ανασκαφών θα βρίσκεται από νωρίς το πρωί και ο στενός συνεργάτης της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη, αρχιτέκτονας, Μιχάλης Λεφαντζής προκειμένου να ενισχύσει την αρχαιολογική ομάδα. Κρατώντας και ο ίδιος «σιγή ιχθύος», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το υπουργείο Πολιτισμού είναι αυτό που θα δώσει την περαιτέρω ενημέρωση των εξελίξεων των αρχαιολογικών ανασκαφών» ενώ σημειώνει πως «η αποκάλυψη των όσων κρύβουν οι Σφίγγες δεν σχετίζεται χρονικά με τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως της Θεσσαλονίκης». «Ότι είναι να γίνει, θα το μάθετε εν καιρώ και μάλιστα πολύ γρήγορα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαντζής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 August 2014 - 12:30:21 UTC