Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη ο πατέρας για το έγκλημα στο Άστρος Κυνουρίας
  • [02] Ερυθρός Σταυρός: Συμφωνία Κιέβου - Μόσχας για την ανθρωπιστική βοήθεια
  • [03] «Αν το Ισραήλ δεν ικανοποιήσει τα παλαιστινιακά αιτήματα θα αντιμετωπίσει έναν μακροχρόνιο πόλεμο»
  • [04] Νέες μάχες στη Λιβύη

  • [01] Συνελήφθη ο πατέρας για το έγκλημα στο Άστρος Κυνουρίας

    Ο πατέρας του 39χρονου, που βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του στην κοίτη του Τάνου ποταμού στο 'Αστρος Κυνουρίας, είναι ο δράστης της αποτρόπαιας δολοφονίας.

    Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στην σύλληψη του 75χρονου παιδοκτόνου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από οικογενειακό καυγά πυροβόλησε και σκότωσε τον 39χρονο γιό του και στη συνέχεια τον μετέφερε με το αυτοκίνητο του θύματος δίπλα στη χωματερή του 'Αστρους, μέσα στον ξεροπόταμο και έβαλε φωτιά προσπαθώντας να σβήσει τα ίχνη του.

    Η ασφάλεια Τρίπολης που ενεργεί προανάκριση, βρίσκεται μπροστά σε μια οικογενειακή τραγωδία και ερευνά τυχόν εμπλοκή και άλλων προσώπων στην ανθρωποκτονία του 39χρονου.

    [02] Ερυθρός Σταυρός: Συμφωνία Κιέβου - Μόσχας για την ανθρωπιστική βοήθεια

    Οι κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας συμφώνησαν σήμερα για τους όρους και τις προϋποθέσεις της διέλευσης στο ουκρανικό έδαφος της ρωσικής οχηματοπομπής, η οποία μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

    «Οι δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η επιθεώρηση της οχηματοπομπής» δήλωσε στον Τύπο εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ στη Ρωσία, ο Πασκάλ Κουτάτ.

    Απομένει η έγκριση από το Κίεβο για την είσοδο του φορτίου, ενώ η ΔΕΕΣ αναμένει να λάβει «εγγυήσεις ασφαλείας» για την μεταφορά της βοήθειας στην άλλη πλευρά των συνόρων, διευκρίνισε ο ίδιος.

    [03] «Αν το Ισραήλ δεν ικανοποιήσει τα παλαιστινιακά αιτήματα θα αντιμετωπίσει έναν μακροχρόνιο πόλεμο»

    Οι προτάσεις που έχουν γίνει στην παλαιστινιακή αντιπροσωπεία στο Κάιρο, όπου διεξάγονται διαπραγματεύσεις για μια μακράς διάρκειας εκεχειρία με το Ισραήλ, δεν εκπληρώνουν τις προσδοκίες του παλαιστινιακού λαού, δήλωσε ο επικεφαλής της Χαμάς για τις εξωτερικές υποθέσεις, ο Οσάμα Χαμντάν.

    Ο Χαμντάν έγραψε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook σήμερα ότι «το Ισραήλ πρέπει να αποδεχθεί τα αιτήματα του παλαιστινιακού λαού ή θα αντιμετωπίσει έναν μακρόχρονο πόλεμο».

    Το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι συμφώνησαν την περασμένη Τετάρτη να παρατείνουν τη διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός στην οποία συμφώνησαν κατά πέντε ημέρες, για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για μια διαρκή εκεχειρία.

    Η ισχύς της συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός τερματίζεται τη Δευτέρα.

    [04] Νέες μάχες στη Λιβύη

    Σφοδρές μάχες ξέσπασαν εκ νέου σήμερα ανάμεσα σε αντίπαλες ομάδες ενόπλων στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, μόλις μερικές ώρες αφότου ο νέος ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να επισκεφθεί την Τρίπολη σύντομα, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα, για να προσπαθήσει να διαμεσολαβήσει ώστε να κηρυχθεί εκεχειρία.

    Πυρά όπλων, ρίψεις ρουκετών Γκραντ και πυροβόλα ακούγονταν από νωρίς σήμερα το πρωί κοντά στο αεροδρόμιο και σε πολλές συνοικίες της Τρίπολης.

    Ο Ισπανός διπλωμάτης Μπερναρντίνο Λεόν, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από 1ης Σεπτεμβρίου, θέλει να τερματιστούν οι μάχες ανάμεσα στις παραστρατιωτικές ομάδες από τη Μισράτα και μαχητές από την δυτική πόλη Ζιντάν, η αντιπαλότητα των οποίων οδήγησε να ξεσπάσουν τον περασμένο μήνα οι χειρότερες συγκρούσεις μετά την εξέγερση του 2011, η οποία οδήγησε στην ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι.

    Οι μάχες, στις οποίες αναμετρώνται δυνάμεις των ανταρτών που πολέμησαν μαζί τον Καντάφι, ανάγκασαν τα Ηνωμένα Έθνη και δυτικές κυβερνήσεις να απομακρύνουν εσπευσμένα τους διπλωμάτες και υπηκόους τους, καθώς εντείνονται οι φόβοι πως η Λιβύη ολισθαίνει ξανά σε εμφύλιο πόλεμο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 August 2014 - 18:30:20 UTC