Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον εισαγγελέα ο οδηγός του αστικού λεωφορείου που παρέσυρε και σκότωσε πεζό
  • [02] Αποτρόπαιο έγκλημα στο Άστρος Κυνουρίας
  • [03] O Fitch αναβάθμισε το ιρλανδικό κρατικό αξιόχρεο σε A-
  • [04] Συνάντηση του Ν. Αναστασιάδη με τον Βρετανό Υπουργό Άμυνας
  • [05] «Ασημένια» η Ελλάδα στο ομαδικό της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα

  • [01] Στον εισαγγελέα ο οδηγός του αστικού λεωφορείου που παρέσυρε και σκότωσε πεζό

    Εντοπίστηκε από την Αστυνομία ο οδηγός του αστικού λεωφορείου που χθες το βράδυ παρέσυρε και εγκατέλειψε στην οδό Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης έναν 70χρονο πεζό, ο οποίος στη συνέχεια υπέκυψε στα τραύματά του. Στους αστυνομικούς είπε ότι δεν αντιλήφθηκε την παράσυρση γι αυτό δεν σταμάτησε και συνέχισε το δρομολόγιο του.

    Ο οδηγός του ΟΑΣΘ παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

    [02] Αποτρόπαιο έγκλημα στο Άστρος Κυνουρίας

    Πλησίον της εξιχνίασης ενός αποτρόπαιου εγκλήματος, το οποίο έχει συγκλονίσει την μικρή και κλειστή κοινωνία του 'Αστρους Κυνουρίας, βρίσκεται η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες. Η υπόθεση αφορά τον εντοπισμό σορού, σύμφωνα με πληροφορίες διαμελισμένης, που βρέθηκε απανθρακωμένη στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, ανήμερα της Παναγίας το απόγευμα, πλησίον του βιολογικού καθαρισμού 'Αστρους και μέσα στην κοίτη του ξεροπόταμου Τάνου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αυτοκίνητο. Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο κι έσβησαν τη φωτιά, διαπίστωσαν ότι στο πίσω κάθισμα είχε απανθρακωθεί ένα άτομο και από τη φωτιά είχαν αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά του.

    Αμέσως, κλήθηκε η αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ κλήθηκε ιατροδικαστής και το γραφείο εγκληματολογικών ερευνών, οπότε διαπιστώθηκε ότι το πτώμα ανήκει σε 39χρονο άνδρα κάτοικο Αττικής, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή του 'Αστρους και είχε επιστρέψει πρόσφατα. Έρευνες διενεργεί η ασφάλεια Τρίπολης.

    [03] O Fitch αναβάθμισε το ιρλανδικό κρατικό αξιόχρεο σε A-

    Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings αναβάθμισε χθες Παρασκευή το κρατικό αξιόχρεο της Ιρλανδίας σε A- και έγινε έτσι ο δεύτερος από τους λεγόμενους «τρεις μεγάλους» οίκους αξιολόγησης που επαναφέρει το Δουβλίνο στην κατηγορία A, για πρώτη φορά αφότου είχε ξεσπάσει η τραπεζική κρίση στη χώρα αυτή. Ο οίκος αναβάθμισε το αξιόχρεο του ιρλανδικού δημοσίου σε A- από BBB+ με σταθερή προοπτική, επικαλούμενος τη συνεχιζόμενη δημοσιονομική προσαρμογή του τελευταίου έτους.

    «Η ιρλανδική κυβέρνηση συνέχισε το πολυετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα της Τρόικας στα τέλη του 2013 και συνεχίζει να τηρεί τους εγχώριους δημοσιονομικούς κανόνες, όπως και αυτούς της ευρωζώνης», σημείωσε ο οίκος στη σχετική ανακοίνωσή του. Η εξέλιξη ακολουθεί την αναβάθμιση της Ιρλανδίας από τον Standard & Poor's, ο οποίος είχε ανεβάσει το κρατικό της αξιόχρεο επίσης σε A- από BBB+ τον Ιούνιο. Ο Moody's προς το παρόν διατηρεί τη χώρα σε χαμηλότερη βαθμίδα, στην Baa1.

    [04] Συνάντηση του Ν. Αναστασιάδη με τον Βρετανό Υπουργό Άμυνας

    Συνάντηση περίπου μιας ώρας είχε σήμερα στην εξοχική προεδρική κατοικία, στο Τρόοδος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με το Βρετανό Υπουργό Άμυνας Μάϊκλ Φάλλον, ο οποίος πραγματοποίησε μη αναγγελθείσα επίσκεψη στη Βρετανική αεροπορική βάση Ακρωτηρίου. Θεωρείται βέβαιο ότι στο επίκεντρο της συνομιλίας τους ήταν η πρόθεση της Βρετανίας να διευρύνει το ρόλο της βάσης για να παράσχει διευκολύνσεις αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στον προσφυγικό πληθυσμό του Ιράκ και σε άλλες χώρες που έχουν εκφράσει πρόθεση να το πράξουν.

    Η Κύπρος εκφράζει αντίθεση, ως θέμα πάγιας πρακτικής, στη χρησιμοποίηση των βάσεων για στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά δεν φέρει ένσταση στην χρήση τους για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Σύμφωνα με είδηση του Sky News, ο Βρετανός Υπουργός που νωρίτερα περιόδευσε τις εγκαταστάσεις στη βάση Ακρωτηρίου, ανακοίνωσε ότι η Βρετανία έχει διευρύνει τις επιχειρήσεις επιτήρησης πάνω από το Ιράκ.

    [05] «Ασημένια» η Ελλάδα στο ομαδικό της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα

    Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα στο ομαδικό 5χλμ. της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, στο πλαίσιο του 32ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο. Οι Σπύρος Γιαννιώτης, Αντώνης Φωκαϊδης και Κέλυ Αραούζου τερμάτισαν σε 56 λεπτά και 5.5 δευτερόλεπτα, πίσω μόνο από την Ολλανδία, η οποία με τους «χρυσούς» στα 10χλμ. Φέρι Βέερτμαν και Σάρον Φαν Ρούβεντααλ, καθώς και τον Μαρσέλ Σούτεν, πήρε τη νίκη με 55:47.8 και κατέκτησε τον τρίτο τίτλο της στη διοργάνωση. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Γερμανία με τους Τόμας Λουρτς, Ρομπ Μούφελς και Ιζαμπέλε Χάρλε, οι οποίοι τερμάτισαν σε 56:14.8.

    Να σημειωθεί ότι είναι το τρίτο συνεχές μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό για την Ελλάδα στο ομαδικό, μετά το χρυσό του 2010 στη λίμνη Μπάλατον (με την ίδια τριάδα) και το ασημένιο του 2012 στο Πιομπίνο (με Αραούζου, Αρνιακό και Καλαφάτη). Παράλληλα, η χώρα μας έκανε... σεφτέ στα μετάλλια στη φετινή διοργάνωση και εξασφάλισε τουλάχιστον ότι δεν θα γυρίσει με... άδεια χέρια από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου, κάτι που έχει να συμβεί από το 2000 στο Ελσίνκι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 August 2014 - 10:30:20 UTC